Sant Cugat del Vallès

Notícia

El ple aprova per àmplia majoria les propostes d'ERC-MES en matèria de memòria històrica i gestió econòmica

Ple municipal
Èric Gómez en primer pla, amb Mireia Ingla i Ferran Villaseñor a l'inici del ple
Èric Gómez en primer pla, amb Mireia Ingla i Ferran Villaseñor a l'inici del ple
El ple municipal d'aquest dilluns ha donat llum verda, per àmplia majoria, al projecte que va proposar Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) per tal de retre homenatge a les persones que van ser jutjades de manera il·legal pels consells de guerra i tribunals franquistes. Així mateix, el consistori es compromet a localitzar aquestes persones o els seus familiars i oferir-los la possibilitat de rebre els certificats de nul·litat corresponents. 'Un poble sense memòria és un poble sense accés a la veritat. Parlem d'una llosa que ens impedeix passar pàgina del passat amb dignitat', ha explicat el regidor republicà Èric Gómez. La moció ha rebut el suport de tots els grups menys de PP i C's, que s'han abstingut.

D'altra banda, el consistori també ha donat el vistiplau a la proposta per tal que l'Ajuntament pugui pagar de manera directa a les empreses subcontractistes, en cas que així es consideri conveninent. Es tracta d'una iniciativa que és possible després d'un nou marc legal europeu que així ho permet. 'És una oportunitat per donarm és garanties a les petits i mitjanes empreses', ha explicat el regidor republicà Ferran Villaseñor. La moció ha tirat endavant amb un ampli consens, després de l'única abstenció de C's.

La sessió també ha servit per parlar d'una qüestió recurrent en els darrers plens, el de la seguretat. A banda dels comentaris d'alguns veïns que han assistit a l'audiència pública, el ple també ha debatut una moció de C's i PP per debatre el cessament del director d'àmbit d'aquesta matèria. ERC-MES ha estat una de les forces que ha votat en contra. Villaseñor, en aquest sentit, ha expressat: 'Fan una proposta injusta i que enfoca de manera equivocada la qüestió de la seguretat. Demanen responsabilitats polítiques a algú que no ho és'. La moció ha quedat rebutjada.

La darrera moció a tractar ha estat la de reprovar la participació de Jordi Pujol en un acte d'una entitat de Sant Cugat, moció que ha estat rebutjada excepte el punt 1, que condemnava la seva participació precisament en aquesta trobada. La resta de punts, que reclamaven que l'entitat en qüestió deixés de rebre subvencions, ha estat rebutjada. 'Estem plenament d'acord amb condemnar el pujolisme des del ple, però no compartim el que fet que això hagi de repercutir en les entitats de la ciutat', s'ha expressat la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.