Sant Cebrià de Vallalta

Totes les notícies

ELS GRUPS MUNICIPALS DE LA OPOSICIÓ CUP, ERC, PSC i PDECaT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA MANIFESTEN EL SEU DESCONTENTAMENT AMB EL GOVERN

COMUNICAT DELS GRUPS MUNICIPALS DE LA CUP,  ERC,  PSC i PDECaT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA   PERCEPCIÓ D’UN GOVERN UNIDIRECCIONAL, PERILLOSAMENT AUTOSUFICIENT I EN LA SENDA DE LA DECADÈNCIA.   La improvisació, la manca de planificació i transparència en la gestió municipal, que porta a anar sempre tard i amb presses; el dèficit democràtic a l’hora de facilitar l’accés a la informació i control dels grups a l’oposició; el desinterès en dialogar cercant la participació i el consens necessari, des de la discrepància, amb el conjunt dels grups municipals a  l’oposició, fan que la nostra percepció, així com la de gran part de la ciutadania, sigui la d’un govern unidireccional, perillosament autosuficient i per tant en la senda de la decadència, de continuar en aquesta línia. Opacitat en la informació, unilateralitat en la contractació, arbitrarietat en la gestió del personal, manca de diàleg i consens amb l’oposició a l’hora de prendre decisions importants per a l’interès general. Manca de respecte a l’oposició no responent als recursos i no facilitant l’accés a la informació municipal per al compliment de la funció de fiscalització i control a la que té dret l’oposició. Urbanitzacions. Deixadesa i manca de participació dels representants de les diferents urbanitzacions i  dels grups municipals en els temes que els hi afecten. Improvisació,  manca de planificació i diàleg. Augment de la despesa en dietes, Més informació en el document adjunt firmat per gairebé tots els partits de l'oposició:  

El ple del Congrés aprova la petició d'Esquerra per rebaixar al 10% l'IVA dels serveis veterinaris per a animals de companyia

El ple del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimarts, amb els vots de tots els grups excepte el PP, que ha votat en contra, i Ciudadanos, que s’ha abstingut, una proposició no de llei d’Esquerra Republicana per a la rebaixa de l’IVA del 21 al 10% per als serveis veterinaris dels animals de companyia. La proposta l’ha defensat davant del ple el diputat Joan Capdevila, que ha destacat la importància d’una bona atenció mèdica a les mascotes també com a mesura de salut pública: ‘Hem de ser conscients de la necessitat d’una adequada atenció veterinària per a la protecció de la salut humana: menys visites al veterinari comporten més risc per a la salut dels humans’, ha assegurat. I més tenint en compte, ha afegit, que ‘pràcticament la meitat de les famílies de l’Estat conviuen amb un animal de companyia’.   Capdevila, que recordat la cita de Gandhi que ‘un país se’l pot jutjar per la manera que tracta els animals’, ha assenyalat que l’encariment de l’IVA per a la prestació dels serveis veterinaris, sumat a la crisi econòmica dels últims anys, han anat en detriment de la cura que molts propietaris d’animals poden tenir de les seves mascotes.   ‘Disminuir la càrrega econòmica dels serveis veterinaris de l’IVA de luxe del 21% a un IVA del 10% facilitarà l’accés a aquesta injustament tractada part de la sanitat’, ha assegurat el diputat republicà, ja que ‘disminuirà notablement els riscos de transmissió de malalties des dels animals i les despeses de la sanitat pública per tractar-les’. Capdevila ha acabat ‘amb una sentència que no per repetida és menys certa: prevenir és més econòmic que tractar’.   El debat de la proposició d’Esquerra ha estat seguit des de la tribuna per professionals del sector veterinari i de col·lectius animalistes, que els últims dies també han contribuït a divulgar la iniciativa, reivindicada des de fa temps. Al final la votació s'ha tancat amb 177 vots a favor, 132 en contra i 33 abstencions.

Un futur per a tothom

L'11 de setembre del 2016, des d'ERC Sant Cebrià us convidem i animem a participar dels actes que s'organitzen per commemorar la Diada a la nostra vila. Us recordem que des d'ERC participarem en els següents actes: Dissabte, 10 Marxa de torxes per la independència Sortida a les 19:30 h direcció a Sant Pol de Mar, al pla de ca l'Andreu Diumenge, 11 Trobada per assistir als actes locals 10:45 h davant del local d’ERC - JERC Sant Cebrià (Avda. Maresme, 11-13)  Ofrena floral i parlaments 11.00 h plaça ONZE de setembre de 1714. A més a més, us animem a assistir a les multi manifestacions organitzades per l'ANC a arreu! A punt!

328 Gràcies

328 gràcies

Benvolgut, benvolguda, L'Executiva Local d'Esquerra Republicana de Sant Cebrià reunida el dilluns, 27 de juny de 2016, vol transmetre: 1. Un sincer agraïment a tota la militància, les persones simpatitzants i amigues que han fet una extraordinària campanya que ha permès a ERC consolidar els millors resultats al Congrés i al Senat. 2. Un agraïment també als 328 electors per la confiança dipositada a ERC. Al mateix temps, felicitem la família Republicana pels resultats, perquè tot i baixar la participació global ERC ha pujat en percentatge. A més, tal i com hem repetit durant la campanya ha quedat clar que l'Estat espanyol és irreformable i que l'únic canvi possible és la República Catalana. Catalunya és un país diferent que vota de manera diferent; per això, nosaltres sí que podem. 3. Animar a tothom a seguir treballant des del poble, les entitats, al carrer, des de les institucions i administracions, per enfortir i consolidar Esquerra Republicana com l'eina per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i per construir el país que volem. Seguim en campanya permanent, fins a la victòria!  

ASSOCIACIONISME LOCAL

ESQUERRA PRESENTA UNA MOCIÓ PER RECONSTRUIR L'ASSOCIACIONISME A SANT CEBRIÀ

      Han estat moltes les associacions de Sant Cebrià que en els darrers anys s’han dissolt o bé han desaparegut, amb el greuge que això comporta de dèficit de la participació ciutadana, la cultura i l’esport en el nostre municipi. Majorment, la principal causa d’aquest fet es pot atribuir a la falta d’interès i d’incentivació per part dels equips de govern anteriors.       Per tal d’acabar amb aquest precària situació i de reconstruir l’associacionisme al municipi, ERC presentem una moció al pròxim ple municipal que institucionalitzi el Consell Cultural, un consell format per representants de totes les entitats i la representació de l’Equip de Govern, amb la funció d’acabar amb el dèficit, augmentar el teixit associació i ampliar la participació ciutadana.       En aquesta moció també pretenem que s’acordi la celebració anual de la Fira d’Entitats tots els primers caps de setmana de juny, amb sintonia amb la diada de l’associacionisme cultural a Catalunya del dia 4 de juny de tots els anys, a l’efecte que a Sant Cebrià, durant un dia a l’any, totes les entitats disposin d’un espai propi per a la seva difusió i promoció.       L’aprovació al Ple d’aquesta moció representarà, sens dubte, un salt molt important a l’associacionisme i participació al municipi, en què a la fi totes les entitats podran defensar els seus interessos i els de la població en un àmbit administratiu i institucionalitzat.       Havíem de reconstruir l’associacionisme a Sant Cebrià; ja tocava.  

PUJADA A CASTELLÀ D'INDIES

ESQUERRA PRESENTA UNA MOCIÓ SOBRE SEGURETAT VIÀRIA - AMB AFECTACIÓ A CASTELLÀ D'INDIES

   Degut a l’alta perillositat que representa el tram de la travessia de Castellar d’Índies des del centre de Sant Cebrià fins a can Bartomet i viceversa, per causa que la circulació en aquest tram és cada cop més intensa, per raó que cada cop hi ha més persones conductores que circulen de manera temerària, i per culpa que l’Equip de Govern no disposa actualment de cap projecte que eviti la sinistralitat en aquest tram, el grup municipal d’ERC ens hem vist obligats a presentar una moció per al pròxim Ple Municipal en què s’acordi la repintada de la línea contínua amb material reflectant i la instal·lació de senyals de prohibit avançar vehicles en tot el tram de la dita travessia.       Esperem que aquesta moció tingui l’aprovació i el suport de tota la resta de grups municipals, inclòs l’Equip de Govern, per la lògica i coherència que s’hi exposa, a efectes d’evitar tan com es pugui des de l’administració local qualsevol sinistralitat amb l’alt risc de perjudici contra la vida i la integritat física de les persones.       La decisió final serà de l’acord del Ple Municipal, i la urgència de l’actuació administrativa dependrà de l’Equip de Govern, però ERC tenim clar que estem intervenint tan com podem per tal d’evitar cap possible dany contra la vida i la integritat física de les persones dins del municipi.

RESPOSTES A LES PREGUNTES DEL PLE MUNICIPAL ORDINARI DEL 7 D’ABRIL DEL 2016

El tió        A data del ple el tió encara està al parc Puigvert. El nostre regidor presenta una queixa per tal desídia, i exposa les queixes de la ciutadania per no tenir cura de la retirada a temps del tió, ja que es tracta d’un greuge contra la màgia de la tradició i una falta de respecte als infants. La resposta no va tenir pèrdua, que només trauran la cara pintada i deixaran el tronc perquè els nens hi pugen i s’ho passen d’allò més bé; serà possible? Membres de govern van dir que no cal treure el tió perquè la canalla s’hi diverteix. Podria ser que algun membre del govern encara no hagi enretirat l’arbre de Nadal del seu menjador, per jugar amb les boles.   El vàter del parc Puigvert       Envers el vàter mòbil que hi ha al parc Puigvert ens preocupem i exposem que aquest vàter mostra signes d’haver-se tractat de manera vandàlica, i som nosaltres qui hem d’alertar a l’Equip de Govern dels riscos que representa el vessament dels productes químics que s’hi contenen. La resposta donada és que posaran una base de formigó per tal de fixar el vàter.   Arranjament dels carrers       Hi ha carrers a tot el municipi, urbanitzacions incloses, que els calen reparacions importants i urgents, raó per la qual alertem sobre aquest fet. Davant l’economia deficitària de l’Ajuntament demanem solucions a l’Equip de Govern. La resposta és que demanaran a la Diputació de Barcelona crèdit sense interessos per a fer front a les reparacions, però que encara tardaran uns mesos. Si, és clar, ens estalviarem els interessos, com s'ha fet sempre.    Les escales de l’avinguda Maresme, en la plaça del Baix Montseny       Hem d’alertar a l’Equip de Govern del greu deteriorament d’aquestes escales. La resposta és que ja han fet un projecte per a fer-les noves. Bé, doncs, ja tenen projecte. Però, quan l’executaran aquest projecte? Tenen pressupost? Tindrem escales abans o després que s’hi facin bolets? Talls de corrent a l’enllumenat públic       Hem d’alertar a l’Equip de Govern que per culpa dels talls de corrent a l’enllumenat públic hi ha zones que moltes vegades es queden a les fosques, amb els riscos de caigudes dels vianants i de donar ocasió a la delinqüència en aquestes zones de penombra.

IMATGE DEL PLE

PREGUNTES AL PLE DEL GRUP MUNICIPAL D'ERC

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Sant Cebrià de Vallalta ha presentat a l’Ajuntament pel ple ordinari del 7 d’abril del 2016, les següents qüestions que pensem són d’interès per tot el poble.        Al Parc Puigvert encara hi ha el Tió (tronc), això fa que es perdi la màgia de la tradició. Hi ha queixes per part dels pares perquè no saben quina explicació donar als seus fills.   Al Parc Puigvert hi ha un WC que ha patit vandalisme. S’ha de vigilar amb el risc que hi ha amb els productes químics de l’aparell.   Encara no s’ha convocat reunió amb els marxants del mercat municipal. En quan a decidir on va el mercat, l’enquesta no tindria que ser anònima. Fer consultes d’aquesta mena no condueixen a cap lloc. Poden ser manipulades. Esperem que la consulta de la Festa Major Petita es faci segons la llei de consultes.    Les escales que hi ha en direcció a l’Avinguda Maresme, a la Plaça del Baix  Montseny (davant del CESC) estan molt deteriorades. Que es pensa fer?    A l’enllumenat públic hi ha molts talls, hi ha zones que queden a les fosques i això es va repetint molt sovint. Com es pensa solucionar? Creiem que s’ha de fer un estudi que detectés els punts que estan en pitjor estat. I així poder començar a arreglar-ho.   S’han tret els principals estacionaments del poble. Ja s’ha trobat   alguna alternativa? Ara que tenim la Fira de la Maduixa, on es podrà aparcar?  

LES FINANCES DELS PARTITS - ERC s’independitza de la banca

Ningú nega que el repte assumit pel president d’ERC, Oriol Junqueras, en situar-se al capdavant de la conselleria d’Economia i Hisenda és majúscul. Combinar l’ideal de l’executiu de construir una nova república amb la quotidianitat de la gestió d’unes finances migrades i intervingudes representa un trencaclosques complex. Tot i això, el cert és que, abans de fer el salt al Govern, el líder dels republicans ja va aconseguir fer quadrar els comptes al seu partit, que partia d’una situació complicada. Unes despeses austeres i sobretot uns ingressos in crescendo gràcies al dolç moment electoral han permès sanejar la situació i aprovar per a aquest 2016 un pressupost amb un 70% més de recursos per a la formació dels que tenia fa dos anys. Enguany, a més, preveu eixugar tot el deute amb les entitats financeres. http://www.ara.cat/politica/ERC-sindependitza-banca_0_1547245293.html