Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES estén la mà al govern per pactar temes de ciutat si trenca definitivament amb el PSC

Ple municipal
Ingla, Villaseñor i Gómez, d'esquerra a dreta
Ingla, Villaseñor i Gómez, d'esquerra a dreta
Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) s'ofereix al govern municipal de PDeCAT-Demòcrates establir un acord base de projectes de ciutat, sempre i quan l'equip de govern aclareixi si ha trencat de manera definitiva amb el PSC. 'No donarem un xec en blanc. Demanem al PDeCAT que ens digui què vol ser de gran i quina relació de facto té amb el PSC', ha demanat el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor. En aquesta línia, la portaveu Mireia Ingla ha recordat que els socialistes han portat a la Junta Electoral Central (JEC) la demanda de prohibir els llaços grocs, que fan referència a l'alliberament dels presos i preses polítiques.

En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimarts, el grup municipal ha exposat les seves condicions imprescindibles pes assolir un acord. 'Òbviament reclamem que compleixin tot el que han incomplert dels anteriors acords pressupostaris', ha explicat Villaseñor, que ha reconegut que 'no és fàcil pactar amb aquells que incompleixen, però ho intentarem pel bé del país i de la ciutat, perquè estem vivint moments excepcionals'. El regidor d'ERC-MES i les JERC, Èric Gómez, també s'ha referit a les mocions aprovades però no executades.

La targeta ciutadana, la reforma integral de la plaça d'en Coll tal com demanava veïnat, la consulta per tirar endavant o no l'avinguda de Cerdanyola, la sala de concerts/espai polivalent, la cobertura de la piscina del Parc Central i la nova Biblioteca Central són alguns dels elements que els republicans han subratllat com a prioritaris. 'Ningú entendria que tornéssim a pactar amb ells quan han incomplert. Ara bé, amb la situació excepcional creiem que havíem d'oferir mà estesa però volem garanties que compliran i que han trencat de debò amb el PSC', ha sentenciat Villaseñor.

En els propers dies el grup municipal lliurarà aquesta proposta al govern, a l'espera de la seva resposta.
Mots clau
: pressupostos 2018