Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

Portada díptic precampanya 2011

SOM-HI!

Díptic de precampanya en el qual presentem a Maria del Carme Rallo, candidata a l'alcaldia de Sant Esteve Sesrovires, expliquem els principals reptes de futur pel municipi, quin projecte tenim i per últim presentem a diversos membres que acompanyaran a  Maria del Carme en aquesta candidatura.  

Escola Municipalista

Aquest cap de setmana la Presidenta de la Secció Local d’Esquerra de Sant Esteve Sesrovires i candidata a l’alcaldia, Maria del Carme Rallo, ha assistit a l'Escola Municipalista d'Esquerra que ha tingut lloc a Lloret de Mar. Més de quatre-cents Alcaldes, regidors i candidats de tot Catalunya han assistit a aquesta Escola Municipalista amb la finalitat de formar-se de cara a la campanya i a les tasques que amb posterioritat hauran de desenvolupar. Les activitats realitzades han estat una conferència municipalista on s’ha aprofundit en el programa marc municipal, ponències centrades en els eixos d’aquest programa, tallers de campanya on s’ha donat eines per afrontar una campanya electoral amb èxit i una xerrada sobre bones pràctiques d’alcaldables. La cloenda de l’Escola ha estat a càrrec de Georgina Oliva, Marc Sanglas i Eduard López, secretària de Formació, secretari de Política Municipal i vicesecretari de coordinació Interna i Acció Electoral d’Esquerra, respectivament. La conferència de tancament ha estat a càrrec del president del partit, Joan Puigcercós.  

Manifestació per la Independència

Els membres de la secció Local d'Esquerra de Sant Esteve de Sesrovires, acompanyats de familiars i amics, han participat en la manifestació convocada a Barcelona, avui 10 de juliol, per Òmnium Cultural. Malgrat que la convocatòria era per a defensar l’Estatut que els catalans havien aprovat en referèndum i que duia per lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, en la manifestació d’avui el crit més sentit i gairebé únic ha estat el d’independència. La manifestació que s’ha iniciat a Diagonal amb Passeig de Gràcia, ha aplegat a un milió i mig de persones.

Puigcercós visita el Baix Llobregat Nord

En el marc de les visites que el president d'Esquerra està fent pel territori, el passat divendres 9 de juliol, Joan Puigcercós, va visitar el Baix Llobregat Nord, acompanyat de la portaveu parlamentària i diputada pel Baix Llobregat, Anna Simó, i de membres de la permanent comarcal, caps de llista, càrrecs electes i presidents/es locals del Baix Llobregat Nord. Des de Sant Esteve Sesrovires el van acompanyar el regidor d'Esquerra Adrià Companys i la presidenta de la Secció Local d'Esquerra a Sant Esteve, M. del Carme Rallo. Puigcercós va iniciar el recorregut a Collbató visitant el al taller d'Orgues Blancafort, després es va desplaçar a Martorell on va visitar el centre de dia de la Fundació Arc de Sant Martí. Posteriorment va dinar a Abrera amb els membres de la permanent, caps de llista, presidents i càrrecs electes que l'acompanyaven i per la tarda va visitar la Passió d'Olesa de Montserrat.

Declaració d'Esquerra sobre la setència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb  fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols. El TC no només ha alterat l’Estatut sinó que n'ha modificat els termes d’un pacte polític i ha modificat unilateralment els límits del pacte autonòmic al marge de la voluntat popular i de les instàncies polítiques representatives del poble de Catalunya de manera que ha quedat clar que allò que vol una part significativa de la ciutadania no cap a la Constitució espanyola. Sempre hem defensat que Catalunya ha d’esdevenir un Estat independent en el marc de la Unió Europea, i entenem que estem davant d’una nova demostració que aquest és l’únic camí realista i viable per assolir la nostra plenitud nacional. Esquerra continuarà treballant, ara amb més força que mai, per convèncer una majoria de ciutadans de la necessitat i l’oportunitat d’assolir un estat propi per a Catalunya. Que ningú no ho dubti que, avui, després de l’estocada mortal a l’Estatut de Catalunya, hi ha més catalans i catalanes convençuts que aquest és l’únic camí.

Jordi Ausàs. La Llei de consultes popular

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha realitzat una conferència sobre la Llei de consultes populars per via de referèndum en un acte al Casino de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) dilluns, 28 de juny. L'acte públic, organitzat per la Secció Local d'Esquerra de Sant Esteve Sesrovires, ha estat presentat per la seva presidenta, Carme Rallo. Jordi Ausàs. Llei de consultes