Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

PENJADA DE CARTELLS 21 ERC SANT CEBRIÀ

21D: Vot per Junqueras, que continua a la presó

El nostre cap de llista viurà la campanya de les eleccions del 21 de desembre privat de llibertat, a la presó d’Estremera. Una situació insòlita i excepcional en una cita electoral, i que provoca que part del protagonisme del que és tradicionalment el candidat a la presidència de la Generalitat basculi cap a la nostre número 2, Marta Rovira, que també il·lustra els cartells de campanya d'ERC Sant Cebrià de Vallalta penjats aquesta passada nit. La democràcia sempre guanya és l’eslògan que ERC ha triat per aquesta campanya, que afrontem amb il·lusió tot i les circumstàncies. “La màxima il·lusió possible perquè tenim presos polítics: el nostre cap de llista, els Jordis i el conseller Forn”, relata Eloi Coll, com a president en funcions de la secció local d’ERC de Sant Cebrià de Vallalta. Els republicans reclamem l’alliberament de tots els presos i el retorn dels que són a l’estranger. A Brusel·les, i amb el president Puigdemont, hi ha també Antoni Comín, número 7 d’ERC per Barcelona. Hores abans de l’inici de campanya, ERC va presentar el seu programa electoral en el que fan explícit el seu compromís amb la República Catalana. Com ens ha recordat sovint Oriol Junqueras, som llavor de moltes victòries! La gent ERC Sant Cebrià, a l'inici de campanya 21D, conjurats per guanyar!  

PRESOS POLITICS 02102017

Hem de seguir sumant i sumant

En aquests moments tan difícils, us vull fer arribar un missatge de serenitat i d’esperança. Ahir, els nostres companys i amics, el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Dolors Bassa, Carles Mundó i Raül Romeva van ser empresonats injustament per un estat fallit i demofòbic. Amb ells, també altres consellers del Govern legítim de Catalunya, Meritxell Borràs, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. El seu delicte? Haver obeït el mandat democràtic del poble de Catalunya de fer un país més lliure, més just i més digne. Per ells, pel Jordi Cuixart i el Jordi Sànchez, també empresonats injustament, per les seves famílies i amics, hem d’estar més units i determinats que mai i no defallir en els nostres objectius i conviccions. A Esquerra Republicana som testimonis vius de la repressió d’un estat franquista. Avui –és increïble, però és així–, la història es repeteix. Hem d’interpel·lar amb urgència a tots els demòcrates perquè reaccionin, perquè impedeixin que això passi al cor d’Europa al segle XXI. Per això faig meves les paraules de l’amic Oriol: hem de seguir sumant i sumant, construint una gran força política al servei de la llibertat i la justícia. Que segueixi sent un exemple d'honestedat, de rigor, de bones persones. Les urnes són nostres i no ens les deixarem prendre mai. La nostra és una causa justa que neix del mandat popular de les eleccions amb més participació de la història i que va ser refrendada l’1 d’octubre heroicament malgrat la repressió policial. Sabem que les eleccions del 21-D són il·legítimes, però són el millor camí que tenim ara mateix per defensar la República i respondre democràticament al front del 155. Convertim la ràbia, la indignació i el dolor en la força per vèncer i desempallegar-nos definitivament d’aquest estat fallit.

COMUNICAT CONJUNT CUP ERC PDCAT

Nota de premsa conjunta 1O CUP - ERC - PDCAT

EN SESSIÓ DEL 09/10/2017 EL PLE DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA APROVA LA MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNCIPALS DE LA CUP, ERC I EL PDeCAT EN RELACIÓ ALS FETS DE L’1 D’OCTUBRE DE 2017   La moció fou aprovada amb els quatre vots a favor de la CUP, ERC i PDeCAT, l’abstenció del PSC i del grup del govern AVSC i el vot en contra de la regidora de Tots per Sant Cebrià. El diumenge 1 d’octubre de 2017 l’Estat espanyol va sotmetre al municipi de Sant Cebrià de Vallalta -de 3.310 habitants- a un setge armat de cinc hores, amb el desplegament de més de 200 de guàrdies civils, les agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar multitud de ferits entre els veïns i veïnes de Sant Cebrià de Vallalta. Cal tenir present que l’agressió tingué lloc en plena Festa Major. La moció presentada per les forces independentistes, acordà: la condemna de les agressions sofertes; exigir la retirada dels efectius del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum; reconèixer l’actitud del poble de Sant Cebrià, felicitar l’heroica actitud dels veïns i veïnes del municipi que feu possible el vot a moltes altres poblacions de la comarca, donar escalf i reconeixement a tots els ferits per la Guàrdia Civil i agrair als pobles veïns el seu acolliment per a què els veïns de Sant Cebrià poguéssim votar; l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta exercitarà les accions penals pertinents contra tots els responsables tècnics i polítics de l’operatiu de la Guàrdia Civil, i exigirà a l’Estat la seva responsabilitat patrimonial per tots els danys físics i personals causats; es canvia el nom del carrer “Miquel Martí i Pol” per carrer “1 d’Octubre de 2017”, al seu torn el passatge existent entre els actuals carrers “Martí i Pol” i “Salvador Espriu” rebrà en endavant el nom de passatge “Miquel Martí i Pol”, i es posarà una placa commemorativa dels fets al costat de la porta d’accés al CEIP El Pi Gros.

JOSEP PLA - REGIDOR D'ERC - AGRADIT BRUTALMENT - AL SETGE DE LA GC EL 1O

Gràcies pel vostre esforç, compromís i orgull de Sant Cebrià. Seguim endavant

Ahir la gent de Sant Cebrià es va alçar en defensa de la democràcia. Malgrat la violència indiscriminada de les forces de seguretat de l’Estat en contra de la població civil, vam lluitar pel dret a vot i les llibertats civils amb fermesa i serenitat des del col·legi El Pí Gros com a lloc de votació. Ahir, l’actitud pacífica i democràtica de les vilatans i vilatanes de Sant Cebrià va contrastar fortament amb la violència ordenada per un estat que ha perdut tota la legitimitat a Catalunya.   No cal dir que emprendrem les accions jurídiques i presentarem les denúncies oportunes en contra de la violació de drets humans que es van produir ahir a Catalunya. Així mateix, volem transmetre tot el suport i escalf a les persones ferides, a qui desitgem també una recuperació ben ràpida. Malgrat la repressió, el resultat del referèndum ha sigut contundent a favor de la independència, i el Govern i el Parlament actuaran els propers dies d’acord amb el mandat nítid de constituir la República catalana. Mentrestant, demà us animem a participar a la gran aturada general a Catalunya per rebutjar la violència policial i en defensa de la democràcia. Finalment, volem agrair l’esforç de tots els vilatants de Sant Cebrià que heu defensat el dret a vot de la vostra gent malgrat el tancament de l'escola. I esperem que acopanyessiu a votar a tothom a altres col·legis de la zona. Vénen dies en què haurem de defensar la voluntat popular, la democràcia. Ho farem plens de compromís, de fermesa, i pacíficament, com sempre hem fet.

1-O

EL PROPER 1O VOTA

Comunicat d’Esquerra Republicana de Sant Cebrià de Vallalta sobre la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre 1. Esquerra Republicana de Sant Cebrià fa una crida a la ciutadania de Sant Cebrià a participar, de manera democràtica i cívica, en la votació prevista pel diumenge 1 d’octubre, que es cel·lebrara a l'Escola el Pi Gros de 9 del matí a les 8 del vespre. Esquerra Republicana de Sant Cebrià Sant Cebrià de Vallalta, 29 de setembre de 2017

COMUNICAT UNITARI 1-OCTUBRE

 En relació al referèndum de l’1 d’octubre comuniquem que la votació al poble de Sant Cebrià està garantida per la Generalitat, la votació tindrà lloc al CEIP El Pi Gros, com es ve fent de forma ordinària i normal a totes les votacions que es fan al municipi, i no a l’adreça que erròniament apareix al web https://onvotar.garantiespelreferendum.com/on-votar/index.html Error que està en procés de ser rectificat. Així mateix, comuniquem que es disposa del compromís de l’Alcaldia de no posar pals a les rodes.     CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP)     ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC)     PARTIT DEMÒCRATA EUROPEU CATALÀ (PDeCAT)