Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

DONES

MANIFEST: DONES AMB TOTS ELS DRETS

De nou, El 8 de març de 2017, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna els 365 dies de l’any i tota i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Des d’Esquerra Republicana i les JERC treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. A nivell legislatiu, des del Principat cal impulsar noves lleis que facin valer els drets de les dones i la igualtat de gènere. Els darrers mesos la normativa catalana en matèria d’igualtat de gènere, no ha estat exempta dels atacs del Tribunal Constitucional, que ha suspès els articles de la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes que regulen els plans d’igualtat a la feina, les mesures per prevenir l’assetjament sexual i la figura sindical responsable de la igualtat de gènere, entre altres. Per donar-hi resposta, el Govern de la Generalitat està treballant perquè la futura llei d’igualtat de tracte i la no-discriminació pugui suplir els articles suspesos, sense perdre de vista però, que el repte i el compromís, més enllà del desplegament normatiu, continua sent l’efectivitat d’aquests drets i garanties. Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i la discriminació per raó de gènere encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa, entre d’altres. De fet, un estudi recent d’Enginyeria Sense Fronteres fa evident que 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. En l’àmbit educatiu, les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes.

ERC SANT CEBRIA PRESENTA UNA MOCIÓ SOBRE ELS COMPTADORS TELEGESTIONABLES

  Davant dels abusos de les comercialitzadores Esquerra republicana de Sant Cebrià presenta una moció per debatre sobre els comptadors telegestionables que ja s’han començat a instal·lar a les llars catalanes. Aproximadament, hi ha un 55% d’aquest tipus de comptadors que ja estan instal·lats als habitatges i les empreses del conjunt del país. Estem d’acord en poder millorar l’eficiència energètica i, per tant, si aquests comptadors són millors des d’un punt de vista d’eficiència seria positiva la seva implantació. Existeix, a més a més, un mandat europeu que estableix el 31 de desembre de 2018 com a data màxima per a la substitució dels comptadors.   Tot i això, la manera com s’està portant a terme la substitució d’aquests comptadors al nostre país és força qüestionable. El monopoli del sector elèctric es fa més evident en la instal·lació massiva d’aquestes comptadors ja que imposa els aparells d’una marca determinada i no dóna l’opció a les persones usuàries d’escollir si volen o no que se’ls faci la instal·lació del nou sistema. Per tant, constatem que en el procés d’instal·lació no es dóna suficient informació als usuaris, tampoc no es dóna a la ciutadania l’opció de si vol llogar o comprar l’aparell ni amb quines condicions. Més aviat sembla que hi hagi interessos econòmics per la implantació d’aquests aparells. A més, també cal garantir la protecció de les dades de caràcter personal tal com fa referència la moció.   Tenint en compte el grau d’implantació del nou sistema. El que sí que és necessari és garantir que es dóna suficient informació i capacitat d’elecció a les persones usuàries.   Pel que fa a la possible incidència en la salut, considerem que cal continuar fent recerca sobre l’impacte que poden tenir les ones en la Salut Pública. A Catalunya ens fan falta més estudis sobre la qüestió, ens cal poder conèixer millor quins efectes produeixen les emissions en la salut pública a través de més estudis epidemiològics.

Bones festes i bon entrada d'any

Ha estat un any intens amb moltes emocions. Aquests dies que venen aprofiteu per gaudir-los acompanyats d'aquells que més estimeu. Hem d'agafar forces perquè el 2017 haurem de treballar de valent per construir la República que farem! Bon Nadal i feliç 2017  

ELS GRUPS MUNICIPALS DE LA OPOSICIÓ CUP, ERC, PSC i PDECaT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA MANIFESTEN EL SEU DESCONTENTAMENT AMB EL GOVERN

COMUNICAT DELS GRUPS MUNICIPALS DE LA CUP,  ERC,  PSC i PDECaT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA   PERCEPCIÓ D’UN GOVERN UNIDIRECCIONAL, PERILLOSAMENT AUTOSUFICIENT I EN LA SENDA DE LA DECADÈNCIA.   La improvisació, la manca de planificació i transparència en la gestió municipal, que porta a anar sempre tard i amb presses; el dèficit democràtic a l’hora de facilitar l’accés a la informació i control dels grups a l’oposició; el desinterès en dialogar cercant la participació i el consens necessari, des de la discrepància, amb el conjunt dels grups municipals a  l’oposició, fan que la nostra percepció, així com la de gran part de la ciutadania, sigui la d’un govern unidireccional, perillosament autosuficient i per tant en la senda de la decadència, de continuar en aquesta línia. Opacitat en la informació, unilateralitat en la contractació, arbitrarietat en la gestió del personal, manca de diàleg i consens amb l’oposició a l’hora de prendre decisions importants per a l’interès general. Manca de respecte a l’oposició no responent als recursos i no facilitant l’accés a la informació municipal per al compliment de la funció de fiscalització i control a la que té dret l’oposició. Urbanitzacions. Deixadesa i manca de participació dels representants de les diferents urbanitzacions i  dels grups municipals en els temes que els hi afecten. Improvisació,  manca de planificació i diàleg. Augment de la despesa en dietes, Més informació en el document adjunt firmat per gairebé tots els partits de l'oposició:  

El ple del Congrés aprova la petició d'Esquerra per rebaixar al 10% l'IVA dels serveis veterinaris per a animals de companyia

El ple del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimarts, amb els vots de tots els grups excepte el PP, que ha votat en contra, i Ciudadanos, que s’ha abstingut, una proposició no de llei d’Esquerra Republicana per a la rebaixa de l’IVA del 21 al 10% per als serveis veterinaris dels animals de companyia. La proposta l’ha defensat davant del ple el diputat Joan Capdevila, que ha destacat la importància d’una bona atenció mèdica a les mascotes també com a mesura de salut pública: ‘Hem de ser conscients de la necessitat d’una adequada atenció veterinària per a la protecció de la salut humana: menys visites al veterinari comporten més risc per a la salut dels humans’, ha assegurat. I més tenint en compte, ha afegit, que ‘pràcticament la meitat de les famílies de l’Estat conviuen amb un animal de companyia’.   Capdevila, que recordat la cita de Gandhi que ‘un país se’l pot jutjar per la manera que tracta els animals’, ha assenyalat que l’encariment de l’IVA per a la prestació dels serveis veterinaris, sumat a la crisi econòmica dels últims anys, han anat en detriment de la cura que molts propietaris d’animals poden tenir de les seves mascotes.   ‘Disminuir la càrrega econòmica dels serveis veterinaris de l’IVA de luxe del 21% a un IVA del 10% facilitarà l’accés a aquesta injustament tractada part de la sanitat’, ha assegurat el diputat republicà, ja que ‘disminuirà notablement els riscos de transmissió de malalties des dels animals i les despeses de la sanitat pública per tractar-les’. Capdevila ha acabat ‘amb una sentència que no per repetida és menys certa: prevenir és més econòmic que tractar’.   El debat de la proposició d’Esquerra ha estat seguit des de la tribuna per professionals del sector veterinari i de col·lectius animalistes, que els últims dies també han contribuït a divulgar la iniciativa, reivindicada des de fa temps. Al final la votació s'ha tancat amb 177 vots a favor, 132 en contra i 33 abstencions.

Un futur per a tothom

L'11 de setembre del 2016, des d'ERC Sant Cebrià us convidem i animem a participar dels actes que s'organitzen per commemorar la Diada a la nostra vila. Us recordem que des d'ERC participarem en els següents actes: Dissabte, 10 Marxa de torxes per la independència Sortida a les 19:30 h direcció a Sant Pol de Mar, al pla de ca l'Andreu Diumenge, 11 Trobada per assistir als actes locals 10:45 h davant del local d’ERC - JERC Sant Cebrià (Avda. Maresme, 11-13)  Ofrena floral i parlaments 11.00 h plaça ONZE de setembre de 1714. A més a més, us animem a assistir a les multi manifestacions organitzades per l'ANC a arreu! A punt!

328 Gràcies

328 gràcies

Benvolgut, benvolguda, L'Executiva Local d'Esquerra Republicana de Sant Cebrià reunida el dilluns, 27 de juny de 2016, vol transmetre: 1. Un sincer agraïment a tota la militància, les persones simpatitzants i amigues que han fet una extraordinària campanya que ha permès a ERC consolidar els millors resultats al Congrés i al Senat. 2. Un agraïment també als 328 electors per la confiança dipositada a ERC. Al mateix temps, felicitem la família Republicana pels resultats, perquè tot i baixar la participació global ERC ha pujat en percentatge. A més, tal i com hem repetit durant la campanya ha quedat clar que l'Estat espanyol és irreformable i que l'únic canvi possible és la República Catalana. Catalunya és un país diferent que vota de manera diferent; per això, nosaltres sí que podem. 3. Animar a tothom a seguir treballant des del poble, les entitats, al carrer, des de les institucions i administracions, per enfortir i consolidar Esquerra Republicana com l'eina per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i per construir el país que volem. Seguim en campanya permanent, fins a la victòria!  

ASSOCIACIONISME LOCAL

ESQUERRA PRESENTA UNA MOCIÓ PER RECONSTRUIR L'ASSOCIACIONISME A SANT CEBRIÀ

      Han estat moltes les associacions de Sant Cebrià que en els darrers anys s’han dissolt o bé han desaparegut, amb el greuge que això comporta de dèficit de la participació ciutadana, la cultura i l’esport en el nostre municipi. Majorment, la principal causa d’aquest fet es pot atribuir a la falta d’interès i d’incentivació per part dels equips de govern anteriors.       Per tal d’acabar amb aquest precària situació i de reconstruir l’associacionisme al municipi, ERC presentem una moció al pròxim ple municipal que institucionalitzi el Consell Cultural, un consell format per representants de totes les entitats i la representació de l’Equip de Govern, amb la funció d’acabar amb el dèficit, augmentar el teixit associació i ampliar la participació ciutadana.       En aquesta moció també pretenem que s’acordi la celebració anual de la Fira d’Entitats tots els primers caps de setmana de juny, amb sintonia amb la diada de l’associacionisme cultural a Catalunya del dia 4 de juny de tots els anys, a l’efecte que a Sant Cebrià, durant un dia a l’any, totes les entitats disposin d’un espai propi per a la seva difusió i promoció.       L’aprovació al Ple d’aquesta moció representarà, sens dubte, un salt molt important a l’associacionisme i participació al municipi, en què a la fi totes les entitats podran defensar els seus interessos i els de la població en un àmbit administratiu i institucionalitzat.       Havíem de reconstruir l’associacionisme a Sant Cebrià; ja tocava.  

PUJADA A CASTELLÀ D'INDIES

ESQUERRA PRESENTA UNA MOCIÓ SOBRE SEGURETAT VIÀRIA - AMB AFECTACIÓ A CASTELLÀ D'INDIES

   Degut a l’alta perillositat que representa el tram de la travessia de Castellar d’Índies des del centre de Sant Cebrià fins a can Bartomet i viceversa, per causa que la circulació en aquest tram és cada cop més intensa, per raó que cada cop hi ha més persones conductores que circulen de manera temerària, i per culpa que l’Equip de Govern no disposa actualment de cap projecte que eviti la sinistralitat en aquest tram, el grup municipal d’ERC ens hem vist obligats a presentar una moció per al pròxim Ple Municipal en què s’acordi la repintada de la línea contínua amb material reflectant i la instal·lació de senyals de prohibit avançar vehicles en tot el tram de la dita travessia.       Esperem que aquesta moció tingui l’aprovació i el suport de tota la resta de grups municipals, inclòs l’Equip de Govern, per la lògica i coherència que s’hi exposa, a efectes d’evitar tan com es pugui des de l’administració local qualsevol sinistralitat amb l’alt risc de perjudici contra la vida i la integritat física de les persones.       La decisió final serà de l’acord del Ple Municipal, i la urgència de l’actuació administrativa dependrà de l’Equip de Govern, però ERC tenim clar que estem intervenint tan com podem per tal d’evitar cap possible dany contra la vida i la integritat física de les persones dins del municipi.