Sant Cugat del Vallès

Notícia

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA COMMEMORA EL 72È ANIVERSARI DE L’AFUSELLAMENT DEL PRESIDENT LLUÍS COMPANYS AMB UN ACTE A LA PLAÇA OCTAVIÀ

Ahir dia 15 d’octubre va tenir lloc l’homenatge que la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha fet a la figura de Lluís Companys. Un President màrtir que fou segrestat pels nazis en el seu exili a França i lliurat a les autoritats franquistes que el van jutjar en un consell de guerra sumaríssim i que fou executat al fossar de Santa Eulàlia la matinada del 15 d’octubre.

En l’acte s’han llegit fragments de l’article d’Oriol Junqueras en què es rememorava el trajecte que va recórrer Lluís Companys des de la cel·la fins al fossar de Santa Eulàlia mentre s’encenien les espelmes amb què es dibuixava una estelada.

Mireia Ingla, presidenta de la Secció Local de Sant Cugat, recorda amb especial emoció els esdeveniments d’aquells dies  ara fa 72 anys i en destaca els valors democràtics i el compromís amb les llibertats nacionals catalanes del President. A més recorda que, malgrat que ERC ha sol·licitat en nombroses ocasions l’anul·lació el judici, encara no s’ha esdevingut. Això demostra la manca de sensibilitat democràtica de l’Estat Central.
 
Sant Cugat del Vallès, 16 d’octubre de 2012