Sant Cugat del Vallès

Notícia

'Prefereixen una Espanya unida abans que democràtica'

El grup municipal d'ERC-MES ha rebutjat aquest dimecres en un ple extraordinari l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i ha exigit l'alliberament immediat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. 'El nacionalisme espanyol de PP, PSOE i Ciutadans ha demostrat que prefereix una Espanya unida abans que democràtica', ha afirmat el regidor d'ERC-MES i les JERC, Èric Gómez. De la seva banda, la portaveu republicana, Mireia Ingla, ha recordat que els 'líders de l'ANC i Òmnium Cultural són els responsables de les mobilitzacions més importants d'Europa en els darrers anys'.

Els republicans han presentat a la sessió extraordinària, conjuntament amb PDeCAT-Demòcrates, les mocions de l'AMI i l'ACM per rebutjar el 155 i demanar l'alliberament de Sänchez i Cuixart. 'A Espanya no hi ha separació de poders. Recordem la frase La Fiscalía te lo afina. És vergonyós que els Jordis hagin de compartir presó amb les persones més corruptes de l'Estat pel simple fet d'haver cridat la gent a votar i manifestar-se pacíficament'.

De la seva banda, Gómez ha carregat contra el PP per l'aplicació del 155 perquè no permet liquidar l'autonomia de la manera que ho estant fent. 'El 155 se'ls ha quedat curt i tot i així han tirat endavant'. 'No poden liquidar el Parlament, amenaçar els funcionaris i intevenir els mitjans de comunicació públics', ha continuat el regidor, que s'ha mostrat convençut que el poble veurà la Generalitat com l'autèntic poder legítim. Gómez també ha destacat que 'és el moment d'entendre que 'no podem governar de la mà d'aquells que defensen el 155', i que ara és el moment que els ajuntaments s'erigeixin com un dels pilars fonamentals de l'autonomia catalana'.

La moció ha rebut els votats a favor de totes les forces menys del PP, ja que C's s'ha absentat en la votació. A més, el PSC ha votat en contra del primer acord. De fet, tant socialistes com ICV-EUiA han presentat una moció per exigir diàleg. Tanmateix, ERC-MES ha votat abstenció tenint en compte la invervenció del regidor socialista: 'Després d'haver sentit que l'1-O no es va votar absolutament res no podem donar suport al text', ha explicat el regidor Ferran Villaseñor. La moció ha prosperat amb el suport d'ICV-EUiA, PSC i PDeCAT-Demòcrates.