Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

2.500€, el deute de cada sesrovirenc i sesrovirenca

Com cada any, el Ministerio de Hacienda ha publicat el deute dels ajuntaments. Sant Esteve, tot i la baixada del deute dels darrers anys, segueix sent un municipi molt endeutat. Segons les dades del ministeri el deute al nostre municipi ascendeix a 10.991.082, 92€. El que es tradueix en 1409,11€ per cada veí del municipi. Cal tenir en compte, que les dades del ministerio no contemplen el deute de la Societat Municipal (Residència de Can Serra) que incrementa el deute de l’ajuntament en aproximadament 9.000.000€. En total un deute de més de 2500€ per sesrovirenc o sesrovirenca (independentment de la seva edat). Si mirem el gràfic de l’evolució del deute al nostre municipi, es pot veure clarament que el gran increment del deute va ser en el període 2012-2014, on el deute es va més que duplicar. Anant més enrere es pot observar que de l’any 2008 al 2013, el govern Carbonell va triplicar el deute existent. En poc més de 5 anys van passar de 5M€ a més de 17M€ d’endeutament. Seria interessant saber on van anar a parar tots aquests diners i, molt especialment, saber el per què ningú va aturar aquest dispendi. Pel que fa a la baixada del deute dels darrers anys, els números indiquen clarament que la reducció del deute ha oscil·lat entre 1,5- 2M€ per any. Malauradament aquesta tendència s’ha trencat aquest darrer any, on la reducció no ha arribat al milió d’euros, tot i l’aprovació d’un Pla d’Ajust en el 2017 que millorava notablement les condicions econòmiques del nostre municipi de cara al següents anys. De nou el govern Carbonell fent de les seves. Mal auguri per la legislatura que tenim per davant!!!  

EL PACTE DE LA VERGONYA

El nomenament del cap del PSC com alcalde de Sant Esteve avui sols és un pas més en aquest vodevils que fa anys que marca el dia a dia del nostre municipi. Avui a Sant Esteve hem viscut l’escenificació del pacte de la vergonya. Un pacte per tapar irregularitats i il·legalitats. Un pacte que amaga mentires, suplantacions, males gestions, però per sobre de tot, amaga la supèrbia d’alguns que es creuen els amos del poble i la seva creença de que poden seguir manipulant la vida de tots els seus veïns i veïnes. ... Un pacte al que alguns partits del nostre municipi, hi han donat suport, assumint i fent seves totes aquestes irregularitats. Avui aquest pacte d’investidura, del qual en pocs dies assistirem a la seva conversió en pacte de govern, evidència que els seus membres tenen molt a callar i a amagar. Durant anys hem assistit a dures critiques, acusacions, denuncies i judicis entre tots els que avui s’han promès lleialtat. Durant anys hem vist com les “malifetes” d’un primer alcalde eren tapades per un segon alcalde sense ser denunciades, ni investigades. Durant anys les veïnes i els veïns de Sant Esteve n’hem patit les conseqüències veient com els nostres impostos marxen per pagar indemnitzacions, crèdits, deutes i més deutes, enlloc de dedicar-los al manteniment i millora del nostre poble. Esquerra Republicana tenim clar que ara mateix podríem tenir l’alcaldia, però a Esquerra tenim principis i les mans netes. Mai farem govern amb aquells que no son clars, legals, transparents i que menteixen sense fre. Avui Esquerra Republicana no ha perdut el govern del nostre municipi. Avui no ha perdut l’alcaldia la nostra candidata. Avui hi perdem tots els sesrovirencs i sesrovirenques per què tenim per davant quatre anys més de negre foscor, de mentires, nul·la transparència i irregularitats.   Des d’Esquerra Republicana manifestem públicament el nostre ferm compromís de seguir treballant per Sant Esteve Sesrovires i pels seus veïns i veïnes.

Esquerra guanya les eleccions municipals a Sant Esteve Sesrovires

Esquerra Republicana de Sant Esteve ha guanyat les eleccions municipals a Sant Esteve Sesrovires amb un 30,25% del total de vots emesos i es posiciona com a primera força política per davant del PSC, que havia guanyat totes les eleccions al municipi des de feia 36 anys.  Esquerra, amb Carme Rallo al capdavant, dobla els vots que va obtenir fa ara quatre anys, passant de 648 vots en el 2015 a 1172 en les eleccions actuals, donant un gir a les polítiques que demanen els veïns pel municipi.   

SUBVENCIONS I AJUTS A 24 HORES DEL FINAL DE LA CAMPANYA

Des del primer minut en el que Esquerra va entrar a l'alcaldia de Sant Esteve Sesrovires a finals del maig de 2015, va endegar diferents processos de transparència política i bon govern.   Una de les coses que ens tenia capficats eren les fórmules de com s’havien entregat o d’adjudicat les subvencions o els ajuts a les activitats, entitats i associacions, fins aquell moment.   Ràpidament i amb la col·laboració dels tècnics de la casa, endegaven un estudi i un treball per disposar ho abans possible d'unes bases reguladores de subvencions a programes esportius, culturals i de barri.   Mesos desprès, aconseguíem recuperar les partides pressupostàries per les subvencions i ajuts, i es feia la convocatòria per atorgar-les però de forma transparent, clara i èticament repartides segons els barems i les condicions fixades.   Va estar una tasca enriquidora i útil. Mai abans l'ajuntament de Sant Esteve Sesrovires havia atorgat ajuts i subvencions de forma transparent. A partir d’aquell moment ja existien les bases necessàries per a fer el procés de forma anual i correcte.   Normalment les subvencions s'acostumen a atorgar entre els mesos de març o abril, però aquest any, ha estat diferent. Malgrat tenir tota la maquinària organitzada i el procés fet des de feia mesos, les subvencions no arribaven. I ves per on, que s'ha fet un miracle.   Avui, ara fa una estona, s'ha alliberat el pagament. A vint-i-quatre hores del final de campanya s'ha enviat a les entitats el comunicat de les subvencions. Que els diners encara no. De moment fem sonar el plateret.   Lamentem l’endarreriment del pagament de les subvencions per fer-lo coincidir amb els darrers dies de la campanya electoral. Però ens sentim orgullosos què amb la creació de les Bases Reguladores de subvencions tinguem un repartiment molt més just i equitatiu.  

Les sorpreses pel proper grup de govern

Després de veure el tarannà socialista a pocs dies de les eleccions municipals 2019, tot ens indica que el nou equip de govern tindrà feina, molta feina per a posar al dia la situació real econòmica de l’ajuntament de Sant Esteve Sesrovires. Només cal donar un cop d’ull al nostre entorn, s’estan duent a terme múltiples inversions no previstes ni pressupostades,  com ara l’arranjament parcial de la Plaça Doctor Tarrés amb un cost de 30.000 euros. Malauradament però, moltes altres actuacions que si estaven previstes sembla que han quedat en l’oblit. Caldria esbrinar que s’ha fet de l’ajut de 180.000€ que ens va atorgar la Diputació per legalitzar el pavelló o de les obres en matèria de seguretat pendents de realitzar a La Roureda. Altres nyaps van sorgint i ens lliguen durant mesos, com la indemnització per valor de 375.000€ que pagarem els propers anys per un projecte no realitzat a la Pista Francesc Castellet. Promeses i obligacions que l’alcalde Carbonell va  adquirir durant anys amb l’objectiu de captar vots. Promeses i obligacions que de nou, ara mateix, està tornant a adquirir. Veurem què en surt d’aquest darrer any de mandat intentant conservar la cadira de l’ajuntament! Ara, el que és evident i de fàcil demostració son els 10M€ sol·licitats per govern del PSC i d’Entesa al “Ministerio de Economia y Hacienda”, durant la legislatura 2011-2015, per pagar les factures impagades a proveïdors i el Pla d’ajust que ells mateixos presentaren per sortir d’aquest Pla i pagar menys interessos, que va ser rebutjat per l’estat per inassolible i poc creïble. Perquè ho entengueu, la pèssima gestió del govern PSC-Entesa (En Comú) ens ha suposat durant anys pagar un 5,5% d’interessos pels 10M€ prestats per l’estat, uns 500.000€ anuals per pagar les factures pendents de l’alcalde Carbonell. En els anys 2015-2017, amb Esquerra a l’alcaldia, es presentà a l’estat un nou Pla d’ajust que aquest cop si van creure i acceptar.

Passejant per Sant Esteve Sesrovires

Aquests dies passejant per Sant Esteve, hem parlat amb els veïns i veïnes del poble i de les urbanitzacions Pou del Merli, Can Amat, Masia Bach, Vallserrat, Can Prats i la Coma. Algunes de les persones deien “Si... Ara tots passegeu i sou visibles, fent promeses i dient que ho arreglareu tot, però la realitat és que tot queda per fer, desapareixeu, i fins d’aquí quatre anys!”. Podríem parlar del Fòrum, dels horts urbans, dels carrers, de les urbanitzacions, dels polígons, del CAP, del nou pavelló, de la comunicació, del transport, dels serveis socials, dels joves, dels grans i dels no tant grans, ............................. La Carme i l’equip d’Esquerra Republicana ens presentem per demostrar que el nostre compromís és treballar. Treballar per totes les propostes que fem en el nostre programa. Treballar amb un equip amb ganes i preparat per donar resposta, en tots els àmbits que Sant Esteve necessita millorar. Acompanyant i consultant, a totes les persones i entitats, per estar atents a les necessitats i noves mancances que es puguin generar. #TotperSantEsteve, Us assegura que estarà atenta ara i la resta dels quatre anys. @ercsantestevesesrovires #municipals2019 Lluís Canals. Candidat per Esquerra Republicana de Sant Esteve Sesrovires  

Recuperar l'orgull sesrovirenc

A dia d'avui, sesrovirenca des de que vaig nèixer, miro el nostre poble i sento llàstima. És una tristesa basada en l'enyorança del que tots recordem que vam gaudir i que ja no reconeixem per enlloc. Sovint, en converses espontànies amb veïns i amics, recordant tantes vivències compartides es revifa aquell sentiment d'orgull sesrovirenc, perquè el sentiment encara hi és però cal despertar-lo de nou.   Qui no recorda aquelles esbojarrades baixades d'andròmines? El cicle de concerts de la primavera jove, que començàvem poc després de Carnaval i gairebé enllaçàvem amb la revetlla de Sant Joan? La gincama nocturna, els diables construint la seva Pregafoc, les nits d'estiu veient el Torneig de futbol sala a la pista Francesc Castellet, els monòlegs al Casino, el curs de monitors que molts joves fèiem per treballar després als Casals d'estiu, i al saló de la infància de les vacances de Nadal...   Vaig tenir la sort de viure l'etapa de la joventut quan Sant Esteve destacava per tenir un gran teixit associatiu amb molta participació social, la qual cosa enriquia al poble i als seus veïns i veïnes. Des de l'Ajuntament cal tornar a fomentar aquest teixit amb un apropament real i donant el suport i les facilitats necessàries per tal que el nostre jovent també se'n senti part.   Pensar en els joves no fa referència únicament a l'oci i la diversió. El pas per l'adolescència és com una carrera d'obstacles, on la família i l'escola hi tenen un paper fonamental, però també la societat en general, i la representació més immediata d'aquesta «societat», és tot allò que el poble pugui oferir als nostres joves. Des d'un veritable treball en equip amb els centres educatius del municipi, i fomentant des d'aquests la implicació dels joves en la xarxa associativa, és possible conèixer quines són les seves necessitats, demandes i inquietuds. I d'aquesta manera posar facilitats en el seu procés de desenvolupament personal i, a la vegada, afavorir la satisfacció de viure a Sant Esteve.

EL “DRAGON KHAN” QUE NO DEIXA INDIFERENT A NINGÚ

L’Enric Carbonell, alcalde l’any 2006 prometia la construcció del FORUM, una proposta sobredimensionada per un municipi de poc més de 7000 habitants en aquell moment i amb un cost inicial de construcció de 8 milions d’euros.   Al Sesrovirenc de juny del mateix any se’ns deia que s’havien reservat recursos econòmics dels exercicis anteriors per poder dur a terme l’obra. No contents amb aquesta proposta, al mateix temps s’anunciava la cessió de la masia de Can Serra per a la construcció de la residencia per la gent gran.   Han passat 13 anys i tenim una residencia amb un deute de 10M€ i les obres del Fòrum, conegut com el Dragon Khan, sense acabar i el que es pitjor, deteriorant-se després d’haver llençat mes de 4M€ en formigó i ferralla.   Aquest es un exemple de la pèssima gestió política dels socialistes, que han endeutat el poble amb decisions errònies, amb obres mal projectades i mal executades, que impossibiliten inversions on realment calen.   L’actual govern socialista no ha estat capaç de buscar cap alternativa ni solució possible fins ara. Què us fa pensar que en un futur ho farà? Molts recordem la piscina i la pista amb taules on podíem fer un cafè o una cervesa, les famílies podien deixar els nens que juguessin mentre estaven amb els amics, es podia jugar a handbol, fer patinatge, alguns hi feien ball i d'altres alguna festa... els nens i no tan nens hi podien jugar. Teníem una infraestructura al servei del poble, molt cèntrica que tots podíem gaudir per a lleure, esport i festa. Des d’ERC volem retornar aquest espai al poble i que torni a ser un punt de trobada dels veïns i veïnes de Sant Esteve Sesrovires. Ja fa masses anys que no el podem gaudir, tot i que és un dels espais més ben situats del municipi. Per això buscarem subvencions  i ajuts per poder enderrocar la ferralla actual i proposem la creació d’una gran plaça que es converteixi en el centre del poble, amb un edifici nou per la biblioteca i sales polivalents per a les entitats municipals, i així donar resposta a les reivindicacions que fa ja masses anys que reclamen els ciutadans.