Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

TORNADA A L’ESCOLA EN UN CURS PLE D’INCERTESES.

Acabem d’encetar el curs escolar 2020-2021, un inici ben atípic provocat per les mesures preventives anti-Covid19. Unes mesures que la comunitat educativa del municipi té, sens dubte, assumides i treballades per tal de començar les classes amb la “normalitat” obligada d’ aquest entorn pandèmic. Convençuts que faran tot el possible, assumint aquest doble esforç d’educar i,  al mateix temps, aplicar protocols de prevenció de riscos contagi, els volem manifestar tot el suport i agraïment per aquest compromís davant el conjunt de la societat. Som coneixedors i conscients que els recursos i eines dels que disposaran no són tots els que caldrien per desenvolupar, en aquest escenari actual, en condicions òptimes la tasca educativa. Sabem també dels esforços del Departament d’Educació per tal de fer la millor gestió possible dels recursos disponibles i que, segur, no són del tot suficients. Creiem, però, que aquest és un debat que va més enllà de les actuals circumstàncies  i que cal plantejar, debatre i acordar en termes molt més amplis i desfocalitzats de l’actual context de precampanya electoral a Catalunya. En aquest escenari d’avui cal  posar en valor el compromís i l’esforç de tot el sector, des del professorat fins els conserges, servei de cuina i menjador, neteja dels centres, etc. No volem deixar passar l'ocasió per fer una pública felicitació als agents de la Policia Local que vetllen per la mobilitat als carrers de l’entorn dels centres educatius. Confiem-hi, ho podem fer amb tota tranquil·litat. Avui,  l’agraïment més sincer a tots i totes les professionals de l’educació. Sant Cebrià serà en el futur  millor gràcies a la vostra impagable vocació i esforç.

Butlletí 1 any a Govern

Us presentem en aquest enllaç el butlletí que explica com han viscut aquest any de mandat els membres de Govern d´ERC i l´Executiva Local d´ERC de Sant Cebrià de Vallalta:  

IV Convenció de Dones d’ Esquerra Republicana

La vida, al centre. Avui 30 d'abril, 500 dones republicanes parlant de la situació que està vivint el nostre país i recopilant propostes i reflexions. Amb intervencions de la Consellera @albavergesbosch  i la Secretària General @mroviraverges  No hi podia faltar la nostra secretària de la Dona i Regidora d’Igualtat @annabasasijaumandreu que ha recollit totes les intervencions i les explicarà a la propera executiva local. #doneserc #ercsantcebriàdevallalta  #esquerrarepublicanadecatalunya #donesempoderades #convenciódoneserc

Nova executiva ERC Sant Cebrià de Vallalta

LA SECCIÓ LOCAL D'ERC SANT CEBRIÀ DE VALLALTA RENOVA L'EXECUTIVA LOCAL El passat 8 de gener Esquerra Republicana de Sant Cebrià de Vallalta va escollir, per unanimitat, la nova executiva local. Durant l'acte Albert Pla, com a president sortint, va presentar informe del període en què ha ostentat el càrrec (04/07/2018 – 07/01/2020), fent una valoració molt positiva de la feina feta per tots els militants i amics a qui va agrair el suport i les hores dedicades al projecte d'Esquerra. Així va recordar que aquesta feina els havia portat a guanyar les darreres eleccions municipals del passat mes de maig i a incrementar el nombre d'amics i militants. També es va presentar informe de la situació econòmica de la Secció. Seguidament es va donar la paraula a l'Àngel Mondéjar, que lidera l'única candidatura presentada. Mondéjar va exposar els objectius que la nova executiva es planteja i va presentar el pla de treball pels pròxims 4 anys. Va parlar de seguir creixent, de seguir fent feina i de fer arribar el missatge d'Esquerra a tots els racons del municipi, per tal d'aconseguir incrementar el nombre de votants en les municipals el 2023. Àngel Mondéjar va rebre la confiança dels militants i va ser escollit nou President de la Secció Local de Sant Cebrià. Compte per complir els objectius plantejats amb un equip de gent amb molta empenta i ganes de treballar. La nova executiva estarà constituïda per: - Presidència i Secretaria d'Organització: Àngel Mondejar i Grané - Vicepresidència: Josep Pla i Jubany - Secretaria de Finances: Josep Deumal i Rubio - Secretaria d'Imatge i Comunicació: Anna Basas i Jaumandreu - Secretaria de la Dona: Anna Basas i Jaumandreu - Secretaria de Política Municipal: Albert Pla i Besolí - Portaveu del Grup Municipal: Albert Pla i Besolí - President Fundador de la Secció Local: Francesc Roig i Salicrú Sort i molts encerts a la nova executiva!

Les alcaldies d’ERC i JxCat del Maresme demanen l’amnistia dels presos i el retorn dels exiliats

En una declaració conjunta, el 80% de les alcaldies de la comarca ratifiquen el seu compromís amb el dret d'autodeterminació i el suport a les institucions de Catalunya.  Les alcaldies d’ERC i JxC del Maresme exigeixen l’amnistia dels presos polítics condemnats pel Tribunal Suprem a penes que sumen 100 anys de presó pels fets de l’1 d’octubre del 2017. També reclamen el lliure retorn dels polítics exiliats. En una declaració conjunta, denuncien que el poder judicial i el Govern de Pedro Sánchez han retrocedit a l’Espanya en blanc i negre “enlairant les banderes de la vulneració dels drets polítics individuals i col·lectius; de la violència repressora i la de la criminalització dels moviment independentista i de les institucions catalanes”. Els representants municipals remarquen el caràcter pacífic i no violent de l’independentisme. I denuncien la “brutalitat” policial dels darrers dies, tot posant-se a disposició de les víctimes del Maresme per donar-los suport en les reclamacions dels seus drets. El document reclama que s’acabin les detencions arbitràries, que cap policia pugui fer ús de pilotes de goma a Catalunya, que surtin tots els efectius policials vinguts d’altres punts d’Espanya i que Pedro Sánchez accepti les constant i reiterades peticions de diàleg que li ha formulat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. La declaració institucional acaba refermant el seu compromís amb “el dret d’autodeterminació de Catalunya”.  

3a Convenció de Dones Electes d'Esquerra

Dissabte 13 de juliol es va celebrar la tercera convenció de Dones Electes d’Esquerra. Més de 250 dones van compartir vivències del seu dia a dia políticament parlant i celebrant que les llistes cremallera han sigut un gran èxit en tot el territori i que l’any 2019 hi hagi 84 alcaldesses. De Sant Cebrià de Vallalta hi va assistir la Regidora d'Igualtat, Anna Basas i Jaumandreu.

Moment del acord ERC +  JXCat

Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià de Vallalta tindrà el primer alcalde Republicà de la democràcia

Esquerra Republicana de Catalunya ha signat un Pacte de Govern amb Junts Per Catalunya per tal de garantir un govern sobiranista a l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta per al mandat 2019-2023. L'assemblea d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià va aprovar ahir el PACTE DE GOVERN i l'acord del Pla d’Acció Municipal. En aquesta sentit, ha aprovat portar a terme un Pacte de Govern amb Junts per Catalunya per tal de garantir un govern sobiranista al nostre municipi que representa la voluntat del 42% del electors que va exercir el seu dret a vot el passat 26 de maig. Aixi mateix, l'Assemble d'Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Cebrià de Vallalta ha ratificat l'Acord de Govern que han signat tots els membres del futur govern. Segons aquest acord elaborat per ambdós Grups Municipals, els 4 regidors d'ERC-AM Sant Cebrià i els 2 regidors de Junts x Catalunya al Consistori de Sant Cebrià es comprometen a votar a favor de l'Albert Pla Besolí com a nou Alcalde de Sant Cebrià durant el Plenari de Constitució de l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, que tindra lloc a la Sala de Ples avui dissabte 15 de juny a les 12 del migdia. El pacte té com a objectiu aconseguir un Govern estable per al poble de Sant Cebrià i estipula els principis bàsics de Govern tot posant en relleu les coincidències programàtiques i el compromís d'ambdues parts a treballar conjuntament per al bon funcionament del Govern Municipal de cara al mandat 2019-2023.