Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

Escrit Carme Rallo arran del trencament del govern

Davant dels atacs insòlits i furibunds que estic rebent per part del Sr. Carbonell arran del trencament del govern, és evident que es tracta d’una qüestió personal i, per tant, em sento amb l’obligació de respondre personalment. Per començar, felicito el nou govern constituït i l’animo a acomplir els compromisos que han subscrit. Com que la majoria són compromisos que compartim, ens trobaran al servei del poble per fer-los possible, també des de l’oposició. Després de llegir els acords del nou pacte de govern, em satisfà que el govern del meu poble, amb el PSC al capdavant, condemni l’aplicació del 155 i exigeixi l’alliberament immediat dels presos polítics, i estaré cent per cent al costat del nou govern en la defensa de l’actual model d’escola catalana com a garant de cohesió social. Sortosament, tinc feina fora de la meva dedicació política, igual que els meus dos companys de partit. Per tant, quan el dia 20 de febrer inesperadament ens comuniquen el cessament, tramitem el retorn als nostres llocs de treball. Els meus companys segueixen en la seva feina habitual que mai havien deixat i jo, en breu, retorno al meus contextos laborals habituals. Aprofito l’avinentesa per expressar el convenciment que les persones que fan política no haurien de dependre mai del sou d’estar a Govern, perquè això acostuma a perjudicar les actituds i a encotillar les decisions. No és el meu cas, ni el cas dels meus companys. No jutjo la resta de casos de regidors del Govern, però farien bé de reflexionar-hi.  Per a mi estar al govern, com a alcaldessa o com a regidora, implica necessàriament tenir accés a tota la informació de les decisions que es prenen. És una qüestió de coresponsabilitat i de criteri polític. És evident que això contrasta amb el tarannà del Sr. Carbonell, que prefereix no compartir tota la informació. De fet, a partir dels resultats del 21 de desembre, el Sr. Carbonell va sotmetre les regidories d’ERC a un bloqueig permanent: cancel·lava reunions de treball sense motius; endarreria la presentació d’informes i estudis de la Diputació, com el Pla de Viabilitat del Complex esportiu; desconvocava reunions de coordinació entre treballadors i representants polítics; donava ordres d’amagar informació; ens retirava responsabilitats, etc.

Comunicat d'Esquerra de Sant Esteve davant el cessament per part del PSC i l'Entesa del Grup Municipal d'Esquerra

Comunicat de la secció local d'ERC Sant Esteve Sesrovires  Davant dels fets que van esdevenir ahir, dilluns 19 de febrer, dia en què el PSC i Entesa van decidir unilateralment trencar el pacte estable de Govern amb ERC, a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, el grup municipal d’ERC volem manifestar el compromís absolut que mantenim amb la tasca de Govern i amb la ciutadania, i la certesa que aquest trencament és un desencadenant inevitable tant de represàlies personals com de les circumstàncies polítiques del moment. El fet que l’any 2015 ERC evités que el PSC tingués l’Alcaldia és, sens dubte, una càrrega que ha acompanyat ERC durant l’actual legislatura. ERC va prendre el ferm compromís de fer viable el pacte, en benefici del municipi i d’una política d’esquerres, social i de les persones, no sense patir les conseqüències recurrents del ressentiment del Sr. Carbonell. Tampoc podem obviar el canvi d’actitud del Sr. Enric Carbonell i la resta d’equip de govern, arran de la preparació i celebració del Referèndum de l’1 d’octubre, especialment per les situacions viscudes de brutalitat policial al nostre municipi, l’aposta a favor del 155 per part dels partits unionistes, i l’increment electoral d’ERC a les eleccions del 21D, ha provocat un canvi en l’actitud del Sr. Enric Carbonell. Aquests fets van desencadenar el distanciament entre les forces polítiques de govern local, impedint el compliment normal del pacte: des de l’octubre de l’any passat ens hem trobat amb la inexistència de diàleg per prendre decisions; amb mesures dictades per l’alcalde de forma unilateral i amb la clara intenció de trencar la dinàmica de gestió responsable; amb pressió als treballadors per no passar informació al grup d’Esquerra Republicana. El tarannà escrupolós i responsable del grup municipal d’ERC, demostrat durant la legislatura, ha incomodat les decisions del Sr. Enric Carbonell, acostumat a fer i desfer sense retre comptes –tal com ja havia passat en anteriors legislatures del PSC–, o acostumat a no interessar-se per la gestió del dia a dia –tal com ha demostrat mentre ERC ha estat al capdavant de l’Alcaldia.

Acte 2 anys de govern de canvi a Sant Esteve Sesrovires

Avui divendres el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Sant Esteve ha celebrat un acte al Teatre del Casino on ha passat comptes de la feina feta durant els dos anys i quatre mesos en que ha estat al capdavant del consistori municipal.  Ha obert l'acte la Maribel Mercader que ha agraït als assistents la seva presència. Tot seguit la Carme Rallo ha presentat la feina feta aquests mesos. La fins fa poc alcaldessa de Sant Esteve ha dividt la seva exposició en tres blocs, què vàrem trobar a l'entrar a l'ajuntament, què hem fet i què volem fer fins el final de la legislatura. En cada un d'aquests blocs Rallo ha parlat de Finances Locals, Urbanisme, Recursos Humans, Equipaments Municpals, Contractació i altres temes en els quals han treballat els tres regidors republicans. L'Adrià Companys ha tancat l'acte insistint en la feina feta. Tot seguit els assistents han pogut xerrar amb Maribel, Carme i Adrià compartint una copa de cava a la sala Doménech Estepà.

Per Catalunya, Per Sant Esteve (Comunicat del Grup Municipal d'Esquerra respecte a l'acord de govern)

A Catalunya vivim un moment transcendental pel nostre futur. El passat divendres 27 d’octubre el Parlament de Catalunya va proclamar la República Catalana. Més de 500 alcaldes i representants municipals, entre els quals hi havia la Maria del Carme Rallo, van donar suport al Govern i als diputats en aquest moment històric.   Hores més tard, el govern espanyol, amb un pacte entre el PP i el PSOE va permetre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, amb la intenció de liquidar l’autogovern de Catalunya, limitant els drets i llibertats i perseguint als representants de la ciutadania, escollits democràticament pel poble de Catalunya. Com a conseqüència el vicepresident Oriol Junqueras, set consellers de la Generalitat i dos representants d’entitats civils catalanes han estat empresonats, convertint-se en presos polítics en plena democràcia.   El Grup municipal d’ERC està en contra d’aquest atac a la democràcia, i està fent grans esforços per mantenir l’acord amb els companys de govern, que pertanyen a partits que a Madrid han donat suport a l’article 155. Encara tenim molt present la lamentable i vergonyosa càrrega de la guàrdia civil espanyola a l’escola La Roureda.   Som conscients de la nostra responsabilitat municipal i del compromís que hem assolit amb la ciutadania per fer un Nou Sant Esteve. En aquests dos anys d’alcaldia republicana s’ha reduït el deute en 5 milions d’euros i les finances municipals comencen a no estar ofegades. És obvi que la feina del nostre grup municipal ha estat clau, i no volem caure en la irresponsabilitat de deixar que la gestió municipal torni a portar el poble a la fallida econòmica.   Per aquesta raó els tres regidors d’ERC hem posat a disposició de la militància la continuïtat d’aquest pacte de govern. La seva resposta ha estat ferma, malgrat tot cal enfortir el pacte local. Els companys de govern han demostrat estar en contra de l’aplicació del 155 i de l’empresonament de càrrecs electes.

Carme Rallo cedeix l'alcaldia de Sant Esteve

Carme Rallo ha cedit  l'alcaldia de Sant Esteve al socialista Enric Carbonell complint amb l'acord de govern signat el febrer del 2016. En un emotiu Ple Municipal la nostre alcaldessa s'ha acomiadat del càrrec d'alcaldessa i s'ha compromès a seguir treballant amb la mateixa empenta i energia des de la 1a Tinença d'alcaldia. Aquest ha estat el discurs de comiat de Carme Rallo: Avui acaba una de les etapes d’aquesta legislatura. Una etapa de més de dos anys en què Esquerra de Sant Esteve ha encapçalat el Govern des de l’Alcaldia. Puc dir, sense cap vacil·lació, que ha estat tot un privilegi ser l’alcaldessa d’aquest poble. Un privilegi, una lliçó i una responsabilitat que els meus companys i jo hem exercit amb fermesa i convicció. Un privilegi perquè ens ha permès compartir i exercir els ideals republicans des de la màxima institució del nostre poble. Posar Esquerra al capdavant de l’Ajuntament ha suposat ser fidels al llegat de la història i homenatjar la memòria dels que ens han precedit en la causa republicana, nacionalista i d’esquerres. Un honor que sempre ens acompanyarà. Ha estat sens dubte una lliçó magistral, perquè l’experiència ens ha permès aprendre cada dia. Aprendre dels veïns, dels treballadors, de la institució, dels companys de Govern, dels companys de l’oposició, de les queixes de la ciutadania... Tot, absolutament tot, ha suposat un aprenentatge extraordinari que agraïm profundament. Sense aprendre no s’avança. I l’immobilisme no va amb nosaltres. I ha estat, també, un exercici plenament conscient de responsabilitat perquè des del primer dia hem sabut que, atesa la malmesa situació econòmica i organitzativa de l’Ajuntament, calia arremangar-se i ser valents. I ho hem fet. No sempre ha estat fàcil, però amb dedicació, fermesa i coherència, hem aconseguit revertir una situació que semblava impossible de canviar. Ara, amb les finances de l’Ajuntament endreçades, podem tornar a gaudir del suport i les ajudes supramunicipals que ens han de permetre fer actuacions més visibles a Sant Esteve Sesrovires.

Nou Pacte de govern a Sant ESTEVE

Després del trencament del pacte amb l'anterior grup de govenr el passat 18 de desembre Esquerra va iniciar converses amb PSC i Entesa per arribar a un acord de govern que garantis la governabilitat a Sant Esteve. Avui s’ha formalitzat un acord de govern entre els grups d’ERC, PSC i Entesa per Sant Esteve. El document l’han subscrit l’alcaldessa Maria del Carme Rallo per Esquerra, i els portaveus al consistori del PSC, Enric Carbonell, i d’Entesa per Sant Esteve, Jordi Borrell. Aquestes darreres setmanes les tres forçes han treballat amb l'objectiu d'arribar a un acord que garenteixi l'estabilitat i la governabilitat a l’Ajuntament i en el qual s’ha prioritzat el consens per damunt de la proporcionalitat de forces. El nou tripartit representa una àmplia majoria social, amb nou regidors dels tretze que configuren el consistori sesrovirenc: ERC compta amb tres regidors, PSC amb cinc i Entesa per Sant Esteve amb un. L'acord recull com a prioritats el manteniment dels ajuts socials i el suport a les famílies, la reducció de l’endeutament municipal i la dinamització de l’economia local. L’acord estableix que l’actual alcaldessa, Maria del Carme Rallo (ERC), continuarà al capdavant del consistori fins al setembre de 2017. Des d'aquest moment i fins a final de legislatura l'Enric Carbonell Jorba prendrà el relleu. Jordi Borrell (Entesa) assumirà la segona tinença d’alcaldia.  

Comunicat Esquerra Republicana de Sant Esteve Sesrovires en referència al trencament del pacte de govern

Davant el comunicat emès per Ara Sant Esteve, Convergència i Locos por Sanes de trencar el pacte i abandonar el govern municipal, la secció local d'Esquerra de Sant Esteve Sesrovires vol manifestar la seva ferma voluntat de continuar treballant pel poble de Sant Esteve i la seva gent des del Govern Municipal i des de l'Alcaldia.   Des del primer moment que Esquerra vam tenir l'honor i la responsabilitat de presidir el consistori i dirigir el govern, amb l'elecció de Carme Rallo com alcaldessa del municipi, vam ser conscients que ens trobàvem davant un repte gegantí: redreçar la situació econòmica de l'ajuntament, reduir l'endeutament, sortir del munt de contenciosos judicials en que ens trobem immersos, pagar als proveïdors en uns terminis raonables, recuperar la confiança dels treballadors municipals, i un llarg etcètera.   Aquest repte necessitava i necessita d'un gran acord ampli i generós de vàries forces polítiques per tirar endavant el municipi, cosa que vam assolir, en part, el juny passat amb Junts per Sant Esteve. El dia a dia ha demostrat que no tothom compartia els mateixos objectius polítics, i en molts casos, no tothom ha estat disposat a prendre les decisions difícils i valentes que cal prendre per superar la situació actual del municipi.   Esquerra ha demostrat amb fets la seva voluntat de treballar per sortir del pou, mirant endavant. Si hi ha il·legalitats les denunciarem, però aquesta tasca no pot paralitzar el nostre municipi, no podem dedicar-nos exclusivament a posar el retrovisor per buscar culpables i responsables, en el passat, de la situació actual. Cal mirar el futur i posar-se a treballar per trobar solucions viables a tots els problemes que tenim i que no poden esperar més per trobar solucions. Així ens ho reclamen cada dia els veïns i veïnes, entitats, associacions, col·lectius i els mateixos treballadors del consistori.   Els companys de govern ens han comunicat que després de sis mesos de viatge no volen compartir amb nosaltres les decisions i mesures que s'han de prendre de manera urgent per mantenir el consistori en funcionament i no generar més dèficit.

El Casino acull el Congrés Comarcal d'Esquerra

En el Congrés Comarcal celebrat en el Casino del nostre municipi el passat 2 de novembre, els militants d'Esquerra Republicana vàrem escollit als nostres representants per la llista d'Esquerra a les eleccions generals del proper 20 de desembre. El company Martí Fortuny, d'Olesa, va estar escollit cap de llista comarcal pel Congrés dels Diputats i Marcel Escudé, d'Esparreguera, pel Senat. Els acompanyaran els companys: Irina Moreno (Cervelló), Montserrat Vilardosa (Esparraguera), Isabel Enri (Martorell) I Victor Puntas (Molins) pel Congrés, i Enriqueta Aragonés (Molins) pel Senat.  Tot ells faran constat a en Joan Tardà (Cornellà) que encapçalarà la llista republicana juntament amb Gabriel Rufian de SÚMATE En el mateix acte es va aprovar una resolució de suport als treballadors de Solvay que insta al Govern espanyol a trobar una solució al problema que actualment pateixen, tot manifestant-los el nostre suport.  L'acte va comptar amb la presència de Joan Tardà (Diputat), Anna Simó (Secretària Primera del Parlament de Catalunya), Eduardo Reyes (SÚMATE), Jordi Albert (President Comarcal d'Esquerra) i de nombrosos alcaldes i regidors de la comarca.   

Moció per garantir les beques menjador

El grup municipal d'Esquerra ha presentat una moció per garantir les beques menjador a la Comissió Informativa per tal que passi al Ple. La moció diu: El nostre municipi, Sant Esteve Sesrovires i la nostra comarca, el Baix Llobregat, pateixen intensament els efectes de l'actual crisi econòmica, i constatem un  enduriment de les condicions de vida de molts i moltes catalanes, especialment d'infants i adolescents, segons dades de l’IDESCAT.   Davant d’aquesta situació, valorem l’esforç que des del Govern de la Generalitat s’ha realitzat per dotar de major recursos econòmics la partida destinada a beques menjador garantides, i l’adopció d’un sistema de valoració únic a tot el país, cercant així la màxima equitat en el repartiment dels fons destinats a beques menjador.   L’existència de beques garantides, amb una partida econòmica que es manté oberta al llarg de tot el curs escolar, per tal d’atendre en qualsevol moment aquelles situacions més vulnerables, és també un canvi substancial.   Entenem que la funcionalitat dels menjadors escolars ha anat evolucionant, passant de ser un recurs per millorar les oportunitats educatives i facilitar la conciliació laboral-familiar, a ser un instrument per garantir al menys un àpat en condicions i que això comporta, indubtablement, dificultats i friccions del propi instrument, davant la magnitud de la situació econòmica de moltes famílies.   Al Baix Llobregat aquest curs escolar s’han presentat més d’11.000 sol·licituds d’ajuts menjador, la més alta registrada en els darrers cursos escolars.   Atès que tot i havent atorgat, a data d’avui, més de 5.000 beques garantides, existeix una bossa de 2.000 nens i nenes que, tot i reunint les condicions d’accés als ajuts de menjador que estableix el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, no tindran beca garantida sinó que passaran a formar part del grup de beca flexible. D’aquests 2.000 nens i nenes, el 55% està en intervenció per part dels serveis socials municipals, i el 31% són famílies nombroses.