Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

RENOVACIÓ DE L'EXECUTIVA LOCAL D'ESQUERRA SANT ESTEVE SESROVIRES

El passat 9 de desembre Esquerra Republicana de Sant Esteve Sesrovires va escollir, per unanimitat, la nova executiva local. Durant l'acte Carme Rallo, com a presidenta sortint, va presentar informe del període en que ha ostentat el càrrec, fent una valoració molt positiva de la feina feta per tots els militants i amics a qui va agrair el suport i les hores dedicades al projecte d'Esquerra. Així va recordar que aquesta feina els havia portat a guanyar les darreres eleccions municipals del passat mes de maig i a incrementar el número d’amics i militants. David Sánchez, com a secretari de finances va presentar informe de la situació econòmica de la Secció.  Seguidament es va donar la paraula a la Carme Rallo, que lidera l'única candidatura presentada. Rallo va exposar els objectius que la nova executiva es planteja i va presentar el pla de treball pels propers dos anys. Va parlar de seguir creixent, de seguir fent feina per retornar a l’alcaldia i de fer arribar el missatge d’Esquerra a tots els racons del municipi, per tal d’aconseguir incrementar el número de votants en les municipals del 2023. Carme Rallo va rebre la confiança dels militants i va ser escollida de nou presidenta de la Secció Local de Sant Esteve. Compte per complir els objectius plantejats amb un equip de gent amb molta empenta i ganes de treballar. La nova executiva estarà constituïda per:   Presidenta i Secretaria d'imatge i comuniciació: M. del Carme Rallo i Casanovas Secretaria d'organització: Pere Ríos i Echeverría Secretaria de Finances: David Sánchez i Jordan Secretaria de les Dones: Maribel Mercader i Alluè Secretaria de Política Municipal: Adrià Companys i Arcusa Vocal 1 : Emili Gaya i Talló Vocal 2: Jordi Rubinart i Rufach Vocal 3: Antoni Campos i Sánchez Vocal 4: Anna Falguera i Planas Vocal 5: Salvador Ballester i Hernández Sort i molts encerts a la nova executiva!

Nou CAP Sant Esteve (3)

EL NOU CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA EN MARXA

Les obres del que serà el nou Centre d’Atenció Primària (ambulatori) a Sant Esteve Sesrovires avançen dia a dia. L’ambulatori actual fa anys que es va quedar petit tot i  la incorporació, l'any 2005, dels locals on avui és ubicada la zona de pediatria. Aquell mateix any, el govern socialista anunciava en el Sesrovirenc la construcció d'un nou CAP en els terrenys que havia ocupat la fabrica Smint, actualment nau de la Brigada municipal. Des d’aquell anunci, fa quasi 15 anys, promeses i més promeses que mai s’han materialitzat. Així l’any 2007 l’ajuntament anunciava, amb grans titulars, la cessió d’uns terrenys a la zona de la Gleva per ubicar el nou CAP i la promesa de construcció del mateix per part de la Generalitat.   Malauradament, les sesrovirenques i sesrovirencs hem vist com els anys passaven i tot quedava en meres promeses electorals. La culpa, segons els socialistes de Sant Esteve, era de la Generalitat que prometia i no feia. Desconeixem quines van ser les promeses de la Generalitat l’any 2005, governada pel partit socialista, als seus companys de partit de Sant Esteve. Però, quan l’any 2016 ens vàrem reunir amb la Generalitat, per esbrinar el per què de la no construcció del nou CAP, que segons ens deien els socialistes de Sant Esteve la Generalitat havia promès, la resposta ens va deixar glaçats. El departament de Salut ens assegurava què el compromís per la construcció del nou CAP va ser de l’alcalde de Sant Esteve que va cedir els terrenys l’any 2007 per la seva construcció i es va comprometre a construir el nou ambulatori, fent-se càrrec l’ajuntament de les despeses. La Generalitat en aquell moment es va comprometre a retornar a l’ajuntament el cost íntegre de la construcció del CAP tant aviat com disposessin dels diners per fer-ho. Això mai es va explicar així als veïns i veïnes del municipi. Quan en el 2016, insistim al Departament de Salut en la manca d’espai i en les difícils condicions per atendre a les veïnes i veïns en l’ambulatori de Sant Esteve,  i ens reunim amb el que en aquell moment era el Conseller de Salut, l’Antoni Comin, arrenquem el compromís ferm de la Generalitat per la construcció del nou Centre d’Atenció Primària.

A CONCURS PART DELS SERVEIS OFERTATS PEL COMPLEX ESPORTIU

En el passat Ple del mes d’octubre es va aprovar la contractació per procediment obert dels serveis de monitoratge esportiu, de socorrisme, d’atenció al client/recepció i de consergeria dels espais esportius de Sant Esteve Sesrovires.  Esquerra hi vàrem votar en contra i per explicar-vos els motius d’aquest vot, ens hem de remuntar uns quants anys enrere. La primera sorpresa en referència al Complex Esportiu Municipal la vàrem tenir en el 2015, pocs dies després d’entrar al govern, quan descobríem què en el complex hi havia personal autònom “subcontractat” a jornada completa o parcial, sense cap tipus de contracte, i una empresa que s’encarregava de part del servei de socorrisme i de monitoratge, de les activitats de la sala de fitness i de les classes dirigides amb facturacions de més de 100.000 euros/any, amb la qual tampoc hi havia cap tipus de contracte. A més, descobríem que mai s’havia constituït el servei públic d’activitats dirigides, personal, serveis i instal·lacions esportives, pas totalment indispensable en qualsevol servei que doni l’ajuntament. Greus irregularitats del PSC al llarg dels més de 10 anys a govern. Per aquest motiu, Esquerra va decidir sol·licitar a Diputació un Pla de Viabilitat del Complex Esportiu, per poder tenir una foto real i treballar per un futur Complex Esportiu sostenible econòmica i legalment. Però aquí van començar els problemes, especialment amb la regidora de recursos humans d’aquell moment, regidora del PSC i gran culpable del desgavell organitzatiu del complex i de la resta de l’organigrama de les diferents àrees municipals. Bloqueig, intromissió i manipulació del que ens hauria de servir com a document de treball. Durant mesos vàrem demanar aquest Pla de Viabilitat que finalment ens van facilitar a instàncies de la GAIP (Comissió del dret a la informació). Aquí, la segona gran sorpresa en relació al Complex Esportiu, perquè el document final poc tenia a veure amb aquell que l’empresa que el va elaborar ens havia presentat poc abans de que ens fessin fora de govern.

2.500€, el deute de cada sesrovirenc i sesrovirenca

Com cada any, el Ministerio de Hacienda ha publicat el deute dels ajuntaments. Sant Esteve, tot i la baixada del deute dels darrers anys, segueix sent un municipi molt endeutat. Segons les dades del ministeri el deute al nostre municipi ascendeix a 10.991.082, 92€. El que es tradueix en 1409,11€ per cada veí del municipi. Cal tenir en compte, que les dades del ministerio no contemplen el deute de la Societat Municipal (Residència de Can Serra) que incrementa el deute de l’ajuntament en aproximadament 9.000.000€. En total un deute de més de 2500€ per sesrovirenc o sesrovirenca (independentment de la seva edat). Si mirem el gràfic de l’evolució del deute al nostre municipi, es pot veure clarament que el gran increment del deute va ser en el període 2012-2014, on el deute es va més que duplicar. Anant més enrere es pot observar que de l’any 2008 al 2013, el govern Carbonell va triplicar el deute existent. En poc més de 5 anys van passar de 5M€ a més de 17M€ d’endeutament. Seria interessant saber on van anar a parar tots aquests diners i, molt especialment, saber el per què ningú va aturar aquest dispendi. Pel que fa a la baixada del deute dels darrers anys, els números indiquen clarament que la reducció del deute ha oscil·lat entre 1,5- 2M€ per any. Malauradament aquesta tendència s’ha trencat aquest darrer any, on la reducció no ha arribat al milió d’euros, tot i l’aprovació d’un Pla d’Ajust en el 2017 que millorava notablement les condicions econòmiques del nostre municipi de cara al següents anys. De nou el govern Carbonell fent de les seves. Mal auguri per la legislatura que tenim per davant!!!  

EL PACTE DE LA VERGONYA

El nomenament del cap del PSC com alcalde de Sant Esteve avui sols és un pas més en aquest vodevils que fa anys que marca el dia a dia del nostre municipi. Avui a Sant Esteve hem viscut l’escenificació del pacte de la vergonya. Un pacte per tapar irregularitats i il·legalitats. Un pacte que amaga mentires, suplantacions, males gestions, però per sobre de tot, amaga la supèrbia d’alguns que es creuen els amos del poble i la seva creença de que poden seguir manipulant la vida de tots els seus veïns i veïnes. ... Un pacte al que alguns partits del nostre municipi, hi han donat suport, assumint i fent seves totes aquestes irregularitats. Avui aquest pacte d’investidura, del qual en pocs dies assistirem a la seva conversió en pacte de govern, evidència que els seus membres tenen molt a callar i a amagar. Durant anys hem assistit a dures critiques, acusacions, denuncies i judicis entre tots els que avui s’han promès lleialtat. Durant anys hem vist com les “malifetes” d’un primer alcalde eren tapades per un segon alcalde sense ser denunciades, ni investigades. Durant anys les veïnes i els veïns de Sant Esteve n’hem patit les conseqüències veient com els nostres impostos marxen per pagar indemnitzacions, crèdits, deutes i més deutes, enlloc de dedicar-los al manteniment i millora del nostre poble. Esquerra Republicana tenim clar que ara mateix podríem tenir l’alcaldia, però a Esquerra tenim principis i les mans netes. Mai farem govern amb aquells que no son clars, legals, transparents i que menteixen sense fre. Avui Esquerra Republicana no ha perdut el govern del nostre municipi. Avui no ha perdut l’alcaldia la nostra candidata. Avui hi perdem tots els sesrovirencs i sesrovirenques per què tenim per davant quatre anys més de negre foscor, de mentires, nul·la transparència i irregularitats.   Des d’Esquerra Republicana manifestem públicament el nostre ferm compromís de seguir treballant per Sant Esteve Sesrovires i pels seus veïns i veïnes.

Esquerra guanya les eleccions municipals a Sant Esteve Sesrovires

Esquerra Republicana de Sant Esteve ha guanyat les eleccions municipals a Sant Esteve Sesrovires amb un 30,25% del total de vots emesos i es posiciona com a primera força política per davant del PSC, que havia guanyat totes les eleccions al municipi des de feia 36 anys.  Esquerra, amb Carme Rallo al capdavant, dobla els vots que va obtenir fa ara quatre anys, passant de 648 vots en el 2015 a 1172 en les eleccions actuals, donant un gir a les polítiques que demanen els veïns pel municipi.   

SUBVENCIONS I AJUTS A 24 HORES DEL FINAL DE LA CAMPANYA

Des del primer minut en el que Esquerra va entrar a l'alcaldia de Sant Esteve Sesrovires a finals del maig de 2015, va endegar diferents processos de transparència política i bon govern.   Una de les coses que ens tenia capficats eren les fórmules de com s’havien entregat o d’adjudicat les subvencions o els ajuts a les activitats, entitats i associacions, fins aquell moment.   Ràpidament i amb la col·laboració dels tècnics de la casa, endegaven un estudi i un treball per disposar ho abans possible d'unes bases reguladores de subvencions a programes esportius, culturals i de barri.   Mesos desprès, aconseguíem recuperar les partides pressupostàries per les subvencions i ajuts, i es feia la convocatòria per atorgar-les però de forma transparent, clara i èticament repartides segons els barems i les condicions fixades.   Va estar una tasca enriquidora i útil. Mai abans l'ajuntament de Sant Esteve Sesrovires havia atorgat ajuts i subvencions de forma transparent. A partir d’aquell moment ja existien les bases necessàries per a fer el procés de forma anual i correcte.   Normalment les subvencions s'acostumen a atorgar entre els mesos de març o abril, però aquest any, ha estat diferent. Malgrat tenir tota la maquinària organitzada i el procés fet des de feia mesos, les subvencions no arribaven. I ves per on, que s'ha fet un miracle.   Avui, ara fa una estona, s'ha alliberat el pagament. A vint-i-quatre hores del final de campanya s'ha enviat a les entitats el comunicat de les subvencions. Que els diners encara no. De moment fem sonar el plateret.   Lamentem l’endarreriment del pagament de les subvencions per fer-lo coincidir amb els darrers dies de la campanya electoral. Però ens sentim orgullosos què amb la creació de les Bases Reguladores de subvencions tinguem un repartiment molt més just i equitatiu.  

Les sorpreses pel proper grup de govern

Després de veure el tarannà socialista a pocs dies de les eleccions municipals 2019, tot ens indica que el nou equip de govern tindrà feina, molta feina per a posar al dia la situació real econòmica de l’ajuntament de Sant Esteve Sesrovires. Només cal donar un cop d’ull al nostre entorn, s’estan duent a terme múltiples inversions no previstes ni pressupostades,  com ara l’arranjament parcial de la Plaça Doctor Tarrés amb un cost de 30.000 euros. Malauradament però, moltes altres actuacions que si estaven previstes sembla que han quedat en l’oblit. Caldria esbrinar que s’ha fet de l’ajut de 180.000€ que ens va atorgar la Diputació per legalitzar el pavelló o de les obres en matèria de seguretat pendents de realitzar a La Roureda. Altres nyaps van sorgint i ens lliguen durant mesos, com la indemnització per valor de 375.000€ que pagarem els propers anys per un projecte no realitzat a la Pista Francesc Castellet. Promeses i obligacions que l’alcalde Carbonell va  adquirir durant anys amb l’objectiu de captar vots. Promeses i obligacions que de nou, ara mateix, està tornant a adquirir. Veurem què en surt d’aquest darrer any de mandat intentant conservar la cadira de l’ajuntament! Ara, el que és evident i de fàcil demostració son els 10M€ sol·licitats per govern del PSC i d’Entesa al “Ministerio de Economia y Hacienda”, durant la legislatura 2011-2015, per pagar les factures impagades a proveïdors i el Pla d’ajust que ells mateixos presentaren per sortir d’aquest Pla i pagar menys interessos, que va ser rebutjat per l’estat per inassolible i poc creïble. Perquè ho entengueu, la pèssima gestió del govern PSC-Entesa (En Comú) ens ha suposat durant anys pagar un 5,5% d’interessos pels 10M€ prestats per l’estat, uns 500.000€ anuals per pagar les factures pendents de l’alcalde Carbonell. En els anys 2015-2017, amb Esquerra a l’alcaldia, es presentà a l’estat un nou Pla d’ajust que aquest cop si van creure i acceptar.