Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

UN SESROVIRENC EMPRENYAT

Ens preguntem per què Sant Esteve Sesrovires ha arribat a la situació de col·lapse econòmic que fa anys que s’arrossega.     Què ha implicat a nivell de serveis pel poble aquesta situació? Quin és el poble que tenim ara?   Quins son els punts /forats negres que tenim avui? Són aquells  que impliquen una despesa econòmica municipal continuada, que no es troben en cap via de solució, que arrosseguen contenciosos històrics i interminables i que suposen una càrrega per a qualsevol inquilí que es faci càrrec de la gestió municipal. El FORUM, la RESIDÈNCIA, el COMPLEX ESPORTIU, la LLAR D’INFANTS, el POLÍGON SESROVIRES, el POLÍGON CAN MARGARIT, el CAMP DE GOLF i el seu ENTORN INMOBILIARI.... I seguim preguntant-nos, calien pel poble aquests equipaments planificats com a serveis d’alt standing o potser calia una gestió municipal més eficient i sostenible?   És evident que a partir del relleu Galceran-Carbonell a l’ajuntament, i amb la caiguda poc després dels ingressos municipals provocada per la crisis econòmica, el govern municipal no va saber preveure, ni planificar, ni gestionar els recursos econòmics que hi havia a Sant Esteve  i, any rere any, els despropòsits i les decisions errònies han portat el poble a una situació de col·lapse digna d’estudi que ens ha situat en un trist llibre Guinness de les estadístiques municipals negatives a nivell fins i tot de l’estat espanyol.   I què podia fer Esquerra quan va entrar al govern municipal en el 2015? Malgrat les bones intencions i promeses contingudes en el programa electoral d’Esquerra en el 2015, a les quals si van agafar un nombre prou important d’electors, i davant la situació del comptes municipals que es va trobar, el nou equip de govern només podien emprendre dos camins. Esquerra podia seguir eixamplant el deute i tirar de beta com estava fent el partit socialista o assumir el deute i intentar reduir-lo amb un pla d’ajust i estalvi radical que permetés donar oxigen als comptes municipals.

PROMESES 2007

Aquests dies haureu vist algunes entrevistes a líders polítics del nostre poble realitzades des de diferents mitjans de comunicació de la comarca. Aquest és el cas de LíniaNord, una publicació que dona cobertura als pobles de la futura comarca del Montserratí. En aquesta publicació apareix una frase, en boca d’un soci de govern del Sr. Carbonell, en la que diu: “El Sr. Carbonell és una persona que compleix les seves promeses”. Una frase que no pot deixar a ningú indiferent. Nomes cal tirar d’hemeroteca, revisar els Sesrovirencs que son públics a la web de l’ajuntament, per adonar-se'n de què això no és del tot encertat, per no dir gens encertat. Aquí teniu una petita mostra: PROMESA 1:  "2007 L’ANY EN QUE TOT VA COMENÇAR" En el gràfic que acompanya a aquest article podeu veure un retall del Sesrovirenc previ a les eleccions de l’any 2007. La primera legislatura en la que el Sr. Carbonell es presentava com a cap de llista del PSC-PSOE. Mireu quina quantitat de promeses, moltes d’elles ens han abocat a la situació econòmica actual. Ja sabeu allò que diu ara «PRIMER SANT ESTEVE». Residència Gent Gran i Centre de Dia que ens havia de costar 2.000.000€, però que al final en van ser al voltant de 14.000.000€!!!! Reforma de la Plaça Doctor Tarrés 150.000€. Després de 12 anys, com s’apropen eleccions, fan ara de correcuita un nyap que ens costa 30.000€. Aparcament Escola Vinya del Sastret. 90.000€. Algú ha vist l’aparcament?. 1a fase Complex Cultural i Juvenil. El ja famós Fòrum. Nomes es preveia gastar 300.000€. Finalment més de 4.000.000€ per tenir el que tots podem veure. Reforma Pista Francesc Castellet. Ens anaven a fer els vestidors nous. Uns vestidors summament necessàris que 12 anys més tard seguim esperant. Arranjament Camí del Maset. Els que coneixen l’indret que uneix Martorell amb Can Bargalló podran explicar em quina situació es troba aquest després de 12 anys d’espera. Nau de la Brigada i Escola d’Oficis a Can Domènech.

MEMÒRIA HISTÒRICA

Molt probablement, visqueu on visqueu, estareu veient que en els darrers mesos l’activitat per donar notorietat a les accions polítiques dels vostres municipis s’han multiplicat de forma considerable. Alguns inaugurant espais necessaris per la vida social, altres obrint vials que ajudin a la mobilitat ciutadana, festes, commemoracions, banquets i... especialment, notorietat. Aquells que en quatre anys no havíeu vist ni saludat, ara surten del niu i no paren de donar abraçades i petons. És una forma de fer política, però com això passa de quatre en quatre anys, sovint ens menysté la memòria i oblidem el que va estar i el que varen prometre en legislatures anteriors. Aquest és el cas de Sant Esteve Sesrovires. Un poble que se les prometia molt felices, fins el punt d’arribar a ser la enveja dels voltants. Ho recordeu?. Doncs si ho recordeu, recordareu el que ha estat les tres darreres legislatures i com hem arribat on som ara. El poble més endeutat per habitant de tot el Baix Llobregat. Molt per damunt del segon poble en deute per càpita. I si voleu fer un xic de memòria, aquí teniu el quadre d’inversions del 2007 que ens prometia l’alcalde del PSC, que és el mateix d’ara. En els darrers dies, en plena campanya electoral, s’ha endegat una mena de maquillatge de la Plaça Doctor Tarrés. Curiosament l’any 2007 ja tenien un projecte per a reformar la plaça. Un projecte valorat en 150.000 euros d’aquella època, fa 12 anys. Un projecte en el que es convertia la plaça fins el carrer Major en zona vianants, amb un arranjament que contemplava solucions a les barreres arquitectòniques que després de tants anys segueixen existint. I ara, a toc de plateret  ens venen a dir que faran un petit pedaç per a fer-se una foto? I què en dieu d’altres promeses del 2007? Aparcament Vinya del Sastret, Complex Juvenil i Cultural, Reforma de la pista Francesc Castellet, Camí del Maset, Nau de la Brigada, Escola d’arts i oficis a Can Domènech, millores a la xarxa d’aigua potable, .

DEIXEM ENRERE LA VELLA POLÍTICA

Els dies de la vella política s’estan acabant. Els mitjans de comunicació, la velocitat de la informació, la preparació de la ciutadania, l’anàlisi crítica i el sentit comú, de mica en mica, desplacen les pràctiques corruptes i les directrius populistes en favor de l’exigència de transparència, democràcia i respecte per la despesa pública. En general, ja no ens deixem entabanar per actuacions d’aparador o maquillatge electoral, perquè sabem que a la llarga aquestes actuacions es paguen ben cares. I encara més quan sabem on són capaces d’arribar algunes persones per perpetuar els seus ideals roïns. Per això Esquerra de Sant Esteve Sesrovires treballem incansablement per restaurar els valors republicans a l’Ajuntament, perquè ara com ara som l’única garantia de progrés, obertura i democràcia real. L’experiència ens ha demostrat repetidament que qualsevol altre govern a Sant Esteve Sesrovires –com el que tenim ara, encapçalat per l’alcalde Carbonell– respon a altres objectius més personals i més interessats. Per exemple, les seves dues propostes estrelles, per una banda desenvolupar un altre macro polígon al Masset quan encara tenim polígons a mig omplir en el poble que s’estan degradant i per l’altre fer créixer el número d’habitants del nostre municipi fins triplicar l’actual, només pel capritx d’augmentar el nombre d’habitants i poder figurar com a gran municipi de la zona, sense valorar l’impacte que això suposaria tant en l’àmbit dels serveis municipals com en la pèrdua de valors idiosincràtics propis que ara ens defineixen. I no cal dir que la transparència i la democràcia no són precisament apostes del govern de l’alcalde Carbonell, més aviat al contrari: amaguen informació, prenen decisions arbitràries i utilitzen els recursos públics en benefici dels seus interessos electoralistes. La vella política en essència. Esquerra de Sant Esteve Sesrovires tenim experiència al govern i no parlem per parlar.

Membres de la S. Local d'Esquerra Sant Esteve

Aprovada la llista de candidats per les properes municipals

La Secció Local d'Esquerra de Sant Esteve Sesrovires ha aprovat aquest vespre, per unanimitat, la llista amb la qual es presentarà a les properes municipals del mes de maig. La candidatura, encapçalada per Carme Rallo, està formada per 23 sesrovirenques i sesrovirencs amb voluntat de treballar per Sant Esteve Sesrovires. 23 és el número màxim de candidats que permet la llei al nostre municipi, però darrera d'aquesta llista hi ha un bon nombre de veïns i veïnes col·laborant i treballant per tirar endavant el projecte d'Esquerra. 

El judici de la vergonya

Ja ha començat el judici als líders polítics i socials de l’independentisme. Un judici que posa de manifest les vergonyes de l’Estat espanyol, clarament als antípodes de la democràcia i el progrés. La sala barroca del Tribunal Suprem, amb el tuf resclosit dels arguments de l’acusació, imperials i autocràtics, serveix per explicar al món sencer que els poders fàctics del Regne d’Espanya no admeten cap altra sobirania que l’espanyola.  Fins i tot s’atreveixen a negar la violència i la força de repressió de l’1 d’octubre. Esquerra Sant Esteve, que vam viure de primera mà la fúria de l’unionisme durant el referèndum, com tants altres municipis, rebutgem categòricament aquest judici, perquè suposa una burla a la democràcia i perquè és un instrument bàsicament al servei  dels que defensen la “unidad indisoluble de la patria”. S’hi està jutjant, doncs, la gosadia de pensar diferent o de posar en dubte el que ells consideren principis inalterables. Això no obstant, som conscients que aquestes sessions seran una finestra al món que permetrà fer sentir la veu dels nostres representants polítics i socials, i farà evident la dignitat i la legitimitat de cadascuna de les seves actuacions. Estem convençuts que l’única sentència justa és l’absolució dels acusats, perquè no s’ha comès cap delicte que justifiqui aquest despropòsit.  

Reunió Josep Bargallò - Carme Rallo - Jordi Albert

AMPLIACIÓ INSTITUT MONTSERRAT COLOMER

La regidora d’Esquerra, Carme Rallo, s'ha reunit avui al Parlament de Catalunya, amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargallò, amb el portaveu a la Comissió d’Educació del Grup Parlamentari Republicà d’Esquerra, Bernat Solé i amb el diputat d'Esquerra, Jordi Albert.  El motiu d’aquesta trobada ha estat parlar de l’actual situació de l’INS Montserrat Colomer i reclamar de nou que es duguin a terme les obres d’ampliació aprovades fa més de 10 anys. En el decurs de la reunió, Rallo els hi ha explicat l’actual situació de l’institut on espais com la  biblioteca, la sala d’estudis i el laboratori es troben en ús com a aules degut a l’increment d’alumnes molt per sobre de la previsió inicial. Cal tenir en compte que l’Institut, inaugurat l’any 2006, es va preveure com a centre de secundària amb dues línies d’ESO, però el curs 2007-2008 es va demanar una ampliació a tres línies d’ESO i dues de batxillerat, el que va comportar la instal·lació de dos mòduls prefabricats al pati del centre. L’octubre de 2008 es va aprovar el projecte d’ampliació. Rallo també ha explicat al conseller i al portaveu que aquesta demanda no es nova i que aquests darrers anys s’han succeït reunions, propostes de resolució, esmenes i preguntes presentades al Parlament i als membres del govern, reclamant la tant esperada ampliació. En breu el conseller Bargalló visitarà el nostre municipi. Carme Rallo l'ha convidat a visitar el nostre institut per tal pugui parlar  amb la direcció i els mestres de les dificultats que la manca d'espai genera en el dia a dia.   

ESQUERRA SANT ESTEVE OMPLE EL CASINO EN EL SEU PRIMER ACTE CAP A L’ALCALDIA

El passat divendres 25 de gener va tenir lloc en El Casino del poble la presentació de la candidata d’Esquerra a l’alcaldia del municipi, Carme Rallo.   Amb una sala quasi plena, l’alcaldable va comptar amb el suport de Jenn Diaz i de Jordi Albert, diputats al Parlament de Catalunya. Diaz va recolzar a la candidata amb un discurs de caire feminista, mentre que Jordi Albert, ja conegut en el municipi per la seva participació en molts dels actes d’Esquerra Sant Esteve, va ressaltar la valentia i la força de  la candidata en agafar l’alcaldia de Sant Esteve ara fa quasi quatre anys.   També van acompanyar a la candidata en Josep Jurado, que va fer les presentacions i dues veïnes de Sant Esteve, la Maria Edo que va demanar-li a la Carme compromís i la Núria Pradas que li va demanar que governés per millorar la vida de les dones de Sant Esteve. La nota emotiva de l’acte la va posar la filla de la candidata, Ariadna Ríos, amb un discurs que va fer emocionar a molts dels presents on va exposar alguns dels moments viscuts durant els anys que la Carme ha estat alcaldessa i on va enumerar tot el que havia aprés de la seva mare en aquest període. Va parlar de valentia, esforç, perseverança, responsabilitat i solidaritat. Al llarg de l’acte es van projectar vídeos de suport de Marta Rovira, secretaria general d’Esquerra Republicana de Catalunya; d’Ester Capella, consellera de Justícia i del diputat al Congrés dels Diputats, en Joan Tardà.   Rallo va tancar l’acte amb un llarg discurs on va repassar de forma ràpida la situació de l’ajuntament quan ella va agafar el timó. Va parlar del projecte municipalista amb el que es presenta esquerra i dels  objectius que es plantegen per la propera legislatura per fer de Sant Esteve un poble viu i dinàmic i del que els sesrovirencs se’n sentin orgullosos.   La candidata també va parlar de la necessitat d’una alcaldia republicana per fer efectiva la República Catalana des del municipalisme, mostrant el seu compromís a prioritzar tots els pactes electorals que garanteixin un ajuntament republicà   Rallo va aprofitar la presència dels dos diputats en l’acte per demanar-los que transmetessin al Conseller d’educació la necessitat urgent de l’ampliació de l’institut del poble i una invitació per venir a conèixer la situació in situ, tot explicant-los quina ha estat la realitat del centre des de la seva inauguració l’any 2006.