Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES vol que el ple rebutgi la sentència del cas 'La Manada'

Concentració de rebuig per la sentència / Foto: TOT Sant Cugat
Concentració de rebuig per la sentència / Foto: TOT Sant Cugat
El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) presentarà al ple de maig una moció per tal que l'Ajuntament expressi el seu rebuig a la sentència del cas 'La Manada', i insti el Congrés dels Diputats i el Senat que a la propera revisió del Codi Penal s’incorpori la perspectiva de gènere. Amb aquesta acció, els republicans volen que el consistori manifesti el seu suport a les dones que són víctimes d'agressions sexuals.  

Així mateix, la moció també recorda la necessitat de portar a terme un protocol a nivell municipal per a la prevenció i l’abordatge de situacions d’assetjament sexual en els espais d’oci i de lleure, tal com estableix una altra moció aprovada pel ple durant el maig de l'any anterior i presentada per ERC-MES i la CUP-PC. Finalment, els republicans també reclamen que el Consell General del Poder Judicial i la resta d'institucions competents garanteixin la formació obligatòria i continuada de la judicatura per a la garantia dels drets de les dones.

La moció, a més, recorda que la sentència obvia que es produís un delicte de violència, intimidació i privació de la intimitat, i alerta que això afavoreix la impunitat de les agressions masclistes, a més d'enviar un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions i les revictimitza.