Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Mireia Ingla, portaveu del grup municipal ERC-MES

Quan els gestos diuen més que les paraules

Aquest dilluns el ple de Sant Cugat va rebutjar una moció presentada pel grup d'ERC-MES que demanava declarar Felip VI 'persona no grata' a Sant Cugat del Vallès, tal com han fet moltíssims pobles i ciutats del país al llarg d'aquest any. El nostre grup municipal volia tenir el suport del ple, per constatar una vegada més que Sant Cugat és una ciutat independentista. Per primera vegada a la història del nostre país tenim un govern independentista que treballa per desconnectar d'un Estat espanyol que ens llença a diari una ofensiva per terra, mar i aire, a través del seu braç armat anomenat TC.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

L'Ajuntament ho pot fer, això?

Quan parlem de garantir el dret a viure en un habitatge digne, amb subministraments bàsics inclosos, no parlem de banderes, d'himnes, ni tan sols de llengües, parlem de protegir un dret fonamental. Doncs això és el que el govern català no podrà fer a partir d'ara, gràcies al recurs d'inconstitucionalitat que el govern espanyol en funcions ha interposat sobre la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència habitacional i la pobresa energètica, aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya, però que ha quedat suspesa pel TC, aquest òrgan jurisdiccional que té un president amb carnet del PP i que és jutge i part alhora.

Oriol Cisteró, president d'ERC Sant Cugat

Una flor el 4 de juny no fa estiu!

Dilluns vinent el ple de l'Ajuntament sumarà, de forma oficial, el municipi a la celebració del 4 de juny com a Dia de l'Associacionisme Cultural de Catalunya. Una proposta que parteix de la iniciativa de CDC. Tot molt correcte i no podem sinó estar-hi d’acord perquè el teixit associatiu i especialment el de caràcter cultural és el cor de Sant Cugat. Parlem de totes les persones que de forma voluntària ofereixen el seu temps i els seus coneixements a unes entitats que mantenen la vida del nostre municipi més enllà dels eixos comercials.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Dels pressupostos participatius al moment del país

Ferran Villaseñor, pressupostos participatius

La veritat és que no tinc previst entrar en polèmiques (cercades) amb el regidor del PSC al voltant dels pressupostos participatius. Malgrat que ha acusat ERC-MES de vetar (sic) les propostes del PSC, cal oblidar un debat teatral que l'únic que està fent és allunyar el focus de la notícia del veritablement important, que com tots sabem és que per primera vegada a la història la ciutadania tindrà la possibilitat de proposar projectes que vinguin acompanyats de pressupost.

Eva Lafuente, vocal d'ERC-MES al consell de barri de Mira-sol

Mira-sol: qui trepitja carrer viu de debò

El carrer és la màxima expressió de l'espai públic. Comença on acaba casa teva, i acaba on comença la casa dels teus veïns. Al carrer fem vida, vivim una bona part del nostre temps, i, sovint, hi podem patir més d'un ensurt. Caminant per Mira-sol amb calma i ulls crítics et pots estalviar, mínim, alguna que altra topada. L'estat dels nostres carrers diu molt de com ens cuiden a Sant Cugat.

Mireia Ingla, presidenta d'ERC i portaveu del grup municipal ERC-MES

Què hem fet els regidors d'ERC-MES des que som a l'Ajuntament?

Mireia Ingla

Només fa 47 dies que s'ha constituït el Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat i a les portes de les vacances de l'estiu, des d'ERC-MES volem fer balanç de la feina feta. En el discurs de presa de possessió, el grup municipal d'ERC-MES ja vam anunciar que el nostre lloc seria a l'oposició.   El resultat electoral, amb la pèrdua de la majoria absoluta per part de CiU, obria les portes a canviar la manera de fer política.