Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC i les JERC reivindiquen la construcció d'una República Catalana per reforçar la cohesió social

Actes
Oriol Cisteró, durant la seva intervenció
Oriol Cisteró, durant la seva intervenció
Les seccions locals d'ERC i les JERC han ofert l'ofrena floral al monument en memòria de Rafael de Casanova, un acte que ha servit per reivindicar una República Catalana encaminada a fomentar la cohesió social i poder 'guanyar-ho tot'. 'Estem convocats. En tres setmanes tenim un referèndum vinculant per decidir el futur del nostre poble. Com va dir Muriel Casals, serem invulnerables si estem junts, no hi ha tribunal que ens pari', ha manifestat el president d'ERC, Oriol Cisteró. De la seva banda, la secretària d'Organització de les JERC, Ainhoa Miró, ha explicat que 'estem fartes de les provocacions, els paranys i les difamacions de l'Estat espanyol, però no penseu que defallirem perquè ara estem més a punt que mai'.

Cisteró també ha destacat el 'compromís i la fermesa' del govern a l'hora de fer el pas endavant i definitiu pel referèndum. 'Ara ens toca a nosaltres sortir al carrer'. El president republicà ha posat el punt final a la seva intervenció amb un record a les generacions dels 'nostres avis i àvies, que van patir la Guerra Civil, la postguerra i l'exili, així com totes les víctimes de 1714, a qui avui també homenatgem'.

De la seva banda, Miró també ha reclamat una 'República feminista, on no ens assetgin, no ens discriminin i no ens matin per ser dones. I en la que puguem decidir lliurement sobre el nostre propi cos'. Una República, ha explicat, lliure de l'exèrcit, de les maniobres militars a Collserola, sense cap Rei i que redistribueixi millor la riquesa.

'Nosaltres, el jovent, hem complert la nostra part del tracte, ens hem format per contribuir en una societat justa, però en canvi hi ha un Estat que ens expulsa i ens obliga a marxar a l’estranger per buscar unes condicions de vida i laborals dignes. Està en les nostres mans, i és el nostre deure, continuar lluitant per millorar el nostre país. Som la generació dels SÍ, som la generació dels valents', ha sentenciat Miró.