Sant Cugat del Vallès

Notícia

Mireia Ingla, alcaldable d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals

Mireia Ingla, durant el seu discurs de presentació
Mireia Ingla, durant el seu discurs de presentació
L’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana ha elegit aquest divendres Mireia Ingla com a cap de llista de la formació de cara als comicis municipals del 2019. Ingla ha rebut 39 vots favorables i 14 en blanc (73,58% i 26,4%), d’un total de 53 vots escrutats, en una trobada en què han pogut votar la militància i els amics d’ERC i la militància del Jovent Republicà major de 18 anys. La precandidatura de la portaveu del grup municipal ha estat l’única en presentar-se al procés de primàries.

Aquest 2019 la ciutat mereix un govern d’esquerres on ERC en sigui el pal de paller. És hora de demostrar que som l’alternativa de govern, perquè volem governar d’una altra manera, amb honestedat i transparència preservant els recursos públics de la corrupció i el malbaratament’, ha explicar la ja candidata en el seu discurs de presentació. ‘A nosaltres no ens fa por ensenyar qui som i què tenim, donar la cara i assumir sempre les nostres responsabilitats de càrrecs electes’, ha afegit.

Som un Ajuntament amb recursos suficients per fer polítiques socials per combatre les grans desigualtats que patim’, ha continuat Ingla, que ha posat l’accent en la necessitat de posar fil a l’agulla al problema de l’habitatge, que expulsa el jovent, que no es pot emancipar a la seva ciutat, però també famílies. ‘Aquest govern no va preveure en el passat el problema que suposaria no apostar per l’habitatge públic de lloguer, i ara en paguem les conseqüències’, ha reiterat.

Ingla també ha reivindicat una alcaldia que estigui 100% centrada en Sant Cugat i els seus interessos. L’alcaldessa està desapareguda i la política local ha de ser tot el contrari: ser-hi sempre, escoltar i ajudar. La política, els republicans, la fem amb les persones i per a les persones’.

L’alcaldable també ha reivindicat la participació ciutadana com eix fonamental a reforçar: ‘Per construir una República el més important potser és disposar d’una ciutadania republicana conscient dels seus deures i disposada a defensar els seus drets. Donem-los eines per a fer-ho. És la nostra obligació com a representants públics’.

Finalment, Ingla s’ha posat com a objectiu elaborar una llista que en què la ciutadania santcugatenca s’hi pugui veure reflectida. ‘Recordem el que sovint diu Oriol Junqueras: ens hem d’assemblar a la societat que volem representar’. En aquest sentit, també ha apostat per obrir la redacció del programa electoral a ciutadania i entitats: Escoltem tothom, cal que estem al cas de tot el que passa a la ciutat’

Advocada de professió i especialitzada en mediació dret a l’habitatge, Ingla és originària de la Seu d’Urgell però resideix a Sant Cugat des de ja fa més de 20 anys. Casada i amb tres fills, ha estat presidenta la secció local d’ERC i cap de llista en les eleccions de 2011 i 2015. Compagina la seva tasca al grup municipal, d’on és portaveu, amb la col·laboració amb Càritas.

L’assemblea, en la qual han participat el secretari de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, i també el president d’ERC al Vallès Occidental, Toni Massana, també ha servit per valorar l’actualitat nacional.