Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA volen replantejar Promusa per fomentar l'habitatge públic de lloguer

Les portaveus de la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES
Les portaveus de la CUP-PC, ICV-EUiA i ERC-MES
L'oposició d'esquerres reclamarà al proper ple municipal una Junta General de Promusa amb l'objectiu de replantejar-ne el futur. 'Ja podem dir clarament que Sant Cugat s'ha convertit en una ciutat elitista. Molta gent, no només joves, és expulsada de la ciutat a causa de l'elevat preu de l'habitatge', ha explicat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla. 'Promusa no ha fet una aposta decidida per l'habitatge públic de lloguer, el que necessiten precisament moltes famílies', ha continuat.

Juntament amb CUP-PC i ICV-EUiA, els republicans presentaran una moció per demanar la reunió de la Junta en els propers 3 mesos, i que abans d'aquesta trobada l'oposició disposi de tota la informació pel que fa al patrimoni immobiliari i el sol actual de Promusa. 'Promusa té un mal endèmic: el sobrecost que té. Obrir la finestra són 100.000 euros l'any, i cal tenir en compte que ara l'empresa gestiona la zona blava. Si no ho fes, hauria fet fallida', ha explicat la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert. 'És el moment de pensar què fem amb l'empresa i cap a on l'orientem. Tenim una emergència habitacional', ha apuntat l'ecosocialista Roser Casamitjana, que ha demanat també un consell d'administració més plural del que hi ha ara. La moció també subratlla que el lloguer permet una rotació de persones, mentre que la venda implica la pèrdua de sol públic.

Per Ingla, l'objectiu primordial de Promusa és fer habitatge públic de lloguer però en comptes d'això, explica, s'ha apostat sempre per la venda. 'Han volgut competir amb el sector privat, fet que ha comportat que els preus de l'habitatge públic fossin força semblants als del mercat immobiliari. La funció pública i social, per tant, s'ha pervertit'. La portaveu d'ERC-MES ha recordat, a més, que l'habitatge públic de lloguer per a joves i gent gran és obligatori legalment i que, a banda d'això, cal impulsar promocions per a famílies i gent de mitjana edat.

 
Mots clau
: habitatge Promusa