Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

CARME RALLO ACONSEGUEIX EL COMPROMIS D'ENSENYAMENT DE DOTAR LA ROUREDA EL PROPER CURS AMB UN NOU TÈCNIC D'EDUCACIÓ INFANTIL

La nostra regidora i exalcaldessa, Carme Rallo, ha mantingut avui una reunió amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló i el Director de Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat, Francesc Ballester. En el decurs de la mateixa Rallo ha aconseguit el compromís per part del Director de S. Territorials de dotar el proper curs amb un nou Tècnic d'Educació Infantil (TEI) els grups de P-3 de l'Escola La Roureda. El proper curs, amb l''augment dels infants que s'incorporen a les nostres escoles, s'obrirà de nou la segona línea de P-3 de l'escola La Roureda que havia estat tancada per falta d'alumnes. El Departament d'Ensenyament sempre va mantenir el compromís de tornar a obrir aquesta segona línea a la Roureda si el nombre d'infants tornava a incrementar-se. Amb l'obertura d'aquest nou grup de P-3 s'incorporarà a la Roureda un nou Tècnic d'Educació Infantil. A la reunió també hi ha assistit el diputat del Parlament de Catalunya, Jordi Albert, i alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores d'educació i exalcaldes i exalcaldeses d'Esquerra.

Malbaratament dels recursos econòmics

Mentre ERC de Sant Esteve Sesrovires vam estar a l’Alcaldia de l’Ajuntament, vam mantenir-nos fidels al compromís pres amb els sesrovirencs d’endreçar les malmeses finances municipals i, amb una política econòmica d’estalvi i contenció, ho vam aconseguir. Les entitats supramunicipals van valorar l’esforç fet i ens van concedir el Pla d’Ajust aprovat durant el 2017 que suposava un estalvi d'uns 350.000€ en interessos, permeten dedicar aquests diners a amortització, alhora que es recuperava la totalitat de la participació en els tributs estatals, dels quals l’Estat ens retenia el 50%. Tot això preveia millorar la situació econòmica del municipi molt notablement. El Pla d'ajust aprovat traspasava el deute amb l'Estat, per les factures enviades al Fons de Finançament de Pagament a Proveïdors els anys 2012 i 2013, a un préstec bancari. Aquet trapas a un Pla d'ajust ja es va intentar durant la legislatura 2011-2015, però el Ministerio de Hacienda el va denegar al·legant que els números presentats eren poc creïbles, tot i que ara els governants d’aquell moment s’entesten en dir que ells varen iniciar la millora econòmica del municipi. Millora econòmica demanar a l'estat 10M€ per pagar als proveïdors? Millora econòmica canviar les condicions del crèdit hipotecari de la residència de Can Serra endeutant el municipi fins l'any 2049? Millora econòmica quan es van gastar els 4,5M€ cobrats d'Aigües de Catalunya pel contracte de gestió del servei d'aigua que després va ser supes i que no van ser retornats? Millora econòmica deixar 1,5M€ de factures impagades el juny del 2015 amb el canvi de govern, quan dos anys abans s'havien demanat 10ME a l'estat per fer net?     El Pla d'ajust aprovat en el 2017 ens havia de permetre obtenir ajudes i subvencions futures per actuar al municipi. Ajudes i subvencions, però, supeditades i subjectes als informes regulars que cal presentar demostrant l’estalvi i la política d’austeritat continuada.

SENSE CASA, SENSE DINERS I SENSE SOLUCIÓ DURANT ANYS!!!

En Ple Municipal del passat mes de març el Sr. Carbonell ens va comunicar l’activació de la revisió del POUM (Pla d’ordenació urbanística municipal) que en el seu dia va quedar aturat i que proposava créixer fins els 20.000 habitants i rodejar el nostre municipi de polígons industrials. Des del govern municipal s’afanyen aquests dies en afirmar que ells no volen aquest creixement desmesurat pel nostre municipi i en el darrer Ple afirmaven que la revisió del POUM té a veure en solucionar els problemes que presenten un bon nombre de parcel·les de diferents urbanitzacions del poble, en les quals els propietaris no poden edificar perquè les mateixes no compleixen amb allò que contempla el planejament municipal. Doncs bé, de nou l’actual govern tergiversa i falseja la realitat. Malauradament, és certa l’existència de parcel·les a Sant Esteve on els seus propietaris no poden edificar. Us imagineu? Invertiu tots els vostres estalvis en comprar una parcel·la per fer-vos aquella casa que porteu temps somiant i quan demaneu permís a l’ajuntament per edificar, us diuen que no hi podeu construir perquè la parcel·la no s’acull a normativa. Sense diners, sense casa i sense solució durant anys!!! Aquesta és la situació que ens vàrem trobar. I per aquest motiu des de Serveis Territorials de l’ajuntament ja fa mesos que vàrem començar a tramitar dos canvis de planejament (un per les parcel·les de Masia Bach, urbanitzades després de l’elaboració del POUM, i un altre per la resta de parcel·les del municipi, urbanitzades abans del mateix), que permetessin solucionar aquest problema i donar resposta als veïns afectats. Quan l’actual alcalde va fer fora de govern a Esquerra el passat mes de febrer, com a mínim un d’aquests canvis de planejament estava enllestit, comptava amb el vist i plau de la Generalitat i restava pendent d’aprovar en Junta de Govern. Voler utilitzar ara el tema de les parcel·les que no compleixen normativa per justificar l’actual revisió del POUM allargant el patiment dels veïns, quan la solució seria molt més ràpida aprovant els canvis de planejament, no és el que és diu ètic.

NO CAL PERDRE EL NORD, NI VOLER FER-HO TOT A CORRE-CUITA.

El dia que el Sr. Carbonell em va proposar convertir El Maset en un macro polígon (quan encara tenim polígons al poble amb parcel·les buides) vaig tenir el pressentiment que la meva resposta no havia agradat i que el pacte de govern fet dos anys abans acabava d’estar ferit de mort. El Sr. Borrell hi era quan se’m va fer aquesta proposta i, per molt que ara digui i prediqui que ell sempre ha defensat que el nostre municipi no ha de créixer, no s'hi va manifestar pas en contra, tot el contrari. Entenc que Sant Esteve ha de créixer i segurament els voltants del poble acabaran sent polígons amb els anys, perquè les rodalies de Barcelona ja no disposen de terrenys de sol industrial i el teixit industrial està creixent cap a pobles dels voltants de l'àrea metropolitana. L'encant de Sant Esteve radica en el seu model de poble. Amb carrers i places on els infants encara poden corre i jugar, on els més joves poden fer les seves reunions i festejar, sense masses problemes perquè tots ens coneixem. Envoltat de zones verdes és pot passejar i fer esport sense haver d'agafar el cotxe. No hi ha semàfors i tot i que el trànsit ha augmentat, encara conservem franges horàries on no hi ha cotxes i zones on els nostres infants poden anar en bicicleta o fer skate. Sant Esteve encara conserva l'encant que a molts ens va enamorar i que va ser el motiu pel qual vàrem decidir convertir-nos en sesrovirencs. Pel que fa al número d'habitants del municipi, els pobles que limiten amb Sant Esteve parlen d'un creixement de l'1%. Això significaria uns 80 habitants més a Sant Esteve. Malauradament, tot el que el Sr. Carbonell té signat des de fa anys ens portarà a un poble de 12.000/13.000 habitants. Ens preguntem si aquest creixement, pactat des de fa anys pel Sr. Carbonell, amb el consentiment i el beneplàcit del Sr. Borrell, ha contemplat el creixement de serveis i d’infraestructures viàries. Si ara ja representa un problema sortir de Sant Esteve a certes hores perquè la B-224 va plena i la recta de la Seat es col·lapsa a cada moment, què passarà amb l’augment de veïns i per tant de turismes, que passarà quan el polígon de Can Margarit funcioni al 100%, i quan el nou centre que es preveu a la recta de la Seat estigui enllestit, i quan funcioni la nova macro empresa que en breu s’instal·larà a la sortida de Martorell, direcció cap a Sant Esteve, entre molts d’altres?  Pel que fa als serveis, 5.

Escrit Carme Rallo arran del trencament del govern

Davant dels atacs insòlits i furibunds que estic rebent per part del Sr. Carbonell arran del trencament del govern, és evident que es tracta d’una qüestió personal i, per tant, em sento amb l’obligació de respondre personalment. Per començar, felicito el nou govern constituït i l’animo a acomplir els compromisos que han subscrit. Com que la majoria són compromisos que compartim, ens trobaran al servei del poble per fer-los possible, també des de l’oposició. Després de llegir els acords del nou pacte de govern, em satisfà que el govern del meu poble, amb el PSC al capdavant, condemni l’aplicació del 155 i exigeixi l’alliberament immediat dels presos polítics, i estaré cent per cent al costat del nou govern en la defensa de l’actual model d’escola catalana com a garant de cohesió social. Sortosament, tinc feina fora de la meva dedicació política, igual que els meus dos companys de partit. Per tant, quan el dia 20 de febrer inesperadament ens comuniquen el cessament, tramitem el retorn als nostres llocs de treball. Els meus companys segueixen en la seva feina habitual que mai havien deixat i jo, en breu, retorno al meus contextos laborals habituals. Aprofito l’avinentesa per expressar el convenciment que les persones que fan política no haurien de dependre mai del sou d’estar a Govern, perquè això acostuma a perjudicar les actituds i a encotillar les decisions. No és el meu cas, ni el cas dels meus companys. No jutjo la resta de casos de regidors del Govern, però farien bé de reflexionar-hi.  Per a mi estar al govern, com a alcaldessa o com a regidora, implica necessàriament tenir accés a tota la informació de les decisions que es prenen. És una qüestió de coresponsabilitat i de criteri polític. És evident que això contrasta amb el tarannà del Sr. Carbonell, que prefereix no compartir tota la informació. De fet, a partir dels resultats del 21 de desembre, el Sr. Carbonell va sotmetre les regidories d’ERC a un bloqueig permanent: cancel·lava reunions de treball sense motius; endarreria la presentació d’informes i estudis de la Diputació, com el Pla de Viabilitat del Complex esportiu; desconvocava reunions de coordinació entre treballadors i representants polítics; donava ordres d’amagar informació; ens retirava responsabilitats, etc.

Comunicat d'Esquerra de Sant Esteve davant el cessament per part del PSC i l'Entesa del Grup Municipal d'Esquerra

Comunicat de la secció local d'ERC Sant Esteve Sesrovires  Davant dels fets que van esdevenir ahir, dilluns 19 de febrer, dia en què el PSC i Entesa van decidir unilateralment trencar el pacte estable de Govern amb ERC, a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, el grup municipal d’ERC volem manifestar el compromís absolut que mantenim amb la tasca de Govern i amb la ciutadania, i la certesa que aquest trencament és un desencadenant inevitable tant de represàlies personals com de les circumstàncies polítiques del moment. El fet que l’any 2015 ERC evités que el PSC tingués l’Alcaldia és, sens dubte, una càrrega que ha acompanyat ERC durant l’actual legislatura. ERC va prendre el ferm compromís de fer viable el pacte, en benefici del municipi i d’una política d’esquerres, social i de les persones, no sense patir les conseqüències recurrents del ressentiment del Sr. Carbonell. Tampoc podem obviar el canvi d’actitud del Sr. Enric Carbonell i la resta d’equip de govern, arran de la preparació i celebració del Referèndum de l’1 d’octubre, especialment per les situacions viscudes de brutalitat policial al nostre municipi, l’aposta a favor del 155 per part dels partits unionistes, i l’increment electoral d’ERC a les eleccions del 21D, ha provocat un canvi en l’actitud del Sr. Enric Carbonell. Aquests fets van desencadenar el distanciament entre les forces polítiques de govern local, impedint el compliment normal del pacte: des de l’octubre de l’any passat ens hem trobat amb la inexistència de diàleg per prendre decisions; amb mesures dictades per l’alcalde de forma unilateral i amb la clara intenció de trencar la dinàmica de gestió responsable; amb pressió als treballadors per no passar informació al grup d’Esquerra Republicana. El tarannà escrupolós i responsable del grup municipal d’ERC, demostrat durant la legislatura, ha incomodat les decisions del Sr. Enric Carbonell, acostumat a fer i desfer sense retre comptes –tal com ja havia passat en anteriors legislatures del PSC–, o acostumat a no interessar-se per la gestió del dia a dia –tal com ha demostrat mentre ERC ha estat al capdavant de l’Alcaldia.

Acte 2 anys de govern de canvi a Sant Esteve Sesrovires

Avui divendres el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Sant Esteve ha celebrat un acte al Teatre del Casino on ha passat comptes de la feina feta durant els dos anys i quatre mesos en que ha estat al capdavant del consistori municipal.  Ha obert l'acte la Maribel Mercader que ha agraït als assistents la seva presència. Tot seguit la Carme Rallo ha presentat la feina feta aquests mesos. La fins fa poc alcaldessa de Sant Esteve ha dividt la seva exposició en tres blocs, què vàrem trobar a l'entrar a l'ajuntament, què hem fet i què volem fer fins el final de la legislatura. En cada un d'aquests blocs Rallo ha parlat de Finances Locals, Urbanisme, Recursos Humans, Equipaments Municpals, Contractació i altres temes en els quals han treballat els tres regidors republicans. L'Adrià Companys ha tancat l'acte insistint en la feina feta. Tot seguit els assistents han pogut xerrar amb Maribel, Carme i Adrià compartint una copa de cava a la sala Doménech Estepà.

Per Catalunya, Per Sant Esteve (Comunicat del Grup Municipal d'Esquerra respecte a l'acord de govern)

A Catalunya vivim un moment transcendental pel nostre futur. El passat divendres 27 d’octubre el Parlament de Catalunya va proclamar la República Catalana. Més de 500 alcaldes i representants municipals, entre els quals hi havia la Maria del Carme Rallo, van donar suport al Govern i als diputats en aquest moment històric.   Hores més tard, el govern espanyol, amb un pacte entre el PP i el PSOE va permetre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, amb la intenció de liquidar l’autogovern de Catalunya, limitant els drets i llibertats i perseguint als representants de la ciutadania, escollits democràticament pel poble de Catalunya. Com a conseqüència el vicepresident Oriol Junqueras, set consellers de la Generalitat i dos representants d’entitats civils catalanes han estat empresonats, convertint-se en presos polítics en plena democràcia.   El Grup municipal d’ERC està en contra d’aquest atac a la democràcia, i està fent grans esforços per mantenir l’acord amb els companys de govern, que pertanyen a partits que a Madrid han donat suport a l’article 155. Encara tenim molt present la lamentable i vergonyosa càrrega de la guàrdia civil espanyola a l’escola La Roureda.   Som conscients de la nostra responsabilitat municipal i del compromís que hem assolit amb la ciutadania per fer un Nou Sant Esteve. En aquests dos anys d’alcaldia republicana s’ha reduït el deute en 5 milions d’euros i les finances municipals comencen a no estar ofegades. És obvi que la feina del nostre grup municipal ha estat clau, i no volem caure en la irresponsabilitat de deixar que la gestió municipal torni a portar el poble a la fallida econòmica.   Per aquesta raó els tres regidors d’ERC hem posat a disposició de la militància la continuïtat d’aquest pacte de govern. La seva resposta ha estat ferma, malgrat tot cal enfortir el pacte local. Els companys de govern han demostrat estar en contra de l’aplicació del 155 i de l’empresonament de càrrecs electes.

Carme Rallo cedeix l'alcaldia de Sant Esteve

Carme Rallo ha cedit  l'alcaldia de Sant Esteve al socialista Enric Carbonell complint amb l'acord de govern signat el febrer del 2016. En un emotiu Ple Municipal la nostre alcaldessa s'ha acomiadat del càrrec d'alcaldessa i s'ha compromès a seguir treballant amb la mateixa empenta i energia des de la 1a Tinença d'alcaldia. Aquest ha estat el discurs de comiat de Carme Rallo: Avui acaba una de les etapes d’aquesta legislatura. Una etapa de més de dos anys en què Esquerra de Sant Esteve ha encapçalat el Govern des de l’Alcaldia. Puc dir, sense cap vacil·lació, que ha estat tot un privilegi ser l’alcaldessa d’aquest poble. Un privilegi, una lliçó i una responsabilitat que els meus companys i jo hem exercit amb fermesa i convicció. Un privilegi perquè ens ha permès compartir i exercir els ideals republicans des de la màxima institució del nostre poble. Posar Esquerra al capdavant de l’Ajuntament ha suposat ser fidels al llegat de la història i homenatjar la memòria dels que ens han precedit en la causa republicana, nacionalista i d’esquerres. Un honor que sempre ens acompanyarà. Ha estat sens dubte una lliçó magistral, perquè l’experiència ens ha permès aprendre cada dia. Aprendre dels veïns, dels treballadors, de la institució, dels companys de Govern, dels companys de l’oposició, de les queixes de la ciutadania... Tot, absolutament tot, ha suposat un aprenentatge extraordinari que agraïm profundament. Sense aprendre no s’avança. I l’immobilisme no va amb nosaltres. I ha estat, també, un exercici plenament conscient de responsabilitat perquè des del primer dia hem sabut que, atesa la malmesa situació econòmica i organitzativa de l’Ajuntament, calia arremangar-se i ser valents. I ho hem fet. No sempre ha estat fàcil, però amb dedicació, fermesa i coherència, hem aconseguit revertir una situació que semblava impossible de canviar. Ara, amb les finances de l’Ajuntament endreçades, podem tornar a gaudir del suport i les ajudes supramunicipals que ens han de permetre fer actuacions més visibles a Sant Esteve Sesrovires.