Sant Cugat del Vallès

Notícia

El vot de qualitat de l'alcaldessa tomba la proposta per democratitzar el Consell d'Administració de Promusa

Ple municipal
Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
El vot de qualitat de l'alcaldessa ha permès al govern de PDeCAT-Demòcrates tombar la proposta de l'oposició (menys el PSC) per fer que el Consell d'Administració de Promusa reflecteixi la composició del ple, on el govern no té majoria absoluta. 'Van fer una modificació dels estatuts de Promusa abans de les eleccions del 2015 per interessos partidistes, saben que podien perdre la majoria absoluta. Per molts grups de l'oposició era una obligació demanar canvis', ha explicat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, durant la seva intervenció. Un empat en les votacions, amb ERC-MES, CUP-PC, ICV-EUiA, C's i PP d'una banda, i PDeCAT-Demòcrates i PSC de l'altra, amb l'abstenció del regidor trànsfuga, ha permès a l'alcaldessa exercir el seu vot de qualitat, tal com va succeir amb els pressupostos del 2018.

'Som una de les ciutats amb més demandes d'habitatge social però no aprofitem bé els recursos que tenim', ha explicat Ingla en referència al Pla d'Acció Promusa 2030, un projecte de qual ha dit que 'se'ns demana un acte de fe, perquè moltes de les seves previsions no se sap si són viables'. Finalment, la portaveu també ha volgut posar en valor la feina de l'oposició a l'hora de visibilitzar el problema de l'accés a l'habitatge a Sant Cugat: 'Mai s'havia parlat tant d'habitatge com darrerament, i és així gràcies a la insistència i i la feina que hem fet molts grups de l'oposició'.

Paral·lelament, el consistori ha donat llum verda a la proposta d'ERC-MES i les JERC de reivindicar la figura de Guillem Agulló i demanar a la Comissió de Nomenclàtor que es estudiï la possibilitat de dedicar-li un carrer. 'Guillem Agulló va ser assassinat quan jo tenia 4 anys. Tanmateix, he crescut amb el seu referent a la memòria i he après de les idees que ell defensava', ha explicat Èric Gómez, que ha denunciat que mentre el seu assassí ja es troba en llibertat, 'tenim nou bones persones innocents empresonades'. La moció ha tirat endavant amb el suport de totes les forces polítiques menys C's i PP, que s'han abstingut.

Precisament, l'altra proposta que presentava ERC-MES era la d'exigir l'alliberament dels presos i les preses polítiques, a més del retorn de les persones exiliades. 'Hi ha gent d'aquest mateix consistori que no sé com podrà mirar a la cara a la família de Raül Romeva quan se la trobi pel carrer', ha explicat Mireia Ingla. En una línia semblant s'ha expressat Ferran Villaseñor, en relació amb la moció sobre la reconciliació que ha presentat d'urgència el PSC. 'No podem donar suport al concepte de reconciliació. Amb aquesta idea estan pervertint la idea del que representa el nostre país, i donen aire al discurs de C's', ha lamentat.