Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Oriol Cisteró, president d'ERC

Sí, són ells

Fa 30 anys, als anys vuitanta, si eres independentista sabies que exposar i defensar les teves idees t'exposava a ser detingut i maltractat a les dependències policials de Via Laietana de Barcelona. Fa 25 anys, als noranta, vam constatar que per ser independentista et podien, fàcilment, dur cap a Madrid, torturar-te i jutjar-te a l'Audiència Nacional. Fa 15 anys, alguns vàrem creure que podríem fer un nou Estatut, que es podria avançar en un millor autogovern dins de l'Estat espanyol, que la democràcia espanyola ja era madura i la ciutadania de Catalunya mereixia un pas més.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Carnaval trist

Aquests dies les diferents escoles de la ciutat estan organitzant rues de carnaval i diferents activitats. També, possiblement, moltes persones als seus llocs de treball es disfressaran subtilment. Tot això ve arrel del comentari que em va fer un conegut de fora de Sant Cugat sobre les disfresses. Conegut: Què, a Sant Cugat us disfressareu tots amb un maletí i euros a la mà? Jo: Què vols dir? Conegut: Home, com que surt a tot arreu que a Sant Cugat les constructores donaven comissions per les obres.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i les JERC

Problemes d'aparcament a Can Sant Joan

Recentment, el govern municipal ha donat els detalls del que serà la nova àrea taronja al polígon o parc empresarial de Can Sant Joan. Les mesures van encaminades, segons afirma el govern, a resoldre els problemes de mobilitat. Uns problemes que certament han estat denunciats per empreses i treballadors. Tanmateix, resulta sorprenent la mesura emprada. No hi ha cap aposta real pel transport públic: ni es milloren els vehicles i les freqüències de pas dels autobusos que donen servei al polígon, ni s'incorporen noves línies, ni hi ha cap acord amb FGC pel què fa al servei que dóna cobertura al polígon, ni cap acord amb les empreses en relació al transport públic.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

El govern de Sant Cugat i l'habitatge

El 15 d'octubre del 2015 el Ple municipal aprovava el Pla Estratègic de l'Habitatge 2015-2019, que en el seu preàmbul i de forma molt genèrica diu que sectors molt amplis de la població es troben en risc de perdre o han perdut ja el seu habitatge. També afegeix que és imprescindible que per part de l'Ajuntament s'activin tots els mecanismes possibles i amb la màxima intensitat, per tal de fer front a aquesta greu problemàtica.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

El 'Cas Palau', una mala notícia per a Sant Cugat

Aquesta columna inexorablement l'hauré de dedicar al Cas Palau. Un cop més, hem de parlar de corrupció i de les implicacions del partit del govern d'aquesta ciutat en un escàndol públic en majúscules. Allò que ens temíem, allò que fa temps que presagiàvem, allò que fa tants anys que denunciem, finalment s'ha confirmat. Convergència és culpable d'haver-se finançat il·legalment. O el que és el mateix, una part dels diners públics dels santcugatencs i santcugatenques han anat a parar a les arques d'un partit polític, per a finalitats partidistes o directament particulars, ja que l'adjudicació del PAVIII de la nostra ciutat va ser feta de forma il·legal.

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES

Si el 2018 critiques accions del govern, vas contra Sant Cugat

30 anys de govern convergent (Convergència Democràtica, Convergència i Unió, PDeCAT i potser aviat Junts x Sant Cugat) donen per molt. Hi ha hagut accions estratègiques positives, altres discutibles i altres on la decisió política no va ser adequada. A la nostra ciutat, però, s'ha instal·lat un mantra curiós: criticar el govern és criticar Sant Cugat. Cal recordar aspectes que han passat i que s'han descomptat de l'imaginari col·lectiu (tenim memòria de curt abast) com per exemple alguns que es van realitzar durant l'època de l'estampida urbanística a Sant Cugat.

Èric Gómez, regidor d'ERC-MES i les JERC

El pressupost municipal aprovat gràcies al trànsfuga no és legítim

En el ple municipal del passat 18 de desembre vam viure un autèntic frau a la voluntat democràtica legítimament expressada a les urnes per la ciutadania de Sant Cugat. El govern municipal del PDeCAT va utilitzar el vot de Dimitri Defranc, que no representa ningú i ha esdevingut un autèntic trànsfuga, per aprovar el pressupost i l'IBI per a l'any 2018. Dimitri Defranc es va presentar a les eleccions municipals del passat 24 de maig de 2015 formant part de la llista electoral de la CUP-PC.

Francesc Osan, vocal d'ERC-MES al consell de barri de la Floresta

655 gràcies florestans i florestanes

655 vots són els que ha tret ERC a la Floresta en les eleccions de tot just fa una setmana. Volem donar les gràcies, de manera molt especial, a totes les persones que han confiat amb Esquerra per aquesta travessa. Independentment de l'èxit general, per a nosaltres és un motiu de satisfacció el fet d'haver quedat segons a només 15 vots de JuntsxCat. Esperem que aquesta confiança no sigui aliena a la tasca que estem fent a la Floresta en defensa dels interessos del veïnat.

Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES

11.000 gràcies

Mai havia resultat tan evident que el partit que ha quedat en primer lloc en unes eleccions, tant en vots com en escons, en realitat no és el que les ha guanyat. La raó no només és pel fet que a C's li resultarà impossible governar, sinó sobretot perquè qui va convocar aquestes eleccions il·legítimament, M. Rajoy, ara és la força més minoritària a Catalunya i en canvi el bloc independentista ha aconseguit ser, un cop més, majoritari.