Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

RESPOSTES A LES PREGUNTES DEL PLE MUNICIPAL ORDINARI DEL 7 D’ABRIL DEL 2016

El tió        A data del ple el tió encara està al parc Puigvert. El nostre regidor presenta una queixa per tal desídia, i exposa les queixes de la ciutadania per no tenir cura de la retirada a temps del tió, ja que es tracta d’un greuge contra la màgia de la tradició i una falta de respecte als infants. La resposta no va tenir pèrdua, que només trauran la cara pintada i deixaran el tronc perquè els nens hi pugen i s’ho passen d’allò més bé; serà possible? Membres de govern van dir que no cal treure el tió perquè la canalla s’hi diverteix. Podria ser que algun membre del govern encara no hagi enretirat l’arbre de Nadal del seu menjador, per jugar amb les boles.   El vàter del parc Puigvert       Envers el vàter mòbil que hi ha al parc Puigvert ens preocupem i exposem que aquest vàter mostra signes d’haver-se tractat de manera vandàlica, i som nosaltres qui hem d’alertar a l’Equip de Govern dels riscos que representa el vessament dels productes químics que s’hi contenen. La resposta donada és que posaran una base de formigó per tal de fixar el vàter.   Arranjament dels carrers       Hi ha carrers a tot el municipi, urbanitzacions incloses, que els calen reparacions importants i urgents, raó per la qual alertem sobre aquest fet. Davant l’economia deficitària de l’Ajuntament demanem solucions a l’Equip de Govern. La resposta és que demanaran a la Diputació de Barcelona crèdit sense interessos per a fer front a les reparacions, però que encara tardaran uns mesos. Si, és clar, ens estalviarem els interessos, com s'ha fet sempre.    Les escales de l’avinguda Maresme, en la plaça del Baix Montseny       Hem d’alertar a l’Equip de Govern del greu deteriorament d’aquestes escales. La resposta és que ja han fet un projecte per a fer-les noves. Bé, doncs, ja tenen projecte. Però, quan l’executaran aquest projecte? Tenen pressupost? Tindrem escales abans o després que s’hi facin bolets? Talls de corrent a l’enllumenat públic       Hem d’alertar a l’Equip de Govern que per culpa dels talls de corrent a l’enllumenat públic hi ha zones que moltes vegades es queden a les fosques, amb els riscos de caigudes dels vianants i de donar ocasió a la delinqüència en aquestes zones de penombra.

IMATGE DEL PLE

PREGUNTES AL PLE DEL GRUP MUNICIPAL D'ERC

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Sant Cebrià de Vallalta ha presentat a l’Ajuntament pel ple ordinari del 7 d’abril del 2016, les següents qüestions que pensem són d’interès per tot el poble.        Al Parc Puigvert encara hi ha el Tió (tronc), això fa que es perdi la màgia de la tradició. Hi ha queixes per part dels pares perquè no saben quina explicació donar als seus fills.   Al Parc Puigvert hi ha un WC que ha patit vandalisme. S’ha de vigilar amb el risc que hi ha amb els productes químics de l’aparell.   Encara no s’ha convocat reunió amb els marxants del mercat municipal. En quan a decidir on va el mercat, l’enquesta no tindria que ser anònima. Fer consultes d’aquesta mena no condueixen a cap lloc. Poden ser manipulades. Esperem que la consulta de la Festa Major Petita es faci segons la llei de consultes.    Les escales que hi ha en direcció a l’Avinguda Maresme, a la Plaça del Baix  Montseny (davant del CESC) estan molt deteriorades. Que es pensa fer?    A l’enllumenat públic hi ha molts talls, hi ha zones que queden a les fosques i això es va repetint molt sovint. Com es pensa solucionar? Creiem que s’ha de fer un estudi que detectés els punts que estan en pitjor estat. I així poder començar a arreglar-ho.   S’han tret els principals estacionaments del poble. Ja s’ha trobat   alguna alternativa? Ara que tenim la Fira de la Maduixa, on es podrà aparcar?  

LES FINANCES DELS PARTITS - ERC s’independitza de la banca

Ningú nega que el repte assumit pel president d’ERC, Oriol Junqueras, en situar-se al capdavant de la conselleria d’Economia i Hisenda és majúscul. Combinar l’ideal de l’executiu de construir una nova república amb la quotidianitat de la gestió d’unes finances migrades i intervingudes representa un trencaclosques complex. Tot i això, el cert és que, abans de fer el salt al Govern, el líder dels republicans ja va aconseguir fer quadrar els comptes al seu partit, que partia d’una situació complicada. Unes despeses austeres i sobretot uns ingressos in crescendo gràcies al dolç moment electoral han permès sanejar la situació i aprovar per a aquest 2016 un pressupost amb un 70% més de recursos per a la formació dels que tenia fa dos anys. Enguany, a més, preveu eixugar tot el deute amb les entitats financeres. http://www.ara.cat/politica/ERC-sindependitza-banca_0_1547245293.html

Junqueras

La generalitat paga, part del deute, a l'ajuntament de Sant Cebrià

Amb Junqueras de com a Vicepresident del Govern i titular del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha saldat un 40% del deute que tenien amb l'Ajuntament de Sant Cebrià. I permetre que el consistori pugui fer front als problemes de liquiditat. Les gestions de Junqueras amb el nou govern municipal han servit perquè la Generalitat pagues 122.000 € i acrodin abonar en els propers mesos 318.000 €.  

La Secretaria de la Dona d'ERC Maresme fa balanç

La Secretaria de la Dona de la Federació Comarcal del Maresme, amb Mertixell Romero i Pinet de Santa Susanna al capdavant, ha fet balanç, junt amb l'anterior secretària i actual presidenta de la federació comarcal, Mònica Palacín, de la tasca que ha dut a terme en els últims anys aquesta secretaria. 

INES ARRIMADAS 10/1/2015 I L'ALCALDESSA DE SANT CEBRIÀ 11-9-2015

US VA SORPRENDRE QUE INÉS ARRIMADAS NO CANTES ELS SEGADORS EL PASSAT DIUMENGE?

La senyora Inés Arrimadas, diputada i membre de Ciutadans, no canta mai els Segadors quan el toquen en els actes públics. En la cloenda de la passada ofrena floral del dia 11 de setembre, a Sant Cebrià la senyora Sònia Scafa, alcaldessa i membre de l’Agrupació de Veïns de Sant Cebrià, va ser l’única persona de tota l’assistència que no va cantar els Segadors. Així, doncs, per entendre aquesta actitud força desagradable per part d’ambdues il·lustres persones és interessant que fem una petita anàlisi comparativa i de similituds: -Primer, les dues persones són dones més o menys de la mateixa edat, però considerem que ni el gènere ni l’edat són fets que s’hagi de considerar per no voler cantar els Segadors. -Segon, ni l’Arrimadas ni l’Scafa no canten quan toquen l’himne d’Espanya, perquè aquest himne no té lletra, així que deuen pensar que si no canten quan toquen l’himne espanyol, per què han de cantar quan toquen els Segadors? -Tercer, de segur que ni l’Arrimadas ni l’Scafa coneixen la lletra dels Segadors, raó per la qual sempre poden al·legar ignorància si fossin interpel·lades per no cantar l’himne. -Quart, des de la perspectiva política l’Arrimadas no canta els Segadors pel seu manifest odi a Catalunya, mentre que l’Scafa no el canta per desinterès, despreocupació i falta de convicció, emparant-se en un criteri equivocat de la neutralitat.   A la fi el resultat és el mateix, quan toquen els Segadors s’estan totes dues dretes, palplantades, amb la boca closa i el desig que l’himne acabi com abans millor, molestes de suportar tanta incomoditat. I ara que cadascú n’abstregui les seves pròpies conclusions.

CARLES PUIGDEMONT - JUNTS PEL SÍ

DE L’ESTABILITAT POLÍTICA A LA RESISTÈNCIA

En Carles Puigdemont ha estat investit com a nou president de la Generalitat, gràcies al patriotisme i responsabilitat que ha demostrat Artur Mas amb la seva digna retirada, per tal que el procés independentista continuï avançant. Ara, però, un cop desllorigat el nus de l’equilibri polític al nostre Parlament, ens retrobem la ciutadania, sortosament un cop més, amb les aspiracions de llibertat i independència. Unes aspiracions que es basen fonamentalment en la constitució de la República Catalana, i amb el deure de la ciutadana i ciutadà sobiranistes de crear les estructures d’Estat que garanteixin que el nostre poble sigui sobirà per a construir el destí del seu propi futur de manera lliure i legalment legítima; el deure de les catalanes i catalans que la nostra nació escrigui la seva pròpia Història en l’esdevenidor. Un cop creada actualment l’estabilitat necessària per a la nostra constitució de govern comença una fase d’una enorme dificultat social i individual. Els organismes espanyols polítics, administratius, de les forces de seguretat i jurídics llançaran tota la seva força repressiva contra el poble de Catalunya, per tal d’evitar el trencament del que ells anomenen falsament la seva “unidad de España”. La resistència digna, raonada, pacífica però ferma enfront d’aquesta repressió és l’única força de què disposem el poble de Catalunya per tal d’assolir el nostre alliberament nacional, per a ser un país lliure i destinatari del seu propi futur i solidari amb tots els pobles de la Terra. República catalana

Moltes gràcies pel vostre suport a les eleccions del 20D

  Des de l'executiva local d'Esquerra Republicana de Sant Cebrià de Vallalta us volem agrair la confiança dels 353 Cebrianenques i cebrianencs que el passat diumenge ens vau fer suport a les eleccions espanyoles. El nostre compromís és ferm, seguim i seguirem defensant amb fermesa el mandat democràtic del 27 de setembre a Catalunya, avançant cap a la República Catalana. Els nostres representants a les Corts Espanyoles defensaran, en nom nostre, la construcció de la nova República, la desconnexió amb l'estat espanyol. En definitiva, estem convençuts que el camí està traçat i cal que fem tots junts, de forma inclusiva, el procés constituent català. Moltes gràcies pel vostre suport!

NADAL 2015 ANY NOU 2016

Bones festes i bon entrada d'any

Ha estat un any itens amb moltes emocions. Aquests dies que venen aprofiteu per gaudir-los acompanyats d'aquells que més estimeu. Hem d'agafar forces perquè el 2016 haurme de treballar de valent per contruir la #RepúblicaCatalana! Bon Nadal i feliç 2016