Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

COMUNICAT CONJUNT CUP ERC PDCAT

Nota de premsa conjunta 1O CUP - ERC - PDCAT

EN SESSIÓ DEL 09/10/2017 EL PLE DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA APROVA LA MOCIÓ PRESENTADA PELS GRUPS MUNCIPALS DE LA CUP, ERC I EL PDeCAT EN RELACIÓ ALS FETS DE L’1 D’OCTUBRE DE 2017   La moció fou aprovada amb els quatre vots a favor de la CUP, ERC i PDeCAT, l’abstenció del PSC i del grup del govern AVSC i el vot en contra de la regidora de Tots per Sant Cebrià. El diumenge 1 d’octubre de 2017 l’Estat espanyol va sotmetre al municipi de Sant Cebrià de Vallalta -de 3.310 habitants- a un setge armat de cinc hores, amb el desplegament de més de 200 de guàrdies civils, les agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar multitud de ferits entre els veïns i veïnes de Sant Cebrià de Vallalta. Cal tenir present que l’agressió tingué lloc en plena Festa Major. La moció presentada per les forces independentistes, acordà: la condemna de les agressions sofertes; exigir la retirada dels efectius del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum; reconèixer l’actitud del poble de Sant Cebrià, felicitar l’heroica actitud dels veïns i veïnes del municipi que feu possible el vot a moltes altres poblacions de la comarca, donar escalf i reconeixement a tots els ferits per la Guàrdia Civil i agrair als pobles veïns el seu acolliment per a què els veïns de Sant Cebrià poguéssim votar; l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta exercitarà les accions penals pertinents contra tots els responsables tècnics i polítics de l’operatiu de la Guàrdia Civil, i exigirà a l’Estat la seva responsabilitat patrimonial per tots els danys físics i personals causats; es canvia el nom del carrer “Miquel Martí i Pol” per carrer “1 d’Octubre de 2017”, al seu torn el passatge existent entre els actuals carrers “Martí i Pol” i “Salvador Espriu” rebrà en endavant el nom de passatge “Miquel Martí i Pol”, i es posarà una placa commemorativa dels fets al costat de la porta d’accés al CEIP El Pi Gros.

JOSEP PLA - REGIDOR D'ERC - AGRADIT BRUTALMENT - AL SETGE DE LA GC EL 1O

Gràcies pel vostre esforç, compromís i orgull de Sant Cebrià. Seguim endavant

Ahir la gent de Sant Cebrià es va alçar en defensa de la democràcia. Malgrat la violència indiscriminada de les forces de seguretat de l’Estat en contra de la població civil, vam lluitar pel dret a vot i les llibertats civils amb fermesa i serenitat des del col·legi El Pí Gros com a lloc de votació. Ahir, l’actitud pacífica i democràtica de les vilatans i vilatanes de Sant Cebrià va contrastar fortament amb la violència ordenada per un estat que ha perdut tota la legitimitat a Catalunya.   No cal dir que emprendrem les accions jurídiques i presentarem les denúncies oportunes en contra de la violació de drets humans que es van produir ahir a Catalunya. Així mateix, volem transmetre tot el suport i escalf a les persones ferides, a qui desitgem també una recuperació ben ràpida. Malgrat la repressió, el resultat del referèndum ha sigut contundent a favor de la independència, i el Govern i el Parlament actuaran els propers dies d’acord amb el mandat nítid de constituir la República catalana. Mentrestant, demà us animem a participar a la gran aturada general a Catalunya per rebutjar la violència policial i en defensa de la democràcia. Finalment, volem agrair l’esforç de tots els vilatants de Sant Cebrià que heu defensat el dret a vot de la vostra gent malgrat el tancament de l'escola. I esperem que acopanyessiu a votar a tothom a altres col·legis de la zona. Vénen dies en què haurem de defensar la voluntat popular, la democràcia. Ho farem plens de compromís, de fermesa, i pacíficament, com sempre hem fet.

1-O

EL PROPER 1O VOTA

Comunicat d’Esquerra Republicana de Sant Cebrià de Vallalta sobre la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre 1. Esquerra Republicana de Sant Cebrià fa una crida a la ciutadania de Sant Cebrià a participar, de manera democràtica i cívica, en la votació prevista pel diumenge 1 d’octubre, que es cel·lebrara a l'Escola el Pi Gros de 9 del matí a les 8 del vespre. Esquerra Republicana de Sant Cebrià Sant Cebrià de Vallalta, 29 de setembre de 2017

COMUNICAT UNITARI 1-OCTUBRE

 En relació al referèndum de l’1 d’octubre comuniquem que la votació al poble de Sant Cebrià està garantida per la Generalitat, la votació tindrà lloc al CEIP El Pi Gros, com es ve fent de forma ordinària i normal a totes les votacions que es fan al municipi, i no a l’adreça que erròniament apareix al web https://onvotar.garantiespelreferendum.com/on-votar/index.html Error que està en procés de ser rectificat. Així mateix, comuniquem que es disposa del compromís de l’Alcaldia de no posar pals a les rodes.     CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP)     ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA (ERC)     PARTIT DEMÒCRATA EUROPEU CATALÀ (PDeCAT)

DONES

MANIFEST: DONES AMB TOTS ELS DRETS

De nou, El 8 de març de 2017, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna els 365 dies de l’any i tota i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Des d’Esquerra Republicana i les JERC treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. A nivell legislatiu, des del Principat cal impulsar noves lleis que facin valer els drets de les dones i la igualtat de gènere. Els darrers mesos la normativa catalana en matèria d’igualtat de gènere, no ha estat exempta dels atacs del Tribunal Constitucional, que ha suspès els articles de la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes que regulen els plans d’igualtat a la feina, les mesures per prevenir l’assetjament sexual i la figura sindical responsable de la igualtat de gènere, entre altres. Per donar-hi resposta, el Govern de la Generalitat està treballant perquè la futura llei d’igualtat de tracte i la no-discriminació pugui suplir els articles suspesos, sense perdre de vista però, que el repte i el compromís, més enllà del desplegament normatiu, continua sent l’efectivitat d’aquests drets i garanties. Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i la discriminació per raó de gènere encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa, entre d’altres. De fet, un estudi recent d’Enginyeria Sense Fronteres fa evident que 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. En l’àmbit educatiu, les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes.

ERC SANT CEBRIA PRESENTA UNA MOCIÓ SOBRE ELS COMPTADORS TELEGESTIONABLES

  Davant dels abusos de les comercialitzadores Esquerra republicana de Sant Cebrià presenta una moció per debatre sobre els comptadors telegestionables que ja s’han començat a instal·lar a les llars catalanes. Aproximadament, hi ha un 55% d’aquest tipus de comptadors que ja estan instal·lats als habitatges i les empreses del conjunt del país. Estem d’acord en poder millorar l’eficiència energètica i, per tant, si aquests comptadors són millors des d’un punt de vista d’eficiència seria positiva la seva implantació. Existeix, a més a més, un mandat europeu que estableix el 31 de desembre de 2018 com a data màxima per a la substitució dels comptadors.   Tot i això, la manera com s’està portant a terme la substitució d’aquests comptadors al nostre país és força qüestionable. El monopoli del sector elèctric es fa més evident en la instal·lació massiva d’aquestes comptadors ja que imposa els aparells d’una marca determinada i no dóna l’opció a les persones usuàries d’escollir si volen o no que se’ls faci la instal·lació del nou sistema. Per tant, constatem que en el procés d’instal·lació no es dóna suficient informació als usuaris, tampoc no es dóna a la ciutadania l’opció de si vol llogar o comprar l’aparell ni amb quines condicions. Més aviat sembla que hi hagi interessos econòmics per la implantació d’aquests aparells. A més, també cal garantir la protecció de les dades de caràcter personal tal com fa referència la moció.   Tenint en compte el grau d’implantació del nou sistema. El que sí que és necessari és garantir que es dóna suficient informació i capacitat d’elecció a les persones usuàries.   Pel que fa a la possible incidència en la salut, considerem que cal continuar fent recerca sobre l’impacte que poden tenir les ones en la Salut Pública. A Catalunya ens fan falta més estudis sobre la qüestió, ens cal poder conèixer millor quins efectes produeixen les emissions en la salut pública a través de més estudis epidemiològics.

Bones festes i bon entrada d'any

Ha estat un any intens amb moltes emocions. Aquests dies que venen aprofiteu per gaudir-los acompanyats d'aquells que més estimeu. Hem d'agafar forces perquè el 2017 haurem de treballar de valent per construir la República que farem! Bon Nadal i feliç 2017