Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES celebra l'arribada del pressupost per al Pla Estratègic del barri del Monestir però lamenta el seu retard

Ple municipal
Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta en una imatge d'arxiu / Foto: TOT Sant Cugat
Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta en una imatge d'arxiu / Foto: TOT Sant Cugat
Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) ha donat suport a l'aprovació inicial de la partida de més de 10 milions d'euros per al Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc, tot i que ha lamentat que el pressupost s'hagi endarrerit. 'El desenvolupament del Pla arriba tard. A més, la plaça d'en Coll del barri necessita una millora general i creiem que la cobertura de les pistes de Sant Francesc pot arribar al 2018', ha puntualitzat el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor. Tot i així, l'ha posat en valor perquè 'és un compromís que va més enllà del mandat i demostra unitat per part del consistori'.

Més enllà d'aquest tema, els republicans han presentat una proposta perquè l'Ajuntament exigeixi l'alliberament dels presos polítics que ha comptat amb el suport totes les forces menys PP, C's (en contra) i PSC (abstenció). Durant aquest debat, la portaveu republicana, Mireia Ingla, ha manifestat que 'és surrealista acusar persones de sedició i rebel·lió quan estem davant d'un problema polític. El moviment independentista és i serà pacífic'. Per acabar ha sentenciat assegurant que 'vostès van guanyar en violència, nosaltres guanyarem a les urnes'.

D'altra banda, el regidor d'ERC-MES i les JERC, Èric Gómez, ha carregat contra PP i C's per la seva postura envers l'escola catalana. 'Qui fa us partidista de l'educació són vostès. L'escola catalana és un exemple de llibertat, democràcia i integració'. Gómez ha afegit que a les escoles també s'hi fa política perquè s'educa en valors com el respecte, la diversitat, la pau, etc. 'Això és fer política i no passa res', ha sentenciat. A més, també ha criticat ambdós partits per la moció que han presentat conjuntament sobre reposar les banderes de l'Ajuntament: 'Heus aquí una moció nacionalista de qui diuen que no ho són. A vostès els fa més nosa una pancarta que demana que les estàtues de Franco a places de pobles'

D'altra banda, la proposta d'ERC-MES perquè els càrrecs electes puguin accedir al registre municipal d'entrada i sortida de documents ha tirat endavant amb el suport de totes les forces polítiques. Segons el text aprovat, aquest accés s'hauria de fer efectiu en unes setmanes. Finalment, la sessió també ha servit per retre un homenatge institucional a la figura d'Àngel Casas, primer alcalde de l'època democràtica, i la seva família. En la seva intervenció, Villaseñor ha destacat que era una persona que va trencar moltíssimes barreres i va posar el municipi al dia. A més, després del seu mandat, ha explicat, va continuar molt vinculat a la vida pública i al teixit associatiu.