Sant Cugat del Vallès

Notícia

Llum verda del ple a la proposta d'ERC-MES per millorar la mobilitat a Can Magí

Ple municipal
Imatge d'arxiu del ple municipal
Imatge d'arxiu del ple municipal
El ple municipal ha donat llum verda a la proposta del grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) per millorar la mobilitat de Can Magí. Tanmateix, els republicans han lamentat que les esmenes que les esmenes de l'equip de govern no concretin les mesures i el calendari a emprendre. 'Ha estat el mateix veïnat que ha demanat la zona verda, i ja fa temps que ho fa. És una llàstima que no es pugui concretar el pla una mica més', ha explicat el regidor Èric Gómez.

D'altra banda, ERC-MES ha donat suport a la proposta de modificació del Pla General Metropolità (PGM) per protegir l'entorn de Torre Negra. 'No serà el darrer capítol d'aquesta lluita, però creiem que ara més que mai cal unitat política, una unitat d'acció que ara mateix no tenim perquè C's i PP se n'han despenjat', ha explicat el regidor Ferran Villaseñor. Malgrat això, el tràmit ha prosperat amb el suport de la resta de grups polítics.

La llibertat d'expressió ha estat, una vegada més, un altre dels epicentres del debat d'aquest dilluns. En aquesta línia, Gómez ha estripat un retrat del Rei per revindicar aquest dret en el debat per donar suport als rapers Valtonyc, Hasel i Elgio. 'Això que estic fent és llibertat d'expressió, igual que cremar el retrat del Rei. Sembla que per l'Estat espanyol la llibertat d'expressió només es pot exercir quan no molesta', ha sentenciat. El també regidor de les JERC també ha defensat la moció per rebutjar el nomenament de la jutgessa Maria Elósegui com a membre del Tribunal Europeu de Drets Humans per les seves declaracions lgtbifòbiques. 'És una vergonya que l'Estat espanyol nomeni aquesta persona després de les seves declaracions contra persones transsexuals, homosexuals, etc.'

De la seva banda, la portaveu Mireia Ingla ha reivindicat que 'la igualtat d'oportunitats és fonamental per a la conciliació i combatre la divisió sexual del treball'. La republicana ha justificat l'abstenció en la moció de C's sobre els premis a la conciliació perquè 'no és un tema de premi o no premi. Hem de tenir una legislació que obligui a fomentar-la'.