Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES, ICV-EUiA, CUP-PC i PSC no acudiran a la missa de Festa Major

  • Imatge d'una missa de Festa Major / Foto: TOT Sant Cugat
Els regidors i regidores d'ERC-MES, la CUP-PC, ICV-EUiA i PSC no assistiran a la missa de Festa Major, prevista per al proper dia de Sant Pere. Amb aquesta decisió, les formacions d’esquerres volen reivindicar, un any més, la laïcitat en les administracions i que, per tant, aquest acte no hauria de formar part de les activitats institucionals de la festa major.

Durant les diferents edicions de la Festa Major d’aquest mandat els regidors i regidores ecosocialistes, republicans, cupaires, i socialistes han rebutjat la presència institucional a la missa, que té lloc una estona abans del ball tradicional Paga-li Joan per expressar el seu desacord en què l’Ajuntament participi activament en una litúrgia religiosa i en què els actes religiosos formin part del Programa “oficial” de la Festa Major, i es faci convocatòria des del mateix consistori.

ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i CUP-PC consideren que cal separar els assumptes religiosos dels institucionals i polítics, atès que les manifestacions religioses són part de l’estricte àmbit de la privacitat, tot i que respecten que com una entitat més del municipi puguin celebrar els actes que considerin. És per això que demanen que l'alcaldessa i els regidors i regidores de l'Ajuntament de Sant Cugat deixin de participar com a autoritats públiques a la missa de la festa major i que hi assisteixin a títol individual i com a fidels de la religió catòlica.
 
Mots clau
: Festa Major Missa