Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Francesc Duch, regidor electe d'ERC-MES

Governs complexos

En aquests temps tan convulsos, en què les majories absolutes ja no existeixen, els governs han de ser d'un sol color? O han de ser la representació complexa i reflex de la societat actual? El cas de les actuals negociacions per l'alcaldia de Barcelona m'ha fet reflexionar sobre quines diferències hi hauria entre un possible govern d'Esquerra Republicana i Barcelona en Comú o un possible govern de Barcelona en Comú i el Partit Socialista, amb el suport de Ciutadans.

Lluc Cahís, vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix

L'escletxa

Guanyem Valldoreix ens vam quedar a les portes de guanyar la presidència. L'augment del suport popular a aquest projecte és notable (de 770 a 1.300 vots), però Junts per Valldoreix va rebre 200 vots més. Segurament, part de l'èxit de Junts per Valldoreix l'expliqui el procés de substitució poblacional que ja fa temps que expulsa la gent del poble que no tenim prou recursos per viure-hi. És de rebut agrair de forma sincera a les 1.

Oriol Cisteró, president d'ERC

Mà estesa i mirada llarga

A tenor dels resultats electorals del passat 26M, és evident que a Sant Cugat ha canviat força el panorama polític i això es fa evident si seguim les columnes i les tertúlies dels actors polítics de la ciutat. Però no oblidem que el canvi en l’equilibri de forces al consistori és conseqüència única i exclusiva de la voluntat, expressada a les urnes, de la ciutadania. És, doncs, la població qui elecció rere elecció va dient alt i clar que vol un gir a la gestió de la ciutat.

Eva Lafuente, vocal d'ERC-MES al consell de barri de Mira-sol

Mira-sol ens parla: ens cal poder viure tranquils

Cal que escoltem sempre les persones per saber quins són els problemes que més els preocupen. Un dels que més amoïna, i no calen observatoris per saber-ho sinó simplement parar atenció al que diu la gent, és com viure tranquils i sentir-se protegits a la llar, al carrer, a l’espai públic. És un dret que pertany al catàleg de drets humans i que es mesura en l’índex de desenvolupament humà, però que també entronca amb el dret a la inviolabilitat del domicili, el dret a la intimitat i a la integritat física, entre d’altres.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu d'ERC-MES

Ells i elles al Tribunal Suprem i nosaltres al carrer

El dimarts passat va iniciar-se el judici de la vergonya i de la ignomínia. Tots sabíem abans que comencés que en realitat el que es pretén és jutjar la democràcia i avui, després de sentir l'acusació i la veu dels nostres companys i companyes, n'estem convençuts. Això és el que van deixar ben clar tant l'Oriol Junqueras com el Raül Romeva. Ells són empresonats per raons polítiques i així ho van dir clarament al Tribunal.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu d'ERC-MES

Quines ganes de sentir-te, Raül

Dimarts passat començava el judici de la vergonya. Entre velluts i togues i enmig d'una flaire intensa de naftalina, ens va arribar una glopada d'aire fresc quan vam veure els nostres companys i les nostres companyes després de mesos tancats a la presó injustament. Els vam veure a través de la televisió però almenys els vam veure. Feien bona cara, suposo que quan saps que no ets un delinqüent i que et fan seure davant d'un tribunal de justícia per les teves idees, la fortalesa i la dignitat fruit del compromís i de la coherència política t'il·luminen la cara i la llum sempre afavoreix.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Revenja versus responsabilitat

Divendres 8 de febrer es realitzarà un ple municipal on s'aprovarà el pressupost municipal de l'any 2019. Aquesta vegada no haurà entrat en vigor l'1 de gener. Aquest pressupost s'aprovarà amb el suport d'ERC-MES arrel d'un acord de pressupost signat i d'hores llargues de negociacions i garanties. ERC-MES va subscriure els anys 2016 i 2017 un acord d'estabilitat pressupostària amb el govern municipal (Convergència i Unió després PDeCAT-Demòcrates).

Noël Climent, vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix

Can Cadena i l'estació, governar i posar-hi ganes!

Com cada matí enfilo des del barri de Ca n’Enric per atansar al meu fill a l’Arnau Cadell. Tan bon punt arribo al trencall amb la carretera de la Floresta em trobo amb el típic agonies que ve del carrer de la Pau i no fa l’estop on toca... Però que no ho veu que si ve algú embalat per la carretera tindrem una desgràcia? Posem cara de veí amable, deixem passar, i quan ens deixen tombem cap a Can Cadena.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu d'ERC-MES

Mantinguem la calma i la serenor

Un cop més en aquest ple de dilluns hem tornat a parlar dels robatoris a domicilis a Sant Cugat. Si bé a dia d'avui s'han estabilitzat a la Floresta, després d'una temporada amb robatoris diaris, a altres zones de la ciutat, com ara a Valldoreix, han augmentat fins a un 80%. No és estrany que el veïnat estigui amoïnat i, fins i tot, empipat. Des d'aquest grup municipal hem expressat en moltes ocasions, també en el ple, la nostra preocupació per aquesta situació i no només això, sinó que l'hem afrontat amb responsabilitat aportant propostes per mirar de pal·liar aquest creixement exponencial.