Sant Cugat del Vallès

Mireia Ingla : 'L'acord amb Reagrupament és imminent'

La portaveu i alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, ha avançat a Cugat.cat que l'acord electoral amb Reagrupament és 'imminent'. Precisament, aquesta última formació s'ha reunit aquest dimarts en assemblea per decidir que si la formació no pacta amb els republicans no es presentaran a les municipals. A més, s'ha posat sobre la taula la possibilitat de pactar, també, amb Solidaritat (SI). Ingla ha reconegut que les converses entre ERC i Reagrupament estan 'molt avançades'. Pel que fa a la possibilitat de pactar també amb Solidaritat Catalana per la Independència, Ingla ha explicat que estan més endarrerides. En tot cas, diu que amb Reagrupament el pacte és 'imminent'. De la seva banda, el nou coordinador de Reagrupament, Artur Royo, ha mostrat la seva voluntat d'arribar a un acord també amb Solidaritat. Royo ha L'acord entre Solidaritat i ERC ha de rebre el suport de les assembles de les dues formacions. JAUME BLANCHÉ (Font: cugat.cat)  

LA PARTICIPACIÓ DE LA CIUTADANIA, UN VALOR IMPORTANT PER A LA GENT D’ERC

El passat divendres a la tarda, a la plaça dels Quatre Cantons, vam instal•lar una paradeta dins del marc de la campanya “Idees per a Sant Cugat”. La gent que hi parava ens omplia una butlleta on hi assenyalava quins eren els temes que més els preocupaven com a ciutadans. Així mateix també hi podien escriure suggeriments. La finalitat d’aquesta campanya és involucrar a la ciutadania en l’elaboració del nostre programa electoral. Per això el divendres vinent hi tornarem a ser. ERC com a partit amb vocació municipalista té un model d’Ajuntament molt clar, basat essencialment en la seva relació amb la ciutadania a partir de la seva participació, generant d’aquesta manera polítiques de proximitat amb els ciutadans. Volem contactar i interrelacionar-nos amb la ciutadania i la societat civil, per tal d’alimentar-nos del seu coneixement i de la tasca que fan. D’aquesta manera podrem adequar les nostres politiques a la realitat social i a les necessitats del municipi i de la seva gent. Nosaltres som dels que creiem, ara més que mai, que els programes electorals han de contenir propostes realistes i viables, no només es tracta de declaracions d’intencions aprofitant que estem a les portes d’unes eleccions. D’aquesta manera fem cas de les paraules que el Secretari Nacional d’Organització, Carles Bassaganya, va dir-nos en el marc del sopar organitzat per les JERC el passat divendres 25 de febrer. La gent d’ERC ens caracteritzem per ser persones pròximes als problemes dels ciutadans i per tant molt conscients de quines són les veritables necessitats de la gent. Fins i tot en moments com els que està travessant el nostre partit, els nostres conciutadans ens continuen veient com a gent propera, gent que sempre som al seu costat. És per això que cal que potenciem aquest tret d’ERC, Hem de ser capaços d’empatitzar amb els que ens envolten. Posar-se al lloc dels altres sempre és una tasca difícil, però ara l’hem de posar a la pràctica com mai.

Suport de tots els partits, menys el PP, a les emissions de TV3 al País Valencià

CiU, el PSC, ICV-EUiA i ERC van votar a favor d'una moció de suport a Acció Cultural del País Valencià i en favor de les emissions de TV3 al País Valencià. La regidora del PP, Berta Rodríguez, i el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, hi van votar en contra. La moció diu que les emissions “són una mostra de normalitat en l'exercici de la llibertat d'expressió, la pluralitat informativa i la promoció de la llengua” i referma el suport a un acord que permeti veure tots els canals públics als dos territoris.   (Font: elpunt.cat)

Campanya d'ERC per incorporar idees de la ciutadania al programa electoral

ERC comença una campanya de participació ciutadana per recollir propostes per a l'elaboració del seu programa electoral. 'Idees per a Sant Cugat' neix perquè les iniciatives dels santcugatencs es reflecteixin en el programa electoral republicà per a les municipals. La campanya de participació ciutadana s'articula en un doble format, digital i paper. Es poden fer propostes concretes que podran ser incorporades al programa electoral i seleccionar aquells àmbits polítics que la ciutadania consideri més rellevants. La candidata a la alcaldia de la ciutat d'ERC, Mireia Ingla, explica l'objectiu de la iniciativa. MIREIA INGLA: "Volem involucrar a la ciutadania a l'elaboració del programa polític, que sigui realista i dedicat als ciutadans i ciutadanes de Sant Cugat." Per fer arribar les propostes, es pot visitar la web Ideespersantcugat.cat o bé entregar una butlleta a la seu d'ERC a la tarda. Els republicans també instal•laran paradetes a la ciutat per recollir idees a peu de carrer. JOSEP GIMENO (Font: cugat.cat)  

Sant Cugat tindrà cinc consells de barri per fer sentir la veu dels veïns

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) ja és una realitat. El ple municipal ha aprovat el text que marca el funcionament intern del consistori, vuit anys després de l'inici del procés. Amb l'aprovació del ROM, que entrarà en funcionament amb el nou equip de govern sortint de les eleccions municipals del maig, també s'ha aprovat el Reglament de Participació Ciutadana. El ROM que s'ha aprovat aquest dilluns inclou, entre d'altres mesures, la modificació de la data de la junta de portaveus i de les comissions informatives. També es contempla una nova regulació en la presentació de les mocions a les sessions plenàries. De la seva banda, el Reglament de Participació busca principalment afavorir el dret a la informació i participació dels ciutadans. Destaca la transformació dels consells dels districtes en consells dels barris, afegint els de Centre Est i Centre Oest als de la Floresta, Mira-sol i les Planes. La novetat és que en aquests nous òrgans no hi podran participar els regidors de l'oposició, fet que ha propiciat una de les al•legacions del PSC, que s'ha desestimat. També s'ha rebutjat una relativa al butlletí municipal. El text permetrà que ara els ciutadans puguin intervenir abans en els plens municipals, i no pas al final de la sessió com fins ara. El reglament també contempla la creació d'una Audiència Pública per presentar els pressupostos i les ordenances fiscals i d'una Audiència Pública dels Infants, així com d'un Consell de Ciutat.  Ara, els santcugatencs podran presentar consultes populars sobre temes de la ciutat si compten amb l'aval de 1.000 signatures, sempre sobre temes de competència municipal. MAR CASTRO (Font: cugat.cat)  

Aprovada definitivament la nova ordenança de publicitat

L'Ajuntament ja pot limitar la publicitat que es posa a la ciutat. Així ho ha aprovat el ple per unanimitat. D'aquesta manera, el consistori regularà les cartelleres publicitàries i es determinarà on i com es poden posar els cartells publicitaris. Per facilitar aquesta tasca, es preveu la creació d'una Comissió Tècnica Assessora de Publicitat i Protecció del Paisatge Urbà en el termini màxim de sis mesos. L'objectiu d'aquesta nova ordenança és embellir la imatge de la ciutat i eliminar aquells reclams publicitaris que embruten l'harmonia del paisatge urbà santcugatenc. Els grups municipals amb representació al consistori han coincidit a destacar la necessitat d'aquesta regulació. La nova ordenança també preveu que les instal•lacions i activitats anònimes i sense llicència ubicades en sòl o béns de domini públic municipal puguin retirar-se immediatament per part municipal. El consistori també podrà retirar l'ús de les cartelleres que apareguin en sòls catalogats com a zona verda. En definitiva, es pretén que l'Ajuntament tingui més capacitat de decisió sobre aquesta qüestió. MAR CASTRO/ANNA GONZÁLEZ (Font: cugat.cat)   

Sant Cugat reclama la reforma de la Llei hipotecària

Sant Cugat proposa reformar la Llei hipotecària perquè, en cas de desnonament, amb l'entrega de l'habitatge quedi resolt el deute amb l'entitat financera. Aquest acord té l'objectiu d'acabar amb les pràctiques abusives de les entitats financeres i evitar el sobreendeutament familiar. Aquest compromís és fruit d'una declaració institucional que inicialment eren dues mocions, una del PSC i una altra d'ERC. La ciutat demanarà aquesta reforma al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya amb l'esperança que canviï la situació d'indefensió en què queda el deutor quan el bé hipotecat és l'habitatge habitual. La declaració posa de manifest les diferències de legislació en àmbit europeu. A França, Bèlgica i Alemanya, es té en compte la situació de sobreendeutament personal quan el deutor ho és per la pèrdua del lloc de treball o malaltia. Al Regne Unit i als Estats Units, en cas d'incompliment, el deutor pot saldar el deute amb el lliurement de l'habitatge sense embargament de cap altre patrimoni familiar. ADRIÀ CLARAMUNT (Font: cugat.cat)  

Les embarassades tindran zones d'aparcament especial

Els ciutadans amb problemes d'accessibilitat temporal al seu vehicle com les dones embarassades podran aprofitar les places d'aparcament destinades a persones amb mobilitat reduïda que no tenen assignada una matrícula. La declaració institucional era una moció presentada per ERC i s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns. (Font: cugat.cat)