Sant Cugat del Vallès

Notícia

Valldoreix també es dotarà d'un protocol per combatre la violència masclista per Festa Major

Ple municipal
Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous
Un moment de la Junta de Veïns d'aquest dijous
La Junta de Veïns de Valldoreix d'aquest dijous ha aprovat per àmplia majoria una moció d'ERC-MES per tal que l'EMD elabori un protocol per tal de fer front a les violències masclistes per Festa Major i altres esdeveniments. 'Hem de combatre aquesta xacra des de tots els punts possibles, començant per les festes locals de la nostra vila', ha explicat el republicà Noël Climent. La proposta ha prosperat amb vots a favor de tots els grups municipals menys C's, que s'ha abstingut.

D'altra banda, la trobada també ha servit per aprovar una moció institucional per donar suport a l'eutanàsia, presentada de la mà de l'Associació Dret a Morir Dignament, i una altra per impulsar un Pla d'Igualtat de Gènere. En canvi, la Junta ha rebutjat la proposta de C's per donar suport a les reivindicacions dels treballadors de venda no sedentària. 'No creiem que aquesta moció vulgui vetllar per la qualitat dels productes que consumiran els clients, que també es fonamental', ha explicat Climent a l'hora de justificar el vot en contra.

ERC-MES, finalment, també ha demanat al govern que posi fil a l'agulla, juntament amb el govern de Sant Cugat, per desgranar les dades de l'Observatori Sociològic en clau valldoreixenca. En aquest sentit, Climent ha recordat que el govern de PDeCAT-Demòcrates-Actuem va rebutjar la proposta republicana fa un any al·legant que això ja estava previst, però que no se n'ha tornat a saber res més.