Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

El 'Cas Palau', una mala notícia per a Sant Cugat

Aquesta columna inexorablement l'hauré de dedicar al Cas Palau. Un cop més, hem de parlar de corrupció i de les implicacions del partit del govern d'aquesta ciutat en un escàndol públic en majúscules. Allò que ens temíem, allò que fa temps que presagiàvem, allò que fa tants anys que denunciem, finalment s'ha confirmat. Convergència és culpable d'haver-se finançat il·legalment. O el que és el mateix, una part dels diners públics dels santcugatencs i santcugatenques han anat a parar a les arques d'un partit polític, per a finalitats partidistes o directament particulars, ja que l'adjudicació del PAVIII de la nostra ciutat va ser feta de forma il·legal.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Si el 2018 critiques accions del govern, vas contra Sant Cugat

30 anys de govern convergent (Convergència Democràtica, Convergència i Unió, PDeCAT i potser aviat Junts x Sant Cugat) donen per molt. Hi ha hagut accions estratègiques positives, altres discutibles i altres on la decisió política no va ser adequada. A la nostra ciutat, però, s'ha instal·lat un mantra curiós: criticar el govern és criticar Sant Cugat. Cal recordar aspectes que han passat i que s'han descomptat de l'imaginari col·lectiu (tenim memòria de curt abast) com per exemple alguns que es van realitzar durant l'època de l'estampida urbanística a Sant Cugat.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i les JERC

El pressupost municipal aprovat gràcies al trànsfuga no és legítim

En el ple municipal del passat 18 de desembre vam viure un autèntic frau a la voluntat democràtica legítimament expressada a les urnes per la ciutadania de Sant Cugat. El govern municipal del PDeCAT va utilitzar el vot de Dimitri Defranc, que no representa ningú i ha esdevingut un autèntic trànsfuga, per aprovar el pressupost i l'IBI per a l'any 2018. Dimitri Defranc es va presentar a les eleccions municipals del passat 24 de maig de 2015 formant part de la llista electoral de la CUP-PC.

Francesc Osan, vocal d'ERC-MES al consell de barri de la Floresta

655 gràcies florestans i florestanes

655 vots són els que ha tret ERC a la Floresta en les eleccions de tot just fa una setmana. Volem donar les gràcies, de manera molt especial, a totes les persones que han confiat amb Esquerra per aquesta travessa. Independentment de l'èxit general, per a nosaltres és un motiu de satisfacció el fet d'haver quedat segons a només 15 vots de JuntsxCat. Esperem que aquesta confiança no sigui aliena a la tasca que estem fent a la Floresta en defensa dels interessos del veïnat.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

11.000 gràcies

Mai havia resultat tan evident que el partit que ha quedat en primer lloc en unes eleccions, tant en vots com en escons, en realitat no és el que les ha guanyat. La raó no només és pel fet que a C's li resultarà impossible governar, sinó sobretot perquè qui va convocar aquestes eleccions il·legítimament, M. Rajoy, ara és la força més minoritària a Catalunya i en canvi el bloc independentista ha aconseguit ser, un cop més, majoritari.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

Avui, eleccions

Dilluns passat vam tenir el darrer ple de l'any. Probablement tothom teníem el cap a les eleccions d'avui, si no fos perquè es portaven a aprovació definitiva els pressupostos pel 2018, que per cert van rebre el vot contrari de tots els grups de l'oposició, excepte el del PSC, que òbviament hi va votar a favor. Lògic, mentre aclareixen si la ruptura de l'acord és per sempre o hi haurà reconciliació.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Pressupost municipal en èpoques incertes

Dilluns que ve, tres dies abans de les eleccions imposades pel 155, se sotmetrà a aprovació definitiva el pressupost municipal del 2018. Fa un parell de mesos l'aprovació inicial va comptar amb l'aprovació del govern d'aquell moment (PDeCAT i PSC) i el regidor no adscrit que va abandonar el grup de la CUP-PC. La resta de partits no hi van donar suport, ja sigui per posicionament genèric o a l'espera de negociar (o intentar) propostes.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i les JERC

Avancem en l’alliberament sexual

Cal assegurar que es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en llibertat, superant la presumpció que tothom és heterosexual i trencant la perspectiva binària que impera en la construcció del gènere (no tothom és home o dona). Tothom ha de poder viure feliç, lliure de fòbies i prejudicis que l’estigmatitzin, lliure de qualsevol forma de dominació, lliure de campanyes transfòbiques com les d’HazteOir.

Noël Climent, vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix

Un llaç, aquesta vegada vermell

Aprofitant les dates que estem, hem de recordar que el primer de desembre es reivindica el Dia Mundial de Lluita contra la Sida i que, lluny del que podríem pensar, l’eradicació d’aquesta xacra està lluny de ser una realitat. Cal lluitar totes i tots contra la banalització o la invisibilització d’aquesta pandèmia i, alhora, cal lluitar molt fort contra l’estigmatització de les persones seropositives.