Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES denuncia l'incompliment de la moció contra la LGTBIfòbia

Targetó promocional per commemorar el 17 de maig
Targetó promocional per commemorar el 17 de maig
El grup municipal d’ERC-MES lamenta que l’equip de govern hagi incomplert alguns dels acords de la moció aprovada fa un any sobre la LGTBIfòbia, una iniciativa que va comptar amb un ampli suport per part del consistori. En concret, el regidor Èric Gómez denuncia que s’ha incomplert el compromís de programar actes encaminats a donar visibilitat a una lluita per la qual el ple ha mostrat el seu suport en diverses ocasions. ‘No han impulsat cap acte o iniciativa de suport a aquestes persones’, ha lamentat el regidor també de les JERC.
 
Així mateix, ERC-MES lamenta que l’Ajuntament no hagi penjat per iniciativa pròpia la bandera de l’Arc de Sant Martí, un dels altres punts de l’acord. ‘La bandera oneja des de primera hora al Parlament i altres ajuntaments del país. A Sant Cugat, almenys fins a les dotze del migdia, no l’han penjada. Confiem que, com a mínim, les peticions públiques que hem dut a terme serveixin perquè facin aquest gest’, ha explicat.

Les JERC encartellen el centre
Paral·lelament, les JERC han encartellat aquesta matinada el centre de la ciutat amb missatges de conscienciació sobre les discriminacions que pateixen les persones LGTBI+, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. El fet que més de la meitat de les persones homosexuals pateixin bullying a les aules, o que la meitat dels esportistes LGTBI+ sofreixin bromes, insults o atacs per la seva condició, són alguns dels missatges que ha remarcat l’agrupació juvenil.
 
Més enllà encara, les JERC alerten que una de cada tres persones se suïcida víctima de la transfòbia. Així mateix, només tres de cada 10 víctimes d’agressions lgtbifòbiques s’atreveix a posar una denúncia, amb la qual cosa moltes d’aquestes discriminacions queden invisibilitzades. En aquest sentit, l’agrupació vol recordar el jove rubinenc Alan, víctima d’un assassinat social a causa de la transfòbia que patia, i també totes les persones LGTBI+ de Txetxènia que es troben perseguides per la seva condició.
 
Tot i que en els darrers anys la situació de les persones LGTBI+ ha millorat a moltes parts del món, les JERC alerten que és fonamental recollir el testimoni de la lluita que han dut a terme milers de persones LGTBI+ per continuar avançant en aquests drets. La batalla, expliquen, continua i cal una societat sensibilitzada i que reivindiqui els drets d’aquestes persones, així com que rebutgi frontalment qualsevol discriminació associada  a la orientació sexual o a la identitat o expressió de gènere.
 
Un any més, la secció local juvenil reivindica uns Països Catalans lliures de LGTBIfòbia, amb una legislació garant dels drets de les diversitats sexuals i de gènere i emplaça tota la societat a unir-se en la lluita contra aquest tipus de discriminació. 
Mots clau
: lgtbifòbia