Sant Cugat del Vallès

Villaseñor, Ingla i Gómez, integrants d'ERC-MES

ERC-MES demana refer la licitació del contracte de publicitat de l’Ajuntament pels errors en el procés i la manca de rigor

Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) demana al govern que faci una passa enrere amb la licitació del contracte de publicitat de l’Ajuntament. ‘Aquest contracte conté diversos errors, com el fet que hi hagi documentació on ja consta el nom de l’empresa suposadament adjudicatària, fet no afavoreix una pluralitat i diversitat mediàtica a la ciutat’, ha explicat la portaveu i candidata a l’alcaldia, Mireia Ingla. Els republicans consideren que l’administració té l’obligació de donar suport a tots els mitjans de comunicació de la ciutat. ‘Una societat ben informada és una societat més culta, més implicada en la vida de la ciutat i, per tant, més exigent amb els seus representants públics’. ERC-MES també recorda que el projecte encara no s’havia presentat en la comissió informativa corresponent, un pas que consideren imprescindible tenint en compte l’envergadura del contracte i que hipoteca la publicitat de l’Ajuntament durant els propers anys, ja que és de format de 2 anys prorrogable a dos més (2+2). ‘És molt greu que no s’hagi informat l’oposició degudament i que s’hagi volgut tirar endavant aquest contracte per la porta del darrere, especialment quan només falten tres mesos per acabar el mandat’, ha explicat Ingla. ‘La comunicació és fa per via paper, però també audiovisual i digital, i entenem que aquests contractes publicitaris també s’han d’adaptar a aquests canals’, ha continuat Ingla. En aquest sentit, el contracte s’hauria de dividir en base a aquests criteris, en una mena de lots o subcontractes. A banda, el grup municipal considera que la qüestió de les mides de la publicació hauria de ser un criteri de millora puntuació o de valoració positiva, però no d’exclusió.

L'acord s'ha ratificat a l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

Esquerra Republicana i Moviment d'Esquerres revaliden la coalició electoral

Esquerra Republicana de Catalunya i Moviment d'Esquerres a Sant Cugat del Vallès han revalidat l'acord electoral que ja van subscriure en el passat mandat. Així ho han fet valorant 'molt positivament' els darrers quatre anys de coalició, tal com ha subratllat Oriol Cisteró, president d'ERC. Per Ferran Villaseñor, representant de MES i actual regidor a l'Ajuntament, és un acord 'previsible', el que segons Villaseñor 'és positiu, ja que vol dir que ha funcionat molt bé'. En aquest sentit, ha destacat que des de MES s'han valorat tres elements a l'hora de renovar l'acord: 'en quatre anys hem tingut un funcionament excel·lent; hi ha relació d'amistat i treball conjunt; i per programàtica i model de ciutat'. L'acord s'ha signat aquest dilluns, 4 de març, i la llista es coneixerà ben aviat, tal com ha subratllat Mireia Ingla, portaveu municipal de la formació, després que sigui decidida i validada per les assemblees d'ambdues formacions. Una llista, ha avançat, que serà 'molt diversa i transversal, amb noms de ciutat, i treballada conjuntament'. Per Ingla, "com a candidata, és un honor encapçalar aquesta coalició, després de l'excel·lent experiència, ja que ha estat un treball fàcil, per entendre'ns i tenir una estratègia comuna". 'Estic convençuda que ho seguirà sent, i encara més, perquè l'experiència és un grau', ha afegit. Notícia elaborada en la seva totalitat pel TOT Sant Cugat.  

L'anunci es va dur a terme a la Plaça de l'U d'Octubre

Raül Romeva tancarà la llista d’Esquerra Republicana a les municipals

L’exconseller de la Generalitat i pres polític Raül Romeva tancarà la llista d’ERC de les eleccions municipals a Sant Cugat. Així ho han anunciat aquest dimarts la candidata a l’alcaldia, Mireia Ingla, que ha estat acompanyada de la candidata a les eleccions europees i parella de Romeva, Diana Riba. ‘En Raül ens va demanar poder fer servir tots els altaveus possibles per denunciar la seva situació injusta, i sense cap dubte les municipals són un espai que hem d’aprofitar’, ha comentat Ingla. ‘Els seus drets polítics continuen intactes, i per això té tot el dret de fer aquest pas’, ha afegit Riba . De fet, en una carta oberta que ha publicat el TOT Sant Cugat, Romeva agraeix a la ciutadania de Sant Cugat el seu ampli suport cap totes les persones represaliades, i també accepta la proposta que li ha fet arribar la Mireia Ingla i la secció local de Sant Cugat.  

La roda de premsa ha tingut lloc al mateix Parc de Bombers

ERC-MES reclama més recursos per al Parc de Bombers

ERC-MES reclamarà a la Generalitat de Catalunya que doti de més recursos el Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal davant les mancances personals i materials actuals. Juntament amb les formacions CUP-PC, ICV-EUiA, PSC i PDeCAT-Demòcrates, els republicans tiraran endavant una moció en el pròxim ple municipal per tal de fer arribar aquesta petició al Govern. Fa unes setmanes, el delegat sindical del Parc, Marx Guix, ja va exposar aquesta situació al ple municipal: 'Cada dia de guàrdia han d'haver-hi 5 bombers per a les tres poblacions, un total de 180.000 habitants. És molt poc, però ara sense hores extra ens han baixat a 4 bombers', explica el bomber. 'Les mancances es tradueixen en la nostra pròpia seguretat'. En aquesta línia també s'ha expressat la portaveu republicana i alcaldable, Mireia Ingla, que ha apuntat que 'això també repercuteix directament en la seguretat de la ciutadania a qui dona cobertura aquest Parc, perquè parlem que el cos d'emergències no disposa de les condicions necessàries per donar el servei amb garanties'. En concret, el text també demana renovar el material caducat que encara està en ús, reforçar els recursos formatius, pujar els mínims de torn de guàrdia a mínim 6 bombers per dia i l'adquisició d'un camió escala, entre d'altres.  

Foto: Lafloresta.info

ERC-MES reclama el compromís institucional amb la celebració del centenari de la Floresta

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) reclama a l'Ajuntament es comprometi a oferir tot el suport necessari en els actes de celebració del centenari de la Floresta. A través d'una moció que presentaran al ple de febrer, els republicans es mostren satisfets per la iniciativa i reclamen al consistori que reconegui la tasca de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, i també la de la resta d'entitats del territori durant aquests 100 anys de vida. ERC-MES posa èmfasi en la feina duta a terme per la Comissió de Patrimoni i Memòria del consell de barri. Tot plegat és una iniciativa perquè les relacions entre l'Ajuntament i el districte, 'distants', segons ha explicat el vocal republicà Francesc Osan, recuperin la bona sintonia, segons ha explicat en declaracions al mitjà Cugat.cat.

Villaseñor, Ingla i Gómez, d'esquerra a dreta

ERC-MES facilita l'aprovació dels comptes 2019 per responsabilitat amb la ciutat

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) ha arribat a un acord amb el govern de PDeCAT-Demòcrates per tal d'aprovar el presssupost per al 2019. 'Sempre hem dit que volíem ser una oposició responsable però també contundent quan calgués', ha explicat la portaveu republicana, Mireia Ingla. Malgrat la desconfiança que generen els incompliments dels acords de 2016 i 2017, el grup municipal ha optat per facilitar l'aprovació dels comptes pensant en benefici 'de les classes populars' de la ciutat, en paraules del regidor Èric Gómez. 'No es tracta d'un acord d'estabilitat pressupostària, com les dues vegades anteriors, sinó d'un pacte pel pressupost puntual.Hem intentat que beneficiï al màxim la ciutadania de Sant Cugat', ha sentenciat el també regidor Ferran Villaseñor. La prioriat ha estat, expliquen els republicans, la de garantir el compliment de les mesures acordades anteriorment i a través del ple. 'Hem vist una oportunitat per reforçar, per exemple, les polítiques d'habitatge. Avançarem dues promocions d'habitatge públic per a joves i d'emergència social', ha explicat Ingla. De la seva banda, Villaseñor ha reivindicat l'augment d'inversions que suposarà la creació d'una taxa de pisos buits, l'augment de les plusvàlues i també de l'endeutament. De la seva banda, Gómez ha destacat el compromís arrencat del govern per tal que la sala polivalent dels cinemes esdevingui una sala de concerts d'ús polivalent. 'No oblidem que el jovent espera aquest equipament des del 2006. 'La sala de concerts que s'està impulsant no és el nostre model, però hem acordat fer estudis per garantir que la sala de concerts als antics cinemes és tècnicament viable', ha puntualitzat. ERC-MES també ha reivindicat la posada en marxa de la zona vermella (aparcament gratuït però limitat) al voltant dels CAPs i la de la zona verda a Can Magí. Aquest fet suposarà que la gent de la ciutat no hagi de pagar per aparcar quan vagi al metge de la sanitat pública.

Èric Gómez en primer pla, amb Mireia Ingla i Ferran Villaseñor a l'inici del ple

El ple aprova per àmplia majoria les propostes d'ERC-MES en matèria de memòria històrica i gestió econòmica

El ple municipal d'aquest dilluns ha donat llum verda, per àmplia majoria, al projecte que va proposar Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) per tal de retre homenatge a les persones que van ser jutjades de manera il·legal pels consells de guerra i tribunals franquistes. Així mateix, el consistori es compromet a localitzar aquestes persones o els seus familiars i oferir-los la possibilitat de rebre els certificats de nul·litat corresponents. 'Un poble sense memòria és un poble sense accés a la veritat. Parlem d'una llosa que ens impedeix passar pàgina del passat amb dignitat', ha explicat el regidor republicà Èric Gómez. La moció ha rebut el suport de tots els grups menys de PP i C's, que s'han abstingut. D'altra banda, el consistori també ha donat el vistiplau a la proposta per tal que l'Ajuntament pugui pagar de manera directa a les empreses subcontractistes, en cas que així es consideri conveninent. Es tracta d'una iniciativa que és possible després d'un nou marc legal europeu que així ho permet. 'És una oportunitat per donarm és garanties a les petits i mitjanes empreses', ha explicat el regidor republicà Ferran Villaseñor. La moció ha tirat endavant amb un ampli consens, després de l'única abstenció de C's. La sessió també ha servit per parlar d'una qüestió recurrent en els darrers plens, el de la seguretat. A banda dels comentaris d'alguns veïns que han assistit a l'audiència pública, el ple també ha debatut una moció de C's i PP per debatre el cessament del director d'àmbit d'aquesta matèria. ERC-MES ha estat una de les forces que ha votat en contra. Villaseñor, en aquest sentit, ha expressat: 'Fan una proposta injusta i que enfoca de manera equivocada la qüestió de la seguretat. Demanen responsabilitats polítiques a algú que no ho és'. La moció ha quedat rebutjada. La darrera moció a tractar ha estat la de reprovar la participació de Jordi Pujol en un acte d'una entitat de Sant Cugat, moció que ha estat rebutjada excepte el punt 1, que condemnava la seva participació precisament en aquesta trobada.

Lluís Companys va ser sentenciat a mort en un judíci sumaríssim

ERC-MES proposa que l'Ajuntament reti homenatge a les persones jutjades il·legalment pels consells de guerra franquistes

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres (ERC-MES) presentarà al ple de gener una moció per fer un reconeixement a totes aquelles persones que van ser jutjades de manera il·legal pels consells de guerra franquistes. Així mateix, el text demana localitzar tots aquells santcugatencs i santcugatenques víctimes d'aquests processos i les seves famílies, i informar-los també de la possibilitat de rebre, per part de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, un certificat de nul·litat i reparació en relació amb aquests judicis il·legals. El proper 26 de gener de 2019 es compleixen 80 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Sant Cugat del Vallès. Davant d'aquesta efemèride, els republicans volen posar en valor la Llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, que declara nuls els judicis i consells de guerra dictats per causes polítiques a Catalunya per part del règim de Franco. El text aprovat pel Parlament també autoritzava l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) perquè elaborés i fes pública una llista dels processos instruïts pel règim franquista, les sentències adoptades, les persones encausades i les condemnes imposades. ERC-MES també demana realitzar un acte dedicat a aquelles persones que van patir la repressió d'aquests judicis sumaríssims, així com a les seves famílies. A més, la moció proposa que un espai de Sant Cugat sigui dedicat a la memòria històrica, com a símbol de pau i reconciliació.

Contractistes

ERC-MES vol garantir el pagament a les empreses subcontractistes

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerra (ERC-MES) proposarà al ple municipal de gener introduir en els plecs dels contractes públics clàusules que permetin a l'administració pagar directament al subcontractista. Es tracta d'una mesura que és possible amb l'aplicació de la nova Llei 9/2017 de Contractes de Sector Públic, que va incorporar a l’ordenament jurídic nombrosos preceptes recollits a la directiva europea 2014/24UE. Ara, els republicans la volen fer realitat a Sant Cugat a través d'una moció. La incorporació d’aquest mecanisme d’acció directa entre l’administració i el subcontractista, expliquen des d'ERC-MES, hauria de permetre solucionar la demora en els pagaments que moltes vegades acaba repercutint en els propis empleats. Ara bé, és una opció opcional per part de les administracions i sempre en cas que el propi contractista hi estigui d'acord. Tot i així, els republicans ho veuen com una oportunitat necessària d'aprofitar, tenint en compte que la demora ens els pagaments del contractista al subcontractsta esdevé una problemàtca molt recurrent en l’àmbit de la contractació pública.