Sant Esteve Sesrovires

Totes les notícies

Sant Esteve Sesrovires s'adhereix a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència)

A instàncies dels grups municipals d'Esquerra i de Convergència, el passat 15 de setembre va entrar en el Ple Municipal la moció d’adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que va ser aprovada per majoria absoluta amb els vots d’ERC (3), ARA SES (2), CiU (1) i LxS (1). PSC va votar en contra (5) i ENTESA es va abstenir (1). El nombrós públic assistent va celebrar amb aplaudiments l’adhesió al final de la votació. Amb aquesta adhesió Sant Esteve es converteix en el 16é municipi  del Baix Llobregat en incorporar-se a AMI. L’adhesió a l’AMI no suposarà cap cost per les maltretes arques municipals, donat que ha estat condició per la seva aprovació que el cost de la quota no fos a càrrec de l’ajuntament. Els promotors de la moció ens hem compromès per tal que això sigui així i per aquest motiu hem iniciat una col·lecta entre la societat civil de Sant Esteve per recollir els diners que costarà aquesta adhesió (uns 900 euros la quota del que resta de l’any 2015 i la quota del 2016). Tots aquells que vulgueu col·laborar us podeu dirigir a qualsevol membre dels grups promotors i fer l’aportació. 

Carme Rallo. alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires

Carme Rallo Casanovas ha estat escollida alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires amb el suport d’ERC, la seva formació, i d’ARAses, Convergència i Unió i Locos por Sanes, aconseguint els 7 vots necessaris que li han donat la majoria absoluta.   El Ple d’investidura s’ha celebrat aquest migdia a la Sala de Plens del municipi. Molts veïns s’ha apropat fins l’ajuntament per assistir a la constitució del nou consistori, motiu pel qual la Sala de Plens s’ha quedat petita i s’ha habilitat el vestíbul previ a la sala de Ple amb cadires i una pantalla de televisió.   En primer lloc els 13 regidors que constitueixen el nou Ple han jurat o promès el càrrec de regidor i després s’ha passat al nomenament de l’alcaldessa. Carme Rallo ha obtingut els 7 vots dels regidors dels quatre grups que formaran el nou govern, Junts per Sant Esteve. Enric Carbonell ha obtingut els 5 vots del seu partit i Entesa per Sant Esteve s’ha abstingut. La nova alcaldessa, primera dona que ostentarà aquest càrrec a Sant Esteve ha promès el càrrec i s’ha adreçat a tots els sesrovirencs en un discurs en el qual ha insistit en el projecte de fer un Nou Sant Esteve transparent, on la ciutadania participi activament i en la necessitat d’un consens entre tots els grups municipals per poder superar la greu situació actual.   El nou govern, Junts per Sant Esteve, està constituït pels grups d’ERC (3), ARAses (2), CiU (1) i Locos por Sanes (1), quedant la composició de l'ajuntament de la següent forma:  ALCALDESSA: MARIA DEL CARME RALLO I CASANOVAS (ERC) REGIDORS: JOSEP MARIA MORENO I TUDELA (ERC) ADRIÀ COMPANYS I ARCUSA (ERC) JOAN GALCERAN MARGARIT (ARA) LAURA HABA JIMENEZ (ARA) BERNAT ORELLANA CAMACHO (CiU) JAUME RIPOLLES ALEGRE (LxS) ENRIC CARBONELL JORBA (PSC) MARÍA JESÚS RODRÍGUEZ CARRERO (PSC) ELISENDA BARBERÀ PUJOL (PSC) ROSER BROSED YUSTE (PSC) ANTONIO CENTENO LÓPEZ (PSC) JORDI BORRELL I ALONSO (Entesa)

Comunicat Oficial Esquerra Sant Esteve Sesrovires

Des de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Esteve Sesrovires volem informar als sesrovirencs que després de mantenir tres reunions amb la llista més votada al nostre poble, el PSC, s’ha trencat tota possibilitat de negociació amb aquesta candidatura.    Des de la Secció Local d’Esquerra considerem que tres regidors i segona força al municipi ens legitimem per tenir o compartir l’alcaldia i per dur a terme els canvis proposats en el nostre programa.  Estem convençuts que la greu situació que viu Sant Esteve demana prioritzar un govern de consens entre totes les forces que constituiran el nou consistori per buscar entre tots solucions als problemes del nostre municipi i amb aquest objectiu estem mantenint converses amb tots els grups municipals.   La primera reunió amb PSC va ser una reunió de presa de contacte on es va acordar fer una segona reunió per tractar temes generals del cartipàs i després anar concretant temes en posteriors reunions.  Malgrat presentar-nos a la segona reunió amb un seguit de propostes emmarcades en la nostra política d’obrir les portes de l’ajuntament en defensa dels nostres valors: transparència, claredat, consens i participació, el fins ara alcalde de Sant Esteve Sesrovires es presentava a la mateixa sense cap mena de proposta, limitant-se a dir que “ell no pensava compartir l’alcaldia amb cap altre partit polític” i proposant-nos un futur de continuïtat amb molt poc marge de maniobra i pocs o cap canvi.   Davant de la negativa del PSC a compartir alcaldia, l’exigència de mantenir el càrrec de confiança que tenen actualment i la imposició d’alguns punts que ens diuen són irrenunciables (com el tema de l’aigua o la revisió del POUM) des d’Esquerra decidim mantenir-nos en la nostre proposta de canvi i alternativa per Sant Esteve, cosa que ens ha portat al trencament de les negociacions.   Des d’Esquerra no entenem la política municipal exclusiva que utilitzen alguns, la poca voluntat de diàleg i el pensar sols en apoltronar-se quatre anys més.

I ara què? Amb qui farem un Nou Sant Esteve?

El passat diumenge Esquerra Sant Esteve varem obtenir 3 regidors a l’Ajuntament gràcies als vostres vots. Això ens situa de nou a l’Ajuntament i aquest cop amb molta més força. Des de dilluns, quan algun de nosaltres surt pels carrers del nostre poble, molts de vosaltres ens pregunteu: i ara què? amb qui pactareu? què fareu? El membres de la Secció Local ens vàrem reunir en assemblea el passat dimarts al vespre i vàrem acordar escoltar a tots els grups polítics que han obtingut representació a l’Ajuntament, així com a les persones de la societat civil de Sant Esteve que tenen especial rellevància al poble, per veure com es plantegen el futur del nostre municipi. També vàrem acordar què si es decideix signar algun pacte amb algun o alguns d’aquests grups polítics, aquest haurà de servir per dur a terme el compromís pres amb tots vosaltres: Esquerra Sant Esteve ens vàrem presentar a les eleccions com l’alternativa al model de poble actual i amb el compromís de construir un Nou Sant Esteve més transparent, més participatiu i amb igualtat d’oportunitats per tothom. Per tant, com a resposta a les vostres preguntes, us demanem una mica de paciència. Escoltarem a tothom, parlarem amb tothom i després prendrem una decisió que us comunicarem el més aviat possible. Sols dir-vos que intentarem fer el millor pel poble. Carme Rallo Casanovas

Esquerra Sant Esteve entra amb força a l'ajuntament

Esquerra Sant Esteve torna al mapa polític de Sant Esteve, 648 sesrovirencs ens han convertit en la segona força política al municipi. Esquerra hem passat de no tenir representació en el consistori a entrar- hi amb molta força amb tres regidors: la Carme Rallo, en Josep M. Moreno i l'Adrià Companys. Això demostra que en el nostre municipi hi ha gent molta gent  preocupada per la situació del poble, demanant una altre manera de fer política i una gestió transparent i amb moltes ganes de construir un futur millor, un nou Sant Esteve. I això el que Esquerra Sant Esteve representem, l'alternativa al que fins ara hem tingut, i això és el que defensarem durant els propers quatre anys. Esquerra seguirem al costat de la gent i del dia a dia del poble, complint amb el nostre compromís, treballant pels sesrovirencs i pel nou Sant Esteve.

MODEL DE POBLE

Des d’Esquerra Republicana de Sant Esteve: -      Volem un Sant Esteve transparent, amb les parets de vidre, que rendeixi comptes als sesrovirencs per tal que puguin exercir el control i seguiment de les polítiques públiques. -      Volem un Sant Esteve participatiu, on la ciutadania intervingui activament i pugui participar en la pressa de decisions. Cal apoderar a la ciutadania, implicar-la, posar-la al centre de totes les polítiques, fer-la partícip d’allò que succeeix al poble. Entre tots hem de decidir quin poble volem, hem de crear espais de deliberació i validació de les polítiques públiques que es facin a Sant Esteve, la nostre àgora ciutadana, on els sesrovirencs aportin les seves idees i propostes, i els representants politics passem comptes de les decisions preses. -      Volem un Sant Esteve emprenedor, on es dinamitzi, potenciï i consolidi el comerç local i on es promogui l’emprenedoria i l’autoocupació. -      Volem un Sant Esteve cohesionat socialment, el primer per nosaltres són les persones, cal recuperar uns serveis públics de qualitat per garantir la igualtat. -      Volem un Sant Esteve sostenible, on es busqui la millora de la qualitat de vida, la justícia social i el benestar econòmic sense malmetre les possibilitats futures. -      Volem un Sant Esteve republicà amb igualtat d’oportunitats i els mateixos drets per tothom, que participi del procés democràtic que estem vivint aquests darrers mesos i que formi part d’un Nou País més net i més just. -      Volem un Sant Esteve on es recolzi a les entitats i associacions i on se les impliqui en els afers diaris del municipi, mitjançant contractes de col·laboració. -      Volem un Sant Esteve on es busquin solucions a les necessitats de cadascun dels nostres veïns independentment de si viuen a Vallserrat, a Ca n’Amat, a La Beguda, al Pou del Merli, a Can Bargallò, a La Coma, a Can Prats, al Golf o al nucli urbà. -      Volem un Sant Esteve on implicarem als sesrovirencs per tal que visquin el nou Sant Esteve com quelcom propi i pel que val la pena treballar.

ECONOMIA I HISENDA

Segons el Ministerio d’Economia y Hacienda el deute viu de l’ajuntament a 31 de desembre de 2011 era de 8,5 milions d’euros, i dos anys després, el 31 de desembre de 2013 aquest deute s’havia increment passant a ser de 17 milions d’euros. Dels 8116 municipis que té Espanya, Sant Esteve ocupa la posició 117 del rànking de deute per habitant. És a dir, hi ha 8000 municipis en els quals el deute per habitant és inferior al nostre. Possiblement els serveis públics d’aquests municipis no seran tan elitistes com els nostres, però segurament els tenen tots acabats i en funcionament i no tenen, com nosaltres, un munt de ferralla al mig del poble fent-se malbé, serveis deteriorant-se per falta de recursos o serveis que no disposen ni de local en condicions.   Quan fa mesos vaig comentar aquesta informació del Ministerio amb l’equip de govern se’m va dir que era falsa. Fa uns dies en veure un dels fulletons que un dels partits de govern ha repartit per la campanya electoral, vaig entendre el perquè d’aquella afirmació. En el fulletó s’afirmava que el deute en el 2011 era de 26 milions d’euros, 4000 euros per sesrovirenc, el triple del que deia el Ministerio. Això clama al cel!!!   L’actual consistori parla del deute com si no fos cosa seva, com si fos un deute heretat, però l’actual alcalde no era regidor d’hisenda amb l’antic govern? no era l’antic govern del mateix color que el que ara defensa l’alcalde? i aquest deute no ha crescut també en aquesta darrera legislatura segons el Ministerio? Cal deixar de fer demagògia i buscar solucions. No pot ser que la major part dels ingressos del nostre ajuntament s’hagin de dedicar a pagar deutes, hipoteques, rescats i interessos.   I el problema no acaba aquí, molt més important és la capacitat de l’ajuntament per pagar aquest deute, que sembla que no existeix. De fet el govern central, desprès de deixar-nos diners per pagar als proveïdors, no va aprovar el pla d’ajust presentat per l’ajuntament, el què ens ha portat a la situació actual: hem passat de ser un dels pobles més rics de Catalunya a ser un dels més endeutats, estem intervinguts, amb un deute molt superior al pressupost anual, amb préstecs bancaris que s’allarguen fins el 2049, amb una bona colla de proveïdors que esperen cobrar, sense poder fer cap tipus d’inversió fins que eixuguem el deute amb l’estat central i sense diners a la caixa.

SERVEIS PÚBLICS

A Sant Esteve tenim una situació complicada pel que fa als serveis públics: tot a Sant Esteve s’està deteriorant, quedant petit o està inacabat... tenim un poble que ens cau a trossos, es posen pedaços aquí i allà,  intentant amagar el que realment hi ha. Des de l’asfalt dels carrers, l’enllumenat, les canonades, la xarxa d’aigua, el clavegueram, els senyals, els arbres... fins el Parc del Motor, passant pel servei de recollida d’escombraries, la neteja dels carrers i dels equipament municipals, i sense oblidar la biblioteca (en un espai que se li queda petit), l’inacabat Fòrum jove (un munt de ferralla que es va fent malbé), l’escola de música (en un edifici insegur i ple de tèrmits), l’ampliació de l’institut que mai no arriba o el promès magnífic ambulatori... per no parlar de les retallades en serveis socials, escolars, a les entitats i als clubs esportius.. o de la Residencia de Can Serra, que va ser el projecte “estrella” de les passades municipals, una residència que va néixer com a projecte faraònic, sobredimensionat, pressupostat en 2,5 milions d’euros i que ha acabat convertint-se en un forat de 14-16 milions que els sesrovirencs continuarem pagant l’any 2049 i on el govern actual no ha estat capaç ni d’arribar a un acord amb l’empresa concessionària.   És inacceptable que la majoria dels projectes que s’han fet al nostre poble comportin un augment del pressupost inicial per la mala gestió i per deliris de grandesa del governs que hem tingut i que aquest fet l’acabem pagant tots els sesrovirencs. Perquè ara el deute que té el nostre ajuntament no és exclusiu de l’ajuntament, ara el deute és de tots els sesrovirencs i tots en patim les conseqüències, doncs aquest deute repercuteix en tots i cadascun dels serveis bàsics. A més és inacceptable que els sesrovirencs desconeguem quin és l’estat actual de tots aquests projectes que hi ha aturats en el nostre municipi. Com és inacceptable el tema de la privatització dels serveis públics, com l’aigua, un bé comú que els nostres governants, per la seva mala gestió, han posat en mans d’una empresa privada.