Sant Cugat del Vallès

Totes les notícies


Jaume Clavell als estudis de Cugat.cat

El Síndic de Greuges demana als Reis Mags la constitució del Consell de Seguretat Local

El Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, ha demanat als Reis d'Orient, a través de la tradicional carta de Cugat.cat, la constitució del Consell de Seguretat Local. Clavell ha expressat el seu desig que el model de convivència assolit a la ciutat perduri i també ha sol•licitat l'apropament del seu càrrec als col•lectius més necessitats. Finalment, el Síndic ha desitjat que Catalunya 'se senti lliure' i que el català sigui 'respectat com mereix'. Clavell ha situat la seguretat ciutadana com la prioritat dels desitjos de cara al proper any. Escoltem la petició que el Síndic ha fet als Reis d'Orient a través de Cugat.cat. Clavell també ha tingut peticions de cara als nouvinguts. En aquest sentit, ha demanat que el model de convivència entre autòctons i nouvinguts aconseguit a la ciutat perduri. A més, el Síndic vol que la seva figura sigui més coneguda entre els col•lectius que 'més ho necessiten i en canvi no l'utilitzen'. En clau nacional, Jaume Clavell ha reclamat que 'Catalunya se senti lliure' i que s'acabin les agressions al català i que aquesta llengua 'rebi el respecte que es mereix'. MARC SALA (Font: cugat.cat)  

Una cinquantena de persones han tornat a mostrar el seu rebuig a la sentència del TS

Segona protesta per dir no a la sentència del Suprem que imposa el castellà a les escoles

Una nova concentració contra les sentències del Tribunal Suprem (TS) que imposen el castellà a les escoles ha tingut lloc aquest dijous al vespre davant de l'ajuntament. S'han manifestat una cinquantena de persones, alguns d'ells representants de la comunitat educativa, que denuncien que aquesta decisió és un atac contra la llengua catalana i el sistema educatiu de Catalunya. L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha afegit a la protesta i ha mostrat la seva preocupació per la sentència. (Font: cugat.cat)  

independència!

La secció local d’ERC Sant Cugat del Vallès, rebutja de forma contundent la Sentència dictada avui pel Tribunal Suprem

COMUNICAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ La secció local d’ERC Sant Cugat del Vallès, rebutja de forma contundent la Sentència dictada avui pel Tribunal Suprem que qüestiona el model d’immersió lingüística, vigent des de fa 30 anys al nostre país i reconegut unànimement, en el seu dia, per totes les forces politiques del Parlament català. Aquesta resolució judicial no només posa en perill la cohesió social i el nostre model educatiu sinó que suposa una regressió clara dels avenços nacionals i un veritable atac genocida contra la nostra llengua. Aquest nou atac a la identitat i la convivència dels catalans, és una altra conseqüència de la Sentència del Tribunal Constitucional del passat 28 de juny, on es retallava l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya i refrendat pel nostre poble mitjançant un referèndum. Aquesta sentència forma part de l’ofensiva que els partits espanyolistes han obert contra Catalunya i com el PP català, que tot i conèixer perfectament la realitat del nostre país, s’hi ha afegit sense cap complexe. En definitiva és tracta d’una mostra més que el model federalista no és viable i l’autonomista ja ha donat prou de si. Espanya no té voluntat d’acceptar la diversitat i considera que només cal protegir el castellà perquè aquesta si que és una llengua de primera categoria Només un estat propi ens podrà garantir als catalans i catalanes la protecció de la nostra llengua i cultura. ERC Sant Cugat del Vallès espera que la resposta ciutadana no es faci esperar i en defensa de la nostra identitat recuperi l’esperit del 10-J que alguns donen ja per enterrat. Sant Cugat del Vallès, 22 de desembre de 2010   

Benach: 'És una pèssima notícia'

L'ex-president del Parlament, Ernest Benach, ha dit que la sentència del Suprem espanyol contra la immersió lingüística en català és 'una pèssima notícia conseqüència de les vies que va obrir la sentència sobre l'estatut'. Benach afirma que 'els motius d'esperança es van acabant' i que 'la sentència del Constitucional va fer molt mal com a sentència però va fer molt mal pel que representava d'obrir portes o escletxes'. Benach ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio. Benach creu que demà, durant la segona part del debat d'investidura, els grups catalanistes al Parlament haurien de condemnar de manera unitària la resolució del tribunal espanyol.  (Font: vilaweb.cat)

La CUP convoca a manifestar-se a les 20h a la plaça de sant Jaume

La Candidatura per la Unitat Popular (CUP) ha estat una de les primeres formacions polítiques que han reaccionat a les tres sentències del Tribunal Suprem que s'han conegut avui i que imposen el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes acabant amb el model d'immersió escolar vigent des de fa 30 anys. Per mitjà d'un comunicat de premsa, el partit independentista ha assegurat que les sentències “són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu”, fet que considera “un greu i perillós retrocés democràtic”. Com a resposta, les CUP convoquen a una manifestació aquest dimecres a les 20h a la plaça de sant Jaume de Barcelona, per “denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols i reivindicar la independència dels Països Catalans”. Així mateix, la CUP crida a convocar-se davant dels ajuntaments dels Països Catalans demà dijous 23 de desembre a les 20h. 

Avui, dimecres 22 de desembre a les 20 hores davant de l'Ajuntament!

Com alguns ja sabreu el Tribunal Suprem ha dictat una sentència que obliga a reformar el model d'immesió lingüística del nostre país. S'estan convocant per aquesta tarda concentracions de rebuig arreu del principat. Aquesta convocatòria s'està passant per internet, així que us animo a reenviar-ho i dir altre cop que si ESPANYA NO ENS VOL, ADÉU ESPANYA!!! Avui, dimecres 22 de desembre a les 20 hores davant de l'Ajuntament!   

El Suprem exigeix a la Generalitat que reintrodueixi el castellà com a llengua vehicular a l'escola

Dit i fet. El Tribunal Suprem confirma el que es veia a venir i acaba d'emetre una sentència que pretén obligar la Generalitat de Catalunya a "reintroduir" el castellà a les escoles "com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en tots els cursos del cicle d'ensenyament obligatori", és a dir, fins als 16 anys, el final de la ESO. Ho fa en aplicació de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i en resposta a tres recursos de pares d'alumnes que volen que els seus fills estudiïn en castellà i també volen rebre en castellà les comunicacions del centre escolar. La sentència anuncia que la Generalitat haurà d'adaptar el sistema d'ensenyament per garantir la presència del castellà de manera "equitativa" respecte del català. La resolució, feta pública aquest dimecres al migdia en plena eufòria per la rifa de Nadal, esmena el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va desestimar els recursos presentats pels pares després que la conselleria d'Educació ja hagués rebutjat la petició paterna. Ara, per tant, la Generalitat consta com a part recorreguda. I el resultat és que el Suprem declara "el dret del recurrent [els pares esmentats] al fet que el castellà s'utilitzi també com a llengua vehicular en el sistema educatiu de la Comunitat Autònoma Catalunya i, en conseqüència, la Generalitat haurà d'adoptar les mesures que calgui per adaptar el seu sistema d'ensenyament a la nova situació creada per la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional, que considera també el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya, juntament amb el català". "De la mateixa manera, declarem el dret del recurrent al fet que totes les comunicacions, circulars i qualsevol altra documentació tant oral com escrita que li siguin remeses pel centre [d'ensenyament] siguin també en castellà", conclou la part dispositiva de la sentència.  (Font: ara.cat. enllaç: http://www.ara.cat/societat/Suprem-Generalitat-reintrodueixi-castella-vehicular_0_394761137.

"Un Nen Una Joguina"

Companys i companyes, Des de ja fa forces anys les JERC Sant Cugat col·laborem amb la campanya santcugatenca "Un Nen Una Joguina". Aquesta campanya és organitzada des del Grup de Joves de la Parròquia amb coordinació amb Càritas Sant Cugat i els serveis socials de l'Ajuntament. Enguany, com no pot ser d'altra manera, seguim col·laborant-hi i és per això que us informo que al local del carrer Rosselló podreu trobar informació de la campanya i una guardiola per tal de recaptar diners. Així doncs, us animo a col·laborar en aquesta campanya tan arrelada al nostre municipi (fa més de 30 anys que es fa ininterrompudament). Recordeu que el local estarà obert fins dimecres a les 19 hores, així que teniu temps fins llavors! Sinó, us podeu posar en contacte a santcugat@jerc.cat o al 627 86 00 85 (Bernat) per tal de posar-nos d'acord, així podríeu seguir fent donacions. Moltes gràcies!! –- JERC Sant Cugat