Sant Cugat del Vallès

Notícia

ERC-MES veu esgotat el projecte de ciutat del govern i treballarà per fer una ciutat per a tothom

Villaseñor, Ingla i Gómez, d'esquerra a dreta
Villaseñor, Ingla i Gómez, d'esquerra a dreta
ERC-MES ha fet balanç d'un curs polític 'fora del comú', amb una oferta per 'recuperar pactes' amb l'equip de govern. Després del canvi a l'alcaldia, la formació d'esquerres considera que hi ha hagut un 'canvi de tarannà' que els fa 'ser optimistes' per reprendre acords, tot i que assegura que és un projecte polític 'esgotat' i lamenta els 'endarreriments' per complir els compromisos. El grup republicà ha assegurat que continuaran treballant per implementar 'polítiques alternatives' per fer de Sant Cugat 'una ciutat per a tothom', posant èmfasi en matèria d'habitatge i en polítiques d'igualtat i juvenils.

La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha explicat que consideren el projecte de l'equip de govern 'esgotat' i 'sense idees' per garantir una 'ciutat per a tothom'. Ingla ha posat sobre la taula el 'desgovern' que han provocat tant els canvis al cartipàs com l'acord i la suspensió del pacte amb el PSC, que es va trencar definitivament a principis d'aquest any. La formació republicana també ha destacat l'habitatge com una de les prioritats que hauria de tenir Sant Cugat. La portaveu d'ERC-MES ha assegurat que 's'expulsa les persones' de la ciutat i que el govern 'no se'n surt' a l'hora de solucionar la situació. També ha explicat que seguiran reivindicant la llibertat dels 'presos polítics' i, en concret, del santcugatenc Raül Romeva i que s'ha de seguir avançant en matèria d'educació i d'igualtat per 'complir les necessitats' i 'els acords del ple'.

De la seva banda, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor també ha fet referència a 'recuperar pactes' amb l'equip de govern després del canvi d'alcaldia. Villaseñor també ha lamentat els endarreriments amb diversos compromisos com la cobertura de la piscina del Parc Central i de les pistes de Sant Francesc, a més de la sala polivalent. De fet, la formació assegura que el mig milió d'euros pressupostat 'no és suficient' per garantir els recursos necessaris de què ha de disposar la sala. Villaseñor ha posat sobre la taula, a més, temes com la 'unitat en la defensa de Torre Negra', la concreció del Pla de Millora del barri Sant Francesc-Monestir i la necessitat d'abordar la seguretat com un 'tema de ciutat' i no polític. Pel que fa a l'economia, Villaseñor ha assegurat que l'Ajuntament funciona bé en aquest sentit i que caldria 'buscar més inversions'.

El regidor de la formació Èric Gómez ha destacat les polítiques de joventut com una assignatura pendent de l'equip de govern. Gómez ha lamentat que es facin polítiques 'd'esquena al jovent'. Gómez també ha fet èmfasi en la necessitat de més lloguer de protecció oficial per a joves i també ha plantejat temes de mobilitat, com la implementació de l'àrea verda que s'ha fet, ha assegurat, 'sense complir el que s'havia pactat' i amb una ampliació de la zona blava amb la qual 'transmets un afany recaptatori'. La formació republicana ha tornat a lamentar l'endarreriment del pacte de nit i de l'ordenança de terrasses i ha assegurat que continuaran treballant per tirar endavant el pla LGTBI i l'eliminació dels noms de carrers amb referències franquistes.

[Notícia extreta del portal de comunicació públic Cugat.cat]