Sant Cebrià de Vallalta

Notícia

Un record a l´U d´octubre del 2017El passat diumenge dia 30, Sant Cebrià va viure una jornada de record i emoció, es van rememorar els fets de l’u d’octubre. Orgull, valentia, esforç, dedicació, companyerisme, agermanament, són alguns dels sentiments que es van poder respirar en l’ambient.
 
La diada va començar amb un “mur del record” on cada un dels assistents va poder plasmar les seves sensacions viscudes aquell dia, una recull de fotografies ens van fer reviure emocions molt diverses. Les mares de l’u d’octubre van fer el que de ben segur ja serà una tradició de cada commemoració, la deliciosa xocolata. Tot seguit ja es van posar les urnes, les nostres urnes, les que no van trobar. I la gent va poder començar a votar.
El moment clau de la jornada va ser l’arribada del MOTARDS INDEPENDENTISTES més de 250 motoristes van venir al nostre poble a agrair l’actuació heroica de les cebrienenques i cebrianencs el passat 1 d’octubre. Cap a les 12:00h el carrer on vam rebre la repressió de l’estat estava ple de gent, ple d’estelades, i molts sentiments a flor de pell que es van ajuntar amb crits de llibertat. Tot seguit una arrosada popular, una actuació musical i un monòleg feien finalitzar l’acte.
 
S’ha d’agrair l’esforç i entrega de l’organització d’aquests acte, l’ANC, els CDR juntament amb una pluralitat d’ habitants del poble van ser els encarregats de coordinar aquell meravellós acte.
 
“Som gent pacífica, només volem votar” va ser la frase més repetida aquell 1o del 2017, finalment simbòlic o no, aquest passat diumenge els habitants de Sant Cebrià de Vallalta vam poder votar. La democràcia sempre guanya, i la llibertat que desitgem també guanyarà.
 
El dia 1 d’octubre del 2017 Sant Cebrià va estar a l’alçada de les necessitats del País i sobretot va quedar palès que el nostre petit poble és majoritàriament republicà i que la República només s’aconseguirà amb la unió de totes les forces.

Donem les gràcies al nostre poble agermanat, Sant Cebrià de Rosselló, que ens va acompanyar una vegada més en un dia tan important pel poble.
 
Tot i el balanç, més que positiu, de la diada no podem oblidar que encara hi ha feina per fer, trobar l’emplaçament idoni pel carrer “u d’octubre del 2017”  i exigir la col·locació de la placa commemorativa a la nostra escola.
 
No podem estar més orgullosos de formar part de la Vallalta. Visca Sant Cebrià.