Sant Cugat del Vallès

Notícia

El ple es compromet a treballar per dignificar el treball de cures i de la llar

Ple municipal
Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
Gómez, Ingla i Villaseñor, d'esquerra a dreta
El ple municipal d'aquest juliol ha aprovat per àmplia majoria (només el PP s'ha abstingut) treballar per crear un servei d'assessorament per facilitar la contractació de personal de la llar amb les condicions legals pertinents. Aquesta proposta prové d'una moció original d'ERC-MES i la CUP-PC, a la qual s'ha sumat pràcticament la totalitat del consistori. 'La feina de la llar és tan digna com qualsevol altra, i així ho hem de reivindicar', ha explicat el regidor d'ERC-MES i el Jovent Republicà, Èric Gómez. El republicà ha afegit que ens trobem davant una professió altament feminitzada, especialment per part de dones estrangeres, i que pateix 'el que podríem considerar en alguns casos com l'esclavitud del segle XXI'.

La darrera sessió del curs polític també ha servit per posar sobre la taula el debat de la seguretat al municipi, especialment a la Floresta i el barri de la Serreta, de la mà del veïnat d'aquella zona. A l'audiència pública, una representació d'aquestes persones ha exigit mesures a curt termini per posar fi a l'onada de robatoris que estan patint des de fa temps. En aquesta línia, Ferran Villaseñor ha apuntat que cal dur a terme una comissió informativa extraordinària sobre el tema, a més de proposar altres mesures a curt termini: 'El nostre model de seguretat passa per un de més proper, amb més participació del veïnat en les trobades sobre aquestes qüestions, a banda de la Policia de barri. Ara bé, també és cert que a curt terme cal arranjar les barreres de Ferrocarrils, per on passen els lladres moltes vegades, així com augmentar el patrullatge a la zona'. Els republicans, de fet, es van trobar amb el veïnat fa pocs dies per copsar de primera mà la situació.

El ple també va fer balanç dels pressupostos participatius, en què els republicans van expressar alguns dubtes. 'Hi hem destinat més recursos però en canvi la situació ha minvat. És evident que cal fer una reflexió. Creiem que a partir d'ara caldrà segmentar molt més la comunicació amb les diferents franges d'edat i per interessos', ha plantejat la portaveu Mireia Ingla.

Pel que fa al capítol urbanístic, ERC-MES ha donat suport a la modificació puntual del PGM a l'entorn de la Vila Argentina. 'Veiem amb molt bons ulls que es destini un 30% a habitatge públic i que estigui previst fer-hi 9 habitatges de lloguer per a joves en règim de protecció oficial', ha explicat Villaseñor. En aquesta línia el Jovent Republicà s'ha felicitat per l'aprovació, tot i que ha anunciat que estarà atenta que es compleixi aquest compromís acordat amb el govern, i ha recordat que des de l'etapa d'ERC al govern, ja fa mes de 10 anys, no s'ha fet encara cap habitatge d'aquest tipus.

Finalment, el ple també ha servit per acomiadar el secretari general, Josep Maria Rigau, i Concha Cortés, treballadors jurídics de la casa que porten 44 i 20 anys, respectivament, a l'Ajuntament. 'Ens quedem amb la seva implicació laboral, evidentment, però també amb la qualitat humana, que al cap i a la fi és el més important', ha explicat Mireia Ingla.