Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

La guerra de l'aigua

Fa 45 anys que l'empresa Sorea (Aigües de Barcelona, filial de la multinacional francesa Suez) té la concessió de la gestió de l'aigua 'de boca' o la que ens arriba a les cases, de Sant Cugat. Aquesta concessió acaba en any electoral, el juny de 2019. Fa uns tres i mig va haver-hi una proposta de la CUP, que es va aprovar per unanimitat, va acordar crear una comissió d'estudi per saber les possibilitats de gestió després de la finalització del contracte que us comentava.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i el Jovent Republicà

El teatre del pavelló de la Guinardera

Amb l'entrada en funcionament del pavelló de la Guinardera, en el ple d'octubre de l'any passat, des del grup municipal d'ERC-MES vam presentar una moció per tal de rehabilitar l'espai en desús d'aquest pavelló per a ús social de les entitats esportives. Es tracta d'una planta superior de 321,40 metres quadrats que podria habilitar-se com a local social, sala de formació, sala d'estudi, sala de reunions.

Eva Lafuente, vocal d'ERC-MES al Consell de Barri de Mira-sol

Aigua, llum i gas a preu d'or

Quants actes de la nostra vida diària, a casa, exigeixen utilitzar fonts d'energia. Incomptables: llevar-se, dutxar-se, rentar-se les dents, obrir llums, el calefactor, eixugar-se el cabell, les torrades, el cafè, rentar roba i plats, cuinar, dormir calent o fresc, banyar els nens...viure. L'article 25 de la Declaració Universal de Drets Humans de l'ONU reconeix el dret de totes les persones a un nivell de vida adequat que els asseguri, així com a la seva família, la salut, el benestar i, en especial, l'alimentació, el vestit, l'habitatge, l'assistència mèdica i els serveis socials necessaris.

Oriol Cisteró, president d'ERC i representant d'ERC-MES al consell d'administració de Promusa

Desistir, no reubicar

Una prèvia: les prioritats d'un govern es poden endevinar veient quins són els projectes que presenta i com els vesteix. A Can Cabassa, a tocar de l'Hospital General, hi ha uns terrenys prou grans (més de 33.000 metres quadrats, com set camps d'hoquei o cinc de futbol), on actualment hi ha una masia abandonada i una aparcament 'sense llei'. Són uns terrenys on un bon dia, ara ja fa uns anys, l'Ajuntament, de la mà de Promusa, va presentar un projecte per fer-hi fins a 500 pisos d'habitatge públic.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu a l'Ajuntament

L'habitatge a Sant Cugat en xifres

En municipis arreu de Catalunya estem fent esforços ingents per tal de revertir la  crisi social que patim per la falta d’habitatge públic i la conseqüent expulsió de persones joves, grans i famílies de la nostra ciutat. Aquesta crisi a Sant Cugat és més que evident ja que som la ciutat amb el preu més alt de lloguer del país. Aquesta realitat l’hem explicat en moltíssimes ocasions i precisament per això hem denunciat que les polítiques d’habitatge del govern del PDeCAT no han estat ni previsores ni eficients.

Mireia Ingla, alcaldable d'Esquerra Republicana i portaveu a l'Ajuntament

La gent de Sant Cugat no viu d'esquena a l'actualitat

El ple no és un ecosistema al marge del que passa al carrer, al contrari, allà hi som representant les persones de Sant Cugat i els santcugatencs i santcugatenques no viuen d'esquena a l'actualitat. Per això al ple no només s'hi ha de poder parlar de tot, sinó que s'hi ha de parlar de tot. El grup municipal de Ciutadans s'ha passat el mandat repetint que un Ajuntament només pot debatre sobre allò que li és estrictament competencial, una obsessió que ha arribat tan lluny que fins i tot es dediquen a comptar els minuts que dediquem a altres temes.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i el Jovent Republicà

Sant Cugat, zona 1?

Sant Cugat, així com els altres 17 municipis de la segona corona metropolitana, és a un pas d'entrar a la zona 1 del transport públic, segons publicava ahir aquest mitjà de comunicació. Sembla que el canvi de tarifes es produirà al gener de 2019. Sens dubte, una bona notícia. La situació geogràfica de Sant Cugat, a cavall entre Barcelona i el Vallès, fa que l'actual Sistema Tarifari Integrat, sigui quina sigui la zona en què s'ubiqui la nostra ciutat, perjudiqui especialment les persones usuàries d'FGC i Rodalies RENFE de Sant Cugat; sent convenient i recomanable la substitució de l'actual Sistema Tarifari Integrat per un sistema de quilometratge en què el preu s'estableixi d'acord amb la distància recorreguda i no en funció de si es creua una línia arbitrària establerta per un sistema de zones.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

L'amfiteatre dels Jardins del Vallès (Campito)

Aquesta és una història d'un projecte de pressupostos participatius que va resultar guanyador amb un gran suport, però on una bona part dels veïns de la zona no estan d'acord. Alguns podrien agafar aquest exemple per enterrar el concepte dels pressupostos participatius i defensar que no cal fer-los. Considero que els primers pressupostos participatius van tenir errors en el seu funcionament, en l'anàlisi de la seva idoneïtat, la territorialitat.

Noël Climent, vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix

Models de vila i vilatans exemplars

Últim dijous de setembre. Tenim ple a l'EMD de Valldoreix (aquí és cada dos mesos) i això ens permet pensar-nos una mica les mocions a presentar, però tot i així sempre acabes tenint el mateix debat: hem de fer mocions d'alt contingut polític i ideològic però, potser, amb poc impacte en el dia a dia de les valldoreixenques i els valldoreixencs? O tal vegada ens hem de centrar només en fer mocions de caire estrictament local, referent només a aquelles atribucions que són responsabilitat del govern de l'EMD? Doncs com sempre, en l'equilibri està la solució, oi? Des d'ERC proposem arreglar els carrils bici de Valldoreix, per tal que tinguin algun sentit, per tal que la ciutadania tingui la sensació que els pot fer servir per anar a algun lloc, més enllà de fer un passeig per un tram de carril bici a Mossèn Cinto o a Ramon Escayola.