Sant Cebrià de Vallalta

Notícia

Sant Cebrià ja ha administrat Vacunes contra la COVID-19 a l'interior i exterior del pavelló municipal.

Comença la vacunació a les persones majors de 80 anys, dependents i cuidadores.

Sant Cebrià ja ha administrat 140 Vacunes COVID-19 al interior i exterior del pavelló municipal.
Comença la vacunació a les persones majors de 80 anys, dependents i cuidadores.

La campanya de vacunació contra la Covid-19 s'ha iniciat aquest 4 de març de 2021 a diferents col•lectius que formen part dels grups més vulnerables: persones majors de 80 anys, persones d'alt risc o dependents, així com els seus cuidadors o les seves cuidadores.

El personal del CAP, conjuntament amb protecció civil i la col•laboració de l’Ajuntament han establert un circuit al pavelló municipal perquè des del mateix cotxe et puguin administrat la vacuna. L’operatiu també ha previst un espai dins del pavelló municipal per els veïns i veïnes que s’han personat a peu.

Des d'aquesta setmana ja s'han començat a subministrar les primeres dosis de les vacunes Pfizer/BioNTech al Pavelló de Sant Cebrià. Aquest fàrmac requereix l'aplicació d'una segona dosis en un termini de tres setmanes, aproximadament. 

Les persones que es troben dins dels grups als quals es dirigeix aquesta campanya de vacunació no han de trucar per telèfon ni desplaçar-se als centres sanitaris per demanar cita prèvia.

El personal dels centres sanitaris es posarà directament en contacte amb les persones que han de vacunar-se o amb els seus cuidadors o persones de referència per tal d'informar-los de tot el procés de vacunació. 

Importància de la vacunació
Aquesta vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueix la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.  En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l'eina principal per fer front a la pandèmia a Sant Cebrià.