Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

Unes vacances pendents de l'actualitat política

És evident que l'actualitat política ocupa en els darrers temps un protagonisme i un espai propis d'una etapa que podem qualificar, sense cap mena de dubte, com a històrica. Aquest context encara ha agafat més volada des que el president i el vicepresident del govern van anunciar la data del referèndum d'autodeterminació per a l'1 d'octubre, amb la qual cosa de ben segur que aquest estiu no serà un estiu normal: una gran part de la ciutadania, i no només els que ens dediquem a això, estarà pendent de la informació política.

Noël Climent, vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix

Qüestió de responsabilitat

Al llarg dels darrers plens de Valldoreix, des d'ERC-MES hem presentat tot de mocions amb esperit propositiu, però moltes d'elles han estat rebutjades per la majoria absoluta que governa, algunes tot i dir explícitament que els semblava una bona idea. A nosaltres el que ens interessa és que les bones idees es duguin a terme. Aquesta vegada, però, les mocions que presentem al ple d'aquest dijous són més de denúncia.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

La República Catalana es mereix compromís i fermesa

Portàvem molt de temps preguntant-nos com es faria el referèndum d’autodeterminació per tal que garantís el reconeixement internacional i la implementació del resultat i ara ja ho sabem. L’anunci de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya ha posat llum als detalls que ens faltaven després de saber la data i la pregunta. Definitivament l’1 d’octubre votarem, com sempre, per decidir si volem ser una República independent, ni més ni menys.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Paraula del senyor (o senyora)

Sempre passa que els mesos de juny i juliol, sobretot al principi, esdevenen un moment on l'efervescència d'activitats i actes és gran. Avui us faré un petit recull de les 'perles' que aquests dies ens ha portat, especialment, el 'santcugatisme' polític governamental. - 'Conesa creu que Baiget podria haver continuat al govern tot i qüestionar l'1-O' - Alvaro Benejam: 'Ahora ponemos seny? tarde'.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i les JERC

Una alcaldessa sense paraula, un govern incomplidor

Les persones de Sant Cugat mereixem un govern municipal que compleixi els seus compromisos, un govern en el qual poder confiar. De moment, però, ens hem de conformar amb una alcaldessa que menteix. I ho fa de forma insistent, cada vegada que la ciutadania i els partits de l'oposició li recriminen que el govern sociovergent no compleix els seus compromisos i repeteix: 'Aquest és un govern que compleix'.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i les JERC

No financeu la guerra, feu-vos objectors a la despesa militar

En la darrera dècada, l'Estat espanyol ha doblat la despesa militar. La despesa militar actual se situa entre els 40 i 50 milions d'euros diaris, el que vindria a ser un euro al dia per ciutadà o vora uns 350 euros l'any. És evident que això no lliga amb una cultura de la pau. De fet, ens estan robant els drets socials per mantenir la despesa militar. L'Estat espanyol és el setè exportador d'armes del món i el primer en exportació d'armes lleugeres a l'Àfrica, la qual cosa vol dir la situació vergonyosa que els nens soldat maten i moren amb armes espanyoles.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

Tot el suport a la Festa Major de les Planes

Els veïns i veïnes de Les Planes van rebre una mala notícia. El compromís de cobrir les pistes esportives, ara Espai Pere Grau, abans de la festa major d’enguany se n’ha anat en orris. El govern ha incomplert la seva promesa i ha frustrat les expectatives d’un barri que fa anys que organitza una fantàstica festa major amb la participació de totes les entitats. Un èxit resultant de l’apoderament de la ciutadania.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

El Pla d'Equipaments: una oportunitat o un nou desengany?

Des de fa unes setmanes s'estan fent tallers participatius, ja sigui per barris o sectorials, per treballar el proper pla d'Equipaments de la ciutat. L'altre dia vaig assistir al procés participatiu que s'enquadrava al consell de barri Centre Est. Hi va assistir força gent. Es va fer una primera intervenció explicant documentació recollida a decidim.santcugat.cat i després es van fer grups de treball.

Eva Lafuente, vocal d'ERC-MES al consell de barri de Mira-sol

Companys/es de Ciutadans, on són els diners per a Mas Gener?

En aquests anys de lluita incansable, constant i perseverant davant ‘el Estado español’ per tal de poder sobreviure, hem vist moltes i diverses maneres de perjudicar i malmetre el dia a dia de les catalanes i els catalans. I són tan intel·ligents que ara s’han adonat que podrien fer-ho també via Presupuestos Generales del Estado (PGE). La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats va aprovar, a finals del 2016 i a instàncies del grup d’ERC, una PNL per reclamar al ministeri corresponent solucions per als problemes acústics que genera l’AP-7 al seu pas pel barri de Mas Gener, amb el vot favorable de totes les forces polítiques excepte el del PP (abstenció).