Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES, CUP-PC, C's, ICV-EUiA i PP demanem que el Consell d'Administració de Promusa reflecteixi les majories del ple

Ple municipal
Ingla (ERC-MES), Casamitjana (ICV-EUiA), Cipriam (C's) i Gibert (CUP-PC)
Ingla (ERC-MES), Casamitjana (ICV-EUiA), Cipriam (C's) i Gibert (CUP-PC)
Els grups municipals d'ERC-MES, CUP-PC, C's, ICV-EUiA i PP, el que representa tota l'oposició del ple exceptuant el PSC, demanem modificar els estatuts de l'empresa d'habitatge públic Promusa, de manera que la representació del consistori en el Consell d’Administració reflecteixi la composició del plenari municipal. Actualment, el 50% més 1 dels consellers estan nomenats pel president del Consell i, la resta, per l'oposició, fet que implica que el govern disposa de majoria absoluta en aquest òrgan quan no la té al ple municipal. 'El model actual és una disfunció. En altres empreses d'habitatge públic de l'entorn no es produeix aquesta situació, on la presidència té el control de facto del Consell', ha explicat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

La moció conjunta que presentarem al ple d'abril subratlla que la qüestió de l'habitatge és el principal problema i repte de la ciutat per als propers anys i que, per tant, cal un debat a fons sobre Promusa, els seus objectius a curt i llarg termini i acotar bé la seva funció. La moció, a més, també recorda que la Comissió Informativa Especial Teyco va concloure que hi havia hagut una gestió inapropiada per part de l’empresa i que s’havia de plantejar al consell de Promusa la “reprovació” del gerent, un fet que encara no ha tingut lloc.

Aquests grups municipals, a més, han criticat el Pla d'Acció Promusa 2030, que es va portar a votació a la Junta General de Promusa d'aquest dilluns passat i al qual tots quatre van votar en contra. Es tracta d'un document estratègic que preveu tot l'habitatge que s'ha de planificar i construir a Sant Cugat en els propers 12 anys. 'És un pla poc ambiciós i que preveu habitatges que encara s'han de consensuar amb el veïnat', ha explicat la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert. 'Estem a favor de l'aposta per l'habitatge de lloguer, i per això és més important que mai denunciar les mancances d'aquest pla, ja que no se'ns va convidar a presentar-hi propostes', ha lamentat la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. De la seva banda, el portaveu de C's, Aldo Ciprian, ha criticat el no suport del PSC. 'És incomprensible com el regidor socialista continua donant suport al govern temes especialment espinosos i foscos com aquest'. En aquest sentit, Ingla ha recordat que el PSC continua tenint dos llocs al Consell d'administració, perquè el seu regidor continua a la part del govern. 'El pacte de govern que van suspendre no ha estat així, almenys en el cas de Promusa', ha sentenciat.

El PP, que ha excusat la seva presència a la roda de premsa conjunta, també se suma a la moció.