Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Eva Lafuente, vocal d'ERC-MES al consell de barri de Mira-sol

Mira-sol ens parla: ens cal poder viure tranquils

Cal que escoltem sempre les persones per saber quins són els problemes que més els preocupen. Un dels que més amoïna, i no calen observatoris per saber-ho sinó simplement parar atenció al que diu la gent, és com viure tranquils i sentir-se protegits a la llar, al carrer, a l’espai públic. És un dret que pertany al catàleg de drets humans i que es mesura en l’índex de desenvolupament humà, però que també entronca amb el dret a la inviolabilitat del domicili, el dret a la intimitat i a la integritat física, entre d’altres.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu d'ERC-MES

Ells i elles al Tribunal Suprem i nosaltres al carrer

El dimarts passat va iniciar-se el judici de la vergonya i de la ignomínia. Tots sabíem abans que comencés que en realitat el que es pretén és jutjar la democràcia i avui, després de sentir l'acusació i la veu dels nostres companys i companyes, n'estem convençuts. Això és el que van deixar ben clar tant l'Oriol Junqueras com el Raül Romeva. Ells són empresonats per raons polítiques i així ho van dir clarament al Tribunal.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu d'ERC-MES

Quines ganes de sentir-te, Raül

Dimarts passat començava el judici de la vergonya. Entre velluts i togues i enmig d'una flaire intensa de naftalina, ens va arribar una glopada d'aire fresc quan vam veure els nostres companys i les nostres companyes després de mesos tancats a la presó injustament. Els vam veure a través de la televisió però almenys els vam veure. Feien bona cara, suposo que quan saps que no ets un delinqüent i que et fan seure davant d'un tribunal de justícia per les teves idees, la fortalesa i la dignitat fruit del compromís i de la coherència política t'il·luminen la cara i la llum sempre afavoreix.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Revenja versus responsabilitat

Divendres 8 de febrer es realitzarà un ple municipal on s'aprovarà el pressupost municipal de l'any 2019. Aquesta vegada no haurà entrat en vigor l'1 de gener. Aquest pressupost s'aprovarà amb el suport d'ERC-MES arrel d'un acord de pressupost signat i d'hores llargues de negociacions i garanties. ERC-MES va subscriure els anys 2016 i 2017 un acord d'estabilitat pressupostària amb el govern municipal (Convergència i Unió després PDeCAT-Demòcrates).

Noël Climent, vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix

Can Cadena i l'estació, governar i posar-hi ganes!

Com cada matí enfilo des del barri de Ca n’Enric per atansar al meu fill a l’Arnau Cadell. Tan bon punt arribo al trencall amb la carretera de la Floresta em trobo amb el típic agonies que ve del carrer de la Pau i no fa l’estop on toca... Però que no ho veu que si ve algú embalat per la carretera tindrem una desgràcia? Posem cara de veí amable, deixem passar, i quan ens deixen tombem cap a Can Cadena.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu d'ERC-MES

Mantinguem la calma i la serenor

Un cop més en aquest ple de dilluns hem tornat a parlar dels robatoris a domicilis a Sant Cugat. Si bé a dia d'avui s'han estabilitzat a la Floresta, després d'una temporada amb robatoris diaris, a altres zones de la ciutat, com ara a Valldoreix, han augmentat fins a un 80%. No és estrany que el veïnat estigui amoïnat i, fins i tot, empipat. Des d'aquest grup municipal hem expressat en moltes ocasions, també en el ple, la nostra preocupació per aquesta situació i no només això, sinó que l'hem afrontat amb responsabilitat aportant propostes per mirar de pal·liar aquest creixement exponencial.

Oriol Cisteró, president d'ERC Sant Cugat

26 de gener de 1939, 80 anys i no oblidem!

El proper 26 de gener farà 80 anys de l'entrada de les tropes franquistes a Sant Cugat. I després de 40 anys de dictadura més 40 de Constitució espanyola, la repressió política per part de l'Estat segueix avui ben present a casa nostra. Si no fos prou, darrerament, el feixisme campa pels carrers del nostre país amb total impunitat, evidenciant que el franquisme ha perviscut dins les estructures de l'Estat espanyol contra tota lògica democràtica.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i el Jovent Republicà

VOX no pot tenir cabuda a Sant Cugat

En els darrers temps hem viscut un retrocés accelerat en drets civils i polítics. La llibertat d'expressió, d'associació i de reunió pacífica es troben amenaçades i l'activitat violenta d'extrema dreta s'ha multiplicat als carrers de les viles i ciutats del nostre país. En paral·lel a aquesta situació, hem vist com l'extrema dreta, sota el paraigua de VOX, entrava al Parlament d'Andalusia i amenaça d'irrompre a d'altres institucions de l'Estat Espanyol.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Pressupost 2019

El passat desembre ens va portar una circumstància que no és gens habitual, l'alcaldessa va retirar del ple el punt de pressupostos atès que no hi havia majoria per a la seva aprovació. El pressupost 2019 va tenir una aprovació inicial fa uns mesos, a partir d'aquest moment s'obrien les rondes de negociacions entre el govern i el diferents grups municipals. El nostre grup va ser molt clar en aquell moment: estem disposats a parlar-ne i ser responsables pel bé de la ciutat, i ara continuem pensant el mateix.