Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

Imatge d'avui del monument Lluís Companys

Monument escapçat

Danys intencionats al monument a Lluis Companys Cap a les quatre de la matinada la patrulla de servei ha localitzat una esfera de pedra tirada al carrer esplanada. Que de forma immediata s'ha relacionat amb el monument inaugurat encara no fa un any  Lluís Companys al passeig de porta cap a la zona esportiva.  En un primer moment no s'ha localitzat el/s responsable/s dels actes vandàlics però no es descarta poder esbrinar-ne l'autoria.

Un tret abat Casanova

Esquerra republicana de Catalunya a Sant Cebrià presenta la següent proposta, a l’ajuntament i a totes les entitats del municipi, i tots els partits polítics.

Degut al fet històric de la guerra de successió, que va començar (1702-1714) amb l’enfrontament dels partidaris de Felip V (Castella i França) i els de l'arxiduc Carles (Corona d’Aragó i l’aliança de l’Haia). A Catalunya, Felip V va ser nomenat comte de Barcelona, però sectors importants de la població desconfiaven del fet que Felip V respectés les constitucions i les institucions catalans, i per això el juny del 1705 decidiren reconèixer l’arxiduc Carles com a comte de Barcelona, i representants catalans signaven amb Anglaterra el pacte de Gènova, pel qual Anglaterra es comprometia a garantir, fos quin fos el resultat de la guerra, les constitucions catalanes. El novembre del 1705, Carles era proclamat a Barcelona rei i així començava una guerra civil a la Península, ja que Castella reconeixia Felip V. Malgrat alguns èxits inicials, les tropes borbòniques van ocupar el regne de València i d’Aragó després de la batalla d’Almansa (1707) i van anular les institucions i les constitucions. A partit del 1711, el curs de la guerra va canviar substancialment a causa de dos factors. Primerament, la mort de l’emperador d’Àustria, Josep I, va fer que el seu germà Carles fos designat successor seu. Aquest fet va provocar el capgirament de la política d’aliances europea, ja que l’equilibri al vell continent es tornava a veure amenaçat, aquesta vegada per l’acumulació territorial d’Àustria. En segon lloc, a Anglaterra, els conservadors, que eren partidaris de la pau, van guanyar les eleccions generals i es van desentendre de l’acord signat amb els catalans per l’anterior govern liberal. L’any 1713 es va signar el tractat d’Utecht, pel qual les potències aliades reconeixien Felip V com a rei d’Espanya, mentre que Espanya renunciava a les possessions europees (Bèlgica, Nàpols, Sardenya i Sicília). La gran beneficiada va ser Anglaterra, que va consolidar la seva hegemonia marítima i va aconseguir Gibraltar i Menorca.

CONVOCATÒRIA DE REUNIÓ. COMERÇOS I EMPRESES DE SANT CEBRIÀ.

La reunió té per objecte recollir les problemàtiques i aspecte de millora al municipi per refoçar i consolidar els establiments comercials de Sant Cebrià de Vallalta i donar a conèixer les actuacions a realitzar des de la Regidoria durant el període que resta aquest any. Per a qualsevol dubte o aclariment previ al dia de la convocatòria de la reunió us podeu posar en contacte amb la regidoria de promoció econòmica de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta. Tel. 937631024 Persona de contacte: Ruth Bes Ortega E-mail: besor@diba.es

Francesc Roig en una imatge d'arxiu de la campanya electoral del 2007

GRÀCIES A TOTS i A TOTES.

Primer de tot donar les gràcies a tothom que ha anat a votar i ha estat participa dels resultats electorals. Felicitar a la gent de les taules, que ha tingut la labor de portar a terme les eleccions al nostre municipi. Felicitar també a totes les candidatures que ha participat en aquestes eleccions, i en especial felicitar el resultat que ha obtingut CiU que ha estat una autentica guanyadora.

Esquerra Sant Cebrià

PRESENTACIÓ I MITING D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A SANT CEBRIÀ DE VALLALTA

PRESENTACIÓ I MITING D'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A SANT CEBRIÀ DE VALLALTA EL DIA 13 A LES 13 HORES AL CASAL D'AVIS DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA (AVDA. MARESME, 8) -PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA, PRESENTACIÓ I MITING DEL PROGRAMA ELECTORAL. -PRESÈNCIA DEL DIPUTAT MÉS JOVE D'ERC AL PARLAMENT DE LA GENERALITAT, PERE ARAGONÈS. AL FINAL DEL ACTE HI HAURA UN APERITIU AMB PRODUCTES DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA.

Xavier Ricart

EL PLANEJAMENT URBANÍSTIC DE SANT CEBRIÀ.

A Esquerra creiem fermament en la necessitat d’actualitzar el planejament urbanístic de Sant Cebrià. Som partidaris, però, d’un creixement moderat de la població i de les activitats industrials en un horitzó de 15-20 anys. Pensem que el creixement s’ha de produir a l’entorn del nucli principal i de forma compacta, i poder obtenir en contrapartida prou sòls públics per a cobrir les necessitats de serveis i equipaments de la població actual i poder assumir el creixement previst. En cap cas s’ha de créixer cap a la muntanya; el sòls amb pendent elevada no són els adequats per a la “´població densa” i impacten fortament sobre el territori. L’edificació tampoc pot créixer a l’entorn de les urbanitzacions. Dotar de serveis urbans i accessos suficients les actuals urbanitzacions és un dels problemes urbanístics més seriosos de Sant Cebrià. No hem d’actuar agreujant el problema. En tot això no hi ha diferències insalvables respecte el que proposa l’avançament. Volem, però, fer algunes propostes generals que voldríem incorporar al planejament. Respecte els sòls de protecció fem dues propostes: 1) Convertir la protecció de la riera en una cosa activa. No es tracta de deixar-la intacta, sinó d’obtenir els sòls públics necessaris a una banda de la riera, o a les dues, per fer una via verda de passeig, de vianants i en bicicleta. S’hauria de proposar un pacte d’actuació concertada amb Sant Pol i Sant Iscle que afectés la totalitat de la riera. A l’entorn d’aquesta via verda, en els llocs adients, s’haurien de situar elements d’atracció, descans, lleure, informació, etc., privats o públics, de Sant Cebrià o compartits, per atreure i donar servei als usuaris. 2) Protegir com a zona agrària i per a activitats de lleure la vall de can Matas, facilitant la pervivència de les activitats agràries i promocionant les activitats de lleure de qualitat en aquest espai. Xavier Ricart, Membre de la Secció Local d’ ERC.

Frances Roig

Sigues benvingut! Sigues benvinguda!

Benvolgudes i benvolguts, Com a president de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cebrià de Vallalta, us dono la benvinguda a la pàgina web del nostre partit. En aquesta pàgina hi trobareu noticies, informacions, agenda i altres temes d’interès general i local del que fem a ERC de Sant Cebrià de Vallalta. Volem que sigui un espai de coneixença de la nostra secció local, de les persones que en formen part, de la nostra organització i de totes les activitats que anem fen al llarg de l’any. Des d’Esquerra valorem molt les noves tecnologies com a manera d’entrar en contacte amb la ciutadania. Per això la considerem una eina eficaç de comunicació. Feu-la servir. La nostra secció local està formada per homes i dones de Sant Cebrià, per persones que volen col•laborar a fer realitat un projecte de país catalanista, nacional i independent. Persones que tenen il•lusions per fer créixer, dia a dia, la nostra identitat nacional, treballar per recuperar els drets del nostre país que la història ens ha substret i que ha marcat el tarannà de milers d’homes i dones, des de èpoques prou llunyanes. La nostra secció vol ser el punt de trobada de les persones que estimen Catalunya i que no es conformen amb el què fan altres partits que no S’atreveixen a arribar allà a on Esquerra creu que hem d’arribar. Tenim un horitzó clar, però mentre, estem treballant pel dia a dia. Treballem a l’ajuntament, ara al govern però quan cal també a l’oposició. Entra, mira el què fem i coneix la nostra manera d’entendre i fer política..., i si ho vols, entra a formar part de la nostra família política. Som gent normal i corrent, amb il•lusions per treballar per Sant Cebrià de Vallalta i per Catalunya. Sigues benvingut! Sigues benvinguda! Visca Catalunya! Visca Sant Cebrià! Francesc Roig i Salicru President secció local d’ERC a Sant Cebrià de Vallalta.

Eloi Coll, nou president de la secció d'Esquerra a Sant Cebrià

L'assemblea de militants d'ERC va elegir el passat divendres dia 30 de juliol a Eloi Coll com a nou president de la secció local. L'actual president, Francesc Roig, no va aspirar a la reelecció per motius laborals i ocuparà el càrrec de portaveu municipal fins que acabi la legislatura. La candidatura de Coll i la resta de l'executiva va ser aprovada per unanimitat. Eloi Coll liderarà una executiva molt renovada, on vol donar un nou impuls al partit a Sant Cebrià per treballar per reforçar-lo a l'Ajuntament i esdevenir l'alternativa a Convergència. En aquesta assemblea, Francesc Roig va fer un balanç del mandat actual a l'ajuntament i de la majoria absoluta Convergent, fent una crida per construir l'alternativa a Convergència. Per acabar, Francesc Roig, va deixar la presidència, després de 8 anys presidint-lo i més de 26 anys al cap davant del partit, sent el fundador de la Secció Local, i sentin-se molt orgullós de que el projecte de partit continuí. Eloi Coll amb aquest nou grup s'ha de sortir al carrer i buscar a tota la ciutadania, ja que “ERC a Sant Cebrià no és un opció de partit, sinó de poble”. “Hem de despertar consciències va sentenciar”. I també va ser present el diputat Pere Aragonès i primer candidat maresmenc d’Esquerra al Parlament de Catalunya.

Sant Cebrià Decideix!

Esquerra fa una crida a la participació a la consulta de diumenge

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cebrià de Vallata fa una crida a la participació a la consulta de diumenge vinent que se celebrarà a la nostra població. Des d'Esquerra animem a tota la ciutadania a pronunciar-se en relació al desig que la nostra nació esdeveningui un estat propi a Europa. Es tracta d'un exercici democràtic que enforteix la cultura cívica i política de la nostra societat i, per tant, creiem que cal participar-hi. Creiem que tothom ha d'anar a votar! Nosaltres independència, i tu?