Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES i CUP-PC proposen que el ple se solidaritzi amb les víctimes de l'Operació Garzón

Ple municipal
Eduard Pomar i Ramon Piqué ja van protagonitzar una xerrada sobre l'Operació Garzón al juliol
Eduard Pomar i Ramon Piqué ja van protagonitzar una xerrada sobre l'Operació Garzón al juliol
Els grups municipals de la CUP-PC i ERC-MES portaran al ple del proper dilluns una moció per tal que el consistori expressi el seu reconeixement als represaliats i represaliades de l'Operació Garzón, en el marc del 25è aniversari dels fets. El text també insta al govern espanyol a depurar responsabilitats polítiques derivades del cas i a aclarir i condemnar públicament les tortures.

Fa 25 anys, en el marc dels Jocs Olímpics del 92 a Barcelona, diverses persones independentistes dels Països Catalans van ser empresonades i torturades, en el marc d'una operació que es va conèixer com l'Operació Garzón. 25 anys després, encara no s'han assumit responsabilitats polítiques ni s'han investigat els fets. La moció que proposen ERC-MES i CUP-PC reclama, a banda d'això, rebutjar l'actual política antiterrorista espanyola, que no ofereix cap garantia pel que fa als drets humans de les persones detingudes.

Fa dos mesos, ambdues formacions ja van organitzar una xerrada amb els dos santcugatencs represaliats per l'Operació, l'extinent d'alcalde Eduard Pomar i l'exregidor Ramon Piqué. Ambdós van explicar les tortures que van viure i la seva lluita per buscar justícia i aclarir els fets.


 
Mots clau
: Operació Garzón