Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES i les Joventuts d’Esquerra Republicana veuen insuficient el Pla d’Acció Promusa 2030 per resoldre el problema de l’habitatge

Edificis de Promusa / Foto: Santcugat.cat
Edificis de Promusa / Foto: Santcugat.cat
El grup municipal d’ERC-MES ha votat aquest dilluns en la Junta General de Promusa contra el Pla d’Acció 2030 en considerar que no resol els problemes urgents que té Sant Cugat, traduïts essencialment en l’expulsió de joves i famílies de la ciutat a causa de la manca d’accés a l’habitatge. ‘El govern ens demana un acte de fe, amb unes previsions que depenen de molts factors externs i amb el precedent que fins ara hi ha hagut una fluixa política d’habitatge de lloguer i per a joves’, ha explicat la portaveu republicana, Mireia Ingla.

El grup i les Joventuts d’Esquerra Republicana, a més, lamenten que la política d’habitatge es basi en concentrar tot l’habitatge públic previst en aquest pla als afores de la ciutat. ‘No oblidem tampoc que estan duent a terme unes previsions d’habitatges que no estan acordats encara amb el veïnat corresponent’, ha comentat Ingla en referència als 177 pisos que el govern té previst posar a la Floresta, tot i que encara està pendent del debat amb el veïnat.

Ingla també ha criticat que el pla doni per segur la construcció de 650 habitatges a la zona de Can Fontanals, a prop de l’actual IES Leonardo da Vinci, per al 2027. ‘Estem parlant d’un terreny particular, i tot dependrà de les negociacions. És molt agosarat fer aquesta previsió abans de tenir res lligat’, ha reafirmat Ingla.

ERC-MES i les JERC, d’altra banda, també ha recordat que el govern no ha complert l’acord de ple en què es comprometia a reprovar el gerent de Promusa, tal com establien les conclusions de la Comissió Teyco.

Les dues forces també ha insistit en la manca d’habitatges per a joves: ‘Amb les xifres del pla, sembla que obvien que el col·lectiu jove és un dels més perjudicats per poder emancipar-se a la ciutat’.

Els republicans, això sí, valoren positivament que el govern aposti per fi de manera clara per l’habitatge públic de lloguer, tal com va demanar ERC-MES en els acords d’estabilitat pressupostària amb el govern del 2016 i 2017. ‘Per primera vegada, a més, disposem de dades concretes per poder valorar l’estat actual de l’habitatge i avaluar el pla de futur en aquesta temàtica’, ha explicat Ingla.
 
Mots clau
: habitatge promusa