Sant Cugat del Vallès

Totes les notícies


L'Oficina d'Atenció Ciutadana / Foto: Santcugat.cat

ERC-MES proposa que els càrrecs electes tinguin accés digital al registre d'entrada i sortida municipal

El grup municipal d'ERC-MES proposarà al ple municipal de novembre que els càrrecs electes puguin accedir de forma digital al registre d'entrada i sortida municipal, per tal de poder exercir la seva activitat de control i informació amb més eficàcia. Els republicans plantegen un termini de 30 dies per aplicar la mesura en cas que rebi el vistiplau del consistori. La moció recorda que fa un temps que es va preveure que els portaveus dels grups polítics municipals o a altres regidors/es designats pel propi grup tindrien un accés d’usuari al registre municipal d’entrada on podrien consultar l’entrada de documents. Aquesta iniciativa provenia del document 'Mesures per garantir la transparència i el bon govern en l'actuació municipal', aprovat a principis de 2013. El regidor Ferran Villaseñor explica que l'accés a aquests registres per part dels càrrecs electes 'és important per tal que puguin exercir degudament les seves funcions de gestió, control i fiscalització'. En definitiva, es tracta de poder fer un seguiment dels que assumptes tenen entrada a la corporació (registre d’entrada) i de la tramitació dels diferents expedients que duen a terme els òrgans competents de l’Ajuntament (registre de sortida)'.

ERC i les JERC ens sumem a les mobilitzacions per l'aturada pel país

ERC i les JERC hem sumat aquest dimecres al matí als talls en diversos punts viaris en protesta pels empresonaments dels líders d'Òmnium i de l'ANC, així com diversos membres del govern legítim de Catalunya, i per exigir-ne l'alliberament. Diversos membres de l'agrupació juvenil i d'ERC hem tallat un dels punts d'accés a Sant Cugat, sumant-nos així a l'aturada pel país prevista per a tot el dia.  

Àngel Casas / Foto: TOT Sant Cugat

ERC-MES se suma a les mostres de condol per la mort de l'exalcalde Àngel Casas

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres expressa el seu condol i escalf a la família d'Àngel Casas, primer alcalde de l'època postdictadura, així com al PSC, partit del qual formava part. La portaveu Mireia Ingla ha explicat en declaracions al mitjà Cugat.cat que 'cal remarcar el seu compromís amb el medi ambient que en aquests darrers anys ha estat d'una forma molt explícita'. La millor manera, ha afegit, per retre-li homenatge des de l'Ajuntament és 'complint totes les propostes, moltes de les quals van venir amb el seu suport des del punt de vista ambiental'.

Cartell sobre els drets LGTBI de les JERC

ERC-MES denuncia la inacció del govern en matèria LGTBI

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) presentarà al proper ple de novembre una moció per tal de reclamar al govern més compromís amb les polítiques LGTBI. El text reclama posar fil a l'agulla a la diagnosi de la realitat de les persones LGTBI a la ciutat, així com desenvolupar les accions necessàries per tal que Sant Cugat passi a formar part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. 'En un any i pocs mesos no han complert els compromisos a què es van comprometre amb les mocions que hem presentat sobre la matèria en aquests anys', ha lamentat el regidor d'ERC-MES i les JERC, Èric Gómez. La moció també busca elaborar un Pla Municipal, abans de finalitzar el 2018, que englobi totes les accions i polítiques per promoure i garantir els drets d'aquestes persones. Així mateix, el text també recull la necessitat d'incorporar una partida al pressupost municipal per a l'any 2018 per tal de poder desenvolupar el projecte. Els republicans subratllen que després d’un any i mig d’haver-s'hi compromès, el govern municipal no ha fet cap la sol·licitud a la Diputació de Barcelona per encarregar l’esmentada diagnosi i que tot just aquest mes s'ha iniciat el procés d'elaboració de la diagnosi, al marge de l'acordat pel Ple Municipal, amb el suport tècnic de la Fundació Surt. A més, ha afegit Gómez, no s’ha organitzat cap esdeveniment per donar visibilitat a la lluita LGTBI durant les dates assenyalades: 28 de juny del 2016 i 2017 (Dia de l'Orgull LGTBI) i 17 de maig del 2017 (Dia contra l'LGTBIfòbia). De fet, el text recorda que la Generalitat ofereix ajuda a les administracions locals per tal d'ajudar-los a desplegar la Llei 11/2014 per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. En aquest sentit, ERC-MES critica que no s'hagi signat cap acord amb la Direcció General d’Igualtat per tal d’implementar un Servei d’Atenció Integral al municipi, i que el Servei d'Atenció Integral LGTBI que s'ha posat en funcionament aquest mes de novembre no formi part de la Xarxa del Servei d'Atenció Integral.

'Prefereixen una Espanya unida abans que democràtica'

El grup municipal d'ERC-MES ha rebutjat aquest dimecres en un ple extraordinari l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i ha exigit l'alliberament immediat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. 'El nacionalisme espanyol de PP, PSOE i Ciutadans ha demostrat que prefereix una Espanya unida abans que democràtica', ha afirmat el regidor d'ERC-MES i les JERC, Èric Gómez. De la seva banda, la portaveu republicana, Mireia Ingla, ha recordat que els 'líders de l'ANC i Òmnium Cultural són els responsables de les mobilitzacions més importants d'Europa en els darrers anys'. Els republicans han presentat a la sessió extraordinària, conjuntament amb PDeCAT-Demòcrates, les mocions de l'AMI i l'ACM per rebutjar el 155 i demanar l'alliberament de Sänchez i Cuixart. 'A Espanya no hi ha separació de poders. Recordem la frase La Fiscalía te lo afina. És vergonyós que els Jordis hagin de compartir presó amb les persones més corruptes de l'Estat pel simple fet d'haver cridat la gent a votar i manifestar-se pacíficament'. De la seva banda, Gómez ha carregat contra el PP per l'aplicació del 155 perquè no permet liquidar l'autonomia de la manera que ho estant fent. 'El 155 se'ls ha quedat curt i tot i així han tirat endavant'. 'No poden liquidar el Parlament, amenaçar els funcionaris i intevenir els mitjans de comunicació públics', ha continuat el regidor, que s'ha mostrat convençut que el poble veurà la Generalitat com l'autèntic poder legítim. Gómez també ha destacat que 'és el moment d'entendre que 'no podem governar de la mà d'aquells que defensen el 155', i que ara és el moment que els ajuntaments s'erigeixin com un dels pilars fonamentals de l'autonomia catalana'. La moció ha rebut els votats a favor de totes les forces menys del PP, ja que C's s'ha absentat en la votació. A més, el PSC ha votat en contra del primer acord. De fet, tant socialistes com ICV-EUiA han presentat una moció per exigir diàleg. Tanmateix, ERC-MES ha votat abstenció tenint en compte la invervenció del regidor socialista: 'Després d'haver sentit que l'1-O no es va votar absolutament res no podem donar suport al text', ha explicat el regidor Ferran Villaseñor.

Imatge d'arxiu del ple / Foto: TOT Sant Cugat

El ple celebrarà una sessió extraordinària per debatre sobre l'aplicació de l'article 155

El ple municipal celebrarà una sessió extraordinària aquest dimecres al matí per tal de debatre les conseqüències de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Tal com va demanar ERC-MES en el darrer ple municipal, el consistori portarà dues mocions per rebutjar l'aplicació de dit article i per exigir l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La sessió, que començarà a partir de les nou del matí, també incorpora a l'ordre del dia un text d'ICV-EUiA i PSC per 'reclamar una solució política del conflicte entre Catalunya i Espanya, i de rebuig a les mesures de suspensió de l’autogovern de Catalunya'.

Els membres de les JERC i ERC, a la Diagonal

Ens sumem a la concentració per demanar l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

La secció local d'ERC i les JERC Sant Cugat hem acudit a la concentració de la Diagonal de Barcelona amb espelmes per reclamar l'alliberament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural. De fet, els nostres càrrecs electes ja van abandonar aquest dilluns el ple municipal, en conèixer la notícia de la detenció dels dos líders independentistes. 'Ja podem dir clarament que hi ha presos polítics derivats del procés independentista català', va lamentar Èric Gómez. De la seva banda, la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, va plantejar a l'alcaldessa la celebració d'un ple extraordinari.

El govern no estableix calendari ni pressupost per a les obres de l'espai en desús de la Guinardera

El ple municipal ha aprovat per àmplia majoria habilitar l'espai en desús de la Guinardera perquè les entitats esportives en puguin fer un ús social. Tot i així, unes esmenes del PDeCAT han impedit que la proposta d'ERC-MES es concretés amb una partida pressupostària i un calendari de les obres. 'Aprovar el text sense partida i calendarització pot acabar sent un brindis al sol', ha advertit el regidor republicà Ferran Villaseñor. La moció, malgrat tot, ha tirat endavant amb els vots a favor de tots els grups menys de C's, ha que ha rebutjar les esmenes del govern. La trobada d'aquest dilluns ha estat marcada per les detencions de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i per la posterior sortida del ple per part d'ERC-MES i la CUP-PC com a protesta. 'Demanem a l'alcaldessa la celebració d'un ple extraordinari, perquè això afecta i molt Sant Cugat. Aquí gairebé 30.000 persones van obtar a favor de la República Catalana, malgrat veure la repressió que patien les persones d'altres pobles de Catalunya', ha manifestat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla. De fet, al principi del ple s'ha aprovat una proposta per condemnar la brutalitat policial durant l'1-O, que ha comptat amb el suport de totes les forces polítiques menys C's i PP. Abans d'això, no obstant, la sessió també ha servit per aprovar la proposta d'ERC-MES de declarar Sant Cugat ciutat promotora de la Renda Garantida.' 'És el primer dret social que hem aconseguit després de la crisi. Queda demostrat que no només pensem en la independència, que també. Ara aquest projecte s'haurà de desenvolupar a la República Catalana i, de fet, ens agradaria arribar a la Renda Universal', ha explicat el regidor Èric Gómez.  

Ferran Villaseñor, Mireia Ingla i Èric Gómez, d'esquerra a dreta

ERC-MES demana a Mercè Conesa que faci fora el PSC del govern

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) ha reclamat aquest dilluns a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que faci fora el PSC del govern de la ciutat. 'Les declaracions de Miquel Iceta sobre el 155 són inadmissibles. Confiem que l'alcaldessa sigui coherent i trenqui l'acord amb el regidor socialista Pere Soler', ha explicat la portaveu republicana Mireia Ingla. 'No pot ser que tinguem una part del govern que dona suport a l'aplicació de l'article 155', ha sentenciat. Pel regidor Ferran Villaseñor, que el PSC opti per la reforma de la Constitució és una opció 'totalment respectable', però defensar el 155 i ser al govern de Sant Cugat és totalment incompatible. En una línia semblant s'ha expressat el regidor d'ERC-MES i les JERC, Èric Gómez, que s'ha preguntat: 'Quina línia vermella marca el PDeCAT per deixar de justificar un acord amb el PSC?'.