Sant Cugat del Vallès

reunió dels apoderats

Resultats de les eleccions al Parlament a Sant Cugat del Vallès

Escrutat: 100.00% CIU           17.920  (47,17%) PP             4.332  (11,40%)     PSC          3.964  (10,43%) ICV-EUiA 3.173 (8,35%)   ERC          2.389  (6,29%) C's             1.531  (4,03%) SI               1.421  (3,74%) Altres         2.123  (5,58%) (Font: El Punt, notícies de Sant Cugat)

Jordi Ausà i Mireia Ingla

Mireia Ingla porta dins el cuc del servei públic

"Em plau estar avui aquí amb tots vosaltres i amb la Mireia Ingla, la candidata d’ERC a alcaldessa de Sant Cugat. Fa molts anys que conec a la Mireia i sé que és una persona preparada, una persona formada, una persona que porta dins el cuc del servei públic, i avui dia aquest cuc és importantíssim; és una persona que té al cap un model de país claríssim, un model ambiciós que no entenc de topalls, que no entenc de límits, que el que vol és que el nostre país tingui estructura d’estat. I amb aquest cuc del servei públic vol el millor pels seus veïns i veïnes: Mireia, santcugatenca, vol transformar Sant Cugat aportant més serveis, més equipaments, absolutament per tots, veïns i veïnes, pels que son d’aquí de tota la vida i pels que s’han anant incorporant al progrés social d’aquesta ciutat, per aquells que tenen una vida regalada i per aquells altres que, amb més intensitat, tenen més dificultats d’accedir als serveis públics. Aquesta és la voluntat d’Esquerra a Sant Cugat, aquesta és la voluntat que mou, al participar en primera persona en política, la Mireia Ingla, i per tant no puc més que dir que, des de el departament de Governació, des del departament dels ajuntaments, com hem fet sempre en tots el ajuntaments del país i com hem fet de manera molt especial al llarg d’aquest darrers anys a Sant Cugat, també com Esquerra estarem al costat de la Mireia i de tot el seu equip per tal de poder transformar aquest municipi donant serveis i millorant els equipaments absolutament per tothom".   

acte al Palau

COMPARTIR L'AUTOESTIMA

Bona nit, Voldria compartir amb vosaltres l’autoestima. Aquest matí, com sabeu, s’ha celebrat l’acte central de campanya d’ERC i m’he sentit molt satisfet de la feina que ha fet, que hem fet, el partit per organitzar un acte molt lograt. Quin goig feia el Palau, ple de gent, amb un ambient de gala i bona organització. A banda, que el grup musical que ens ha rebut, els “xeics”, ho feia d’allò més bé, m’he quedat embaladit i commogut amb el primer parlament polític. En Jordi Carbonell, un home de pedra picada que sempre hi ha estat i per molts any hi segueixi estant, amb una dona jove, molt jove, la Gemma Lago amb un discurs travat, clar i net , relligava el passat i el present, per encarar el futur. Un futur que no és altre que el de la llibertat. El fil roig, que com recordava en Ferrer Gironés és que “la lluita de Catalunya ve de lluny i comença el mateix dia que els catalans s’adonen que els volen abolir la seva llibertat, el mateix dia que veuen que l’han perduda , i continua avui en dia”. Per atzar, o no, he anat sol, cosa que m’ha possibilitat conèixer, superficialment probablent, altra gent d’esquerra. M’he trobat coneguts i quina sorpresa, també a pacients que he tractat i operat professionalment i també representats de l’empresa farmacèutica, cosa que em fa una mica de temor perquè aquesta trobada no pugui influir en la nostra relació futura. Però, la qüestió és la següent: erem al Palau, lluitem per la llibertat de Catalunya, ens uneix aquest fil, recordem d’on venim i a on volem anar i que fem deprés?. Com tots vosaltres, tinc feines pendents, la taula plena de papers per endreçar, ganes de no fer res...Però, amb les piles “carregades” i amb el missatge de la Mireia: “quedem davant de “la Caixa de Francesc Macià a les 17:30h us hi espero”, he retallat la migdiada, he agafat la bici i cap a la “CAIXA”. Hem muntat la paredeta a la vora del monestir, a la plaça del rei, on erem prou gent i hem repartit uns quant follets, feia fred, però estavem de bona gana.

Festa de Tardor 2010, Ridao, Mireia Ingla, Sant Cugat

Joan Ridao a la Festa de Tardor

La suposada comissió del 4% per l'adjudicació de la construcció del PAV3 de Sant Cugat s'ha fet present a la Festa de Tardor. "No imputo res a ningú. Això ho farà la justícia, però m'agradaria sentir més explicacions de Mas i Recoder perquè no han estat satisfactòries," ha declarat Ridao en la seva visita a la Festa de Tardor. Ridao, acompanyat per Marc Sanglas i per la nostra candidata a l'ajuntament de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha visitat les nombroses paradetes de institucions i entitats.

Mireia Ingla

Entrevista a Mireia Ingla, candidata d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Cugat

1.- Què t’ha portat a voler encapçalar la candidatura d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Cugat? Quan fa cinc anys vaig entrar a formar part d’ERC i vaig començar a participar en actes públics municipals, poc a poc vaig anar descobrint la política local. És evident que l’Administració local és la més propera als ciutadans, per això és tan important. Em fa molta il•lusió i, alhora ho considero una gran responsabilitat, dedicar uns anys de la meva vida al servei de la meva ciutat. 2.- Com valores les polítiques empreses aquesta legislatura per una CIU en majoria absoluta? El primer que m’agradaria dir és que les majories absolutes, siguin del color polític que siguin, no resulten una bona manera de gestionar una administració. Dit això, el que crec que ara resulta molt evident, és que el model de ciutat, liderat en els darrers anys per CIU, ha tocat fons. El model de ciutat basat en el creixement urbanístic i en la idea de ciutat idíl•lica és un cicle acabat. Entremig hi ha hagut una deixadesa en les polítiques socials, esportives i juvenils i molt especialment en la sostenibilitat de la ciutat, tant des del punt de vista de la mobilitat com des del mediambiental. Quan un cicle s’acaba, calen nous projectes polítics que vertebrin la nova realitat social i econòmica de la ciutat. Crec que Esquerra és capaç de vertebrar aquesta nova etapa. 3.- Les properes seran les primeres municipals en què Lluís Recoder no es presentarà, des que és alcalde. Quines perspectives dóna aquest fet? No només serà CIU qui proposa una llista encapçalada per una candidata nova. Totes les formacions polítiques han renovat els seus caps de llista. Se’ns presenta un escenari nou amb nous actors i nosaltres també hi volem ser, renovats, però més forts que mai. 4.- Quines seran les prioritats d’Esquerra a l’Ajuntament, durant la propera legislatura? En línies generals el que hem de fer és acabar d’enllestir aquelles tasques polítiques que portem anys defensant com a partit d’esquerres i independentista.

La directora de Comerç del govern aposta per aliances estratègiques entre petites empreses per lluitar contra la crisi

  Les petites empreses s'han d'unir i treballar en xarxa per afrontar els efectes de la crisi econòmica'. Són paraules de la directora de Comerç de la Generalitat, Gemma Puig, que aquest dimecres ha abordat a l'Ateneu les claus de l'impacte de la nova Llei d'ordenació d'equipaments comercials en una trobada amb els comerciants de la ciutat organitzada per ERC. La trobada entre la directora de Comerç i els comerciants s'emmarca en la ronda que està fent el govern per informar del continut del nou decret llei aprovat a finals de l'any passat i ratificat el febrer, i per exposar com queda la trama urbana dels municipis. Els comerciants han traslladat a Gemma Puig la seva preocupació pel finançament i les seves consultes sobre gestió empresarial. Puig ha recordat que a Catalunya hi ha 80.000 empreses comercials i 100.000 establiments, fet que demostra que la majoria només tenen un punt de venda. Només el 8% de les companyies tenen més de tres punts de venda i tan sols el 2% en té més de 15. La directora de Comerç assegura que per sobreviure a la conjuntura econòmica, la microempresa i l'empresa familiar s'han d'associar per aconseguir aliances estratègiques, a les quals el govern donarà suport. Puig ha destacat que aquests dies estan celebran el Mes del Comerç per donar un impuls a un dels sectors més afectats per la crisi i proporcionar reactivació econòmica i eines per lluitar contra la conjuntura actual. [Text i fotografia extrets de Cugat.cat]