Sant Esteve Sesrovires

Notícia

EL NOU CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA EN MARXA

  • Nou CAP Sant Esteve (3)
  • Nou CAP Sant Esteve (2)
  • Nou CAP Sant Esteve (1)
Les obres del que serà el nou Centre d’Atenció Primària (ambulatori) a Sant Esteve Sesrovires avançen dia a dia.

L’ambulatori actual fa anys que es va quedar petit tot i  la incorporació, l'any 2005, dels locals on avui és ubicada la zona de pediatria. Aquell mateix any, el govern socialista anunciava en el Sesrovirenc la construcció d'un nou CAP en els terrenys que havia ocupat la fabrica Smint, actualment nau de la Brigada municipal.

Des d’aquell anunci, fa quasi 15 anys, promeses i més promeses que mai s’han materialitzat. Així l’any 2007 l’ajuntament anunciava, amb grans titulars, la cessió d’uns terrenys a la zona de la Gleva per ubicar el nou CAP i la promesa de construcció del mateix per part de la Generalitat.  
Malauradament, les sesrovirenques i sesrovirencs hem vist com els anys passaven i tot quedava en meres promeses electorals. La culpa, segons els socialistes de Sant Esteve, era de la Generalitat que prometia i no feia.

Desconeixem quines van ser les promeses de la Generalitat l’any 2005, governada pel partit socialista, als seus companys de partit de Sant Esteve. Però, quan l’any 2016 ens vàrem reunir amb la Generalitat, per esbrinar el per què de la no construcció del nou CAP, que segons ens deien els socialistes de Sant Esteve la Generalitat havia promès, la resposta ens va deixar glaçats.

El departament de Salut ens assegurava què el compromís per la construcció del nou CAP va ser de l’alcalde de Sant Esteve que va cedir els terrenys l’any 2007 per la seva construcció i es va comprometre a construir el nou ambulatori, fent-se càrrec l’ajuntament de les despeses. La Generalitat en aquell moment es va comprometre a retornar a l’ajuntament el cost íntegre de la construcció del CAP tant aviat com disposessin dels diners per fer-ho. Això mai es va explicar així als veïns i veïnes del municipi.

Quan en el 2016, insistim al Departament de Salut en la manca d’espai i en les difícils condicions per atendre a les veïnes i veïns en l’ambulatori de Sant Esteve,  i ens reunim amb el que en aquell moment era el Conseller de Salut, l’Antoni Comin, arrenquem el compromís ferm de la Generalitat per la construcció del nou Centre d’Atenció Primària.

Des d’aquell moment les reunions amb tècnics es van anar succeint, primer per aconseguir un altre terreny on ubicar l’ambulatori doncs el terreny de la Gleva no ens va semblar el més adequat donada l’orografia de la zona. Des del Departament de Salut van valorar i estudiar la possibilitat d’altres terrenys i indrets del municipi, com ara l’edifici del Fòrum Jove que van desestimar després de diverses visites i valoracions, per la seva difícil silueta, on no hi ha una sola paret recta. Altres terrenys també van ser desestimats per considerar-los petits, o perquè l’ajuntament no n’era el propietari o perquè la seva qualificació no era per fer-ne equipaments i la seva requalificació hagués endarrerit la construcció del CAP molts anys. Davant la manca de un terreny en el nucli urbà o en algun barri proper que complís els requisits necessaris es va optar per mantenir la construcció del Nou CAP en els terrenys cedits l’any 2007.

A partir d’aquell moment va sortir a concurs el projecte i mesos després el 8 de febrer de 2018 se’ns presentava en una reunió a l’ajuntament el projecte i la maqueta del nou CAP. Després va venir el concurs per la direcció de l’obra seguit del concurs per fer la construcció i finalment el setembre d’aquest any han començat les obres que es preveuen duraran uns 14 mesos. 

Per fi, el nou Centre d’Atenció primària de Sant Esteve és una realitat, sense falses promeses, embussos, ni mentides. La feina ben feta sempre dona fruits. Des d’Esquerra treballem per Sant Esteve.


*per qualsevol informació adicional podeu contactar amb nosaltres a traves del correu: santestevesesrovires@esquerra.cat