Sant Esteve Sesrovires

Notícia

COM VAIG VIURE EL PLE DEL PASSAT MES DE NOVEMBRE

En el present article trobareu diferents opinions de regidors/es i veïns que van ser presents al Ple Municipal del passat 21 de novembre i que ens expliquen com el van viure.


"Vivència d’una tarda plena. Participació ciutadana. 21 de Novembre del 2018, sala de plens de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

Pels volts de les 18:45 comença el ple, avui  hi han  més assistents que habitualment:
  • El primer punt aprovació de la sessió anterior, bastant protocol·lari.
  • Segon: preliquidació pressupost primer semestre.
  • El tercer punt sobre pressupostos per l’any 2019 sembla  bastant interesant, cada partit defineix les seves línies polítiques i l’oposició coincideixen que son oportunistes i electoralistes, requereix bastant de temps per la complexitat del tema.
  • Punt 4, sobre l’aprovació inicial de la relació de llocs de treballs de l’Ajuntament, l’alcalde el treu de l’ordre del dia, es fa un rebombori a la sala. “No m’ho puc creure! no sé que està passant!” “aquest no m’agrada el trec”  son algunes de les frases que es poden sentir, però cada cop hi han més veïns, entre aquests es  poden identificar un gran nombre de personal del consistori ja dempeus, la sala és plena de gom a gom i no hi ha suficients cadires pels assistents, espero que no arribi el dia que s’hagin de sortejar les cadires com antigament a la festa major es sortejaven les taules.
  • Cinquè, sobre retribucions, indemnitzacions i dietes dels regidors per l’any 2019.
  • Comencen les mocions, transformació dels menjadors escoles com a espais educatius i per  l’eliminació de  la violència envers les dones 25-N. S’acaben les mocions i es dona pas a l’activitat de control amb 4 punts més.
  • És l’hora dels precs i preguntes.

L’ambient  comença a esvalotar-se: Ah! Confirmat! S’acaba el ple per deixar pas a les preguntes. S’atura la gravació i els treballadors s’organitzen, finalment sortirà a exposar la presidenta del comitè d’empleats públics de l’ajuntament. L’expectació és màxima!

Després d’una exposició de fets en la que es podia interpretar que havien hagut conductes antireglamentàries, si més no gens ètiques,  per part d’un regidor envers gran part de la plantilla, l’afectat sembla ser el senyor Jaume Ripollès Alegre, portaveu del grup Locos x Sanes. Hi han acusacions directes i se li demanen responsabilitats, però solament a ell. Cap pregunta pel senyor alcalde i la resta de l’equip de govern. Acaba el discurs d’una forma maternalista i donant un cert recolzament a la seva persona, fent al·lusions a la família i mostrant una predisposició a una possible treva en la presumpta cursa persecutòria de l’edil envers els professionals.El senyor regidor contesta que respondrà a les preguntes per escrit, l’equip de govern silencia i intenta fer veure que allò no va amb ells.

Com si d’una sèrie de televisió es tractés aquest guió no sabem si continuarà essent  protagonista dels següents plens o d’altra banda es judicialitzarà. Sigui com sigui aquest tema podria esdevenir trending topic al consistori, alerta i poseu en  seguiment. To be continued?”

Javier López
“Al llarg dels anys que porto vinculat a la política municipal, mai abans havia viscut un plenari com el d’aquest passat dimecres. Vergonya aliena pel paper d’alguns membres de l’equip de govern, especialment la posta en  escena del 4rt Tinent d’alcalde i regidor de Gestió de Serveis Externalitzats de la Via Pública,  Sr. Jaume Ripollés i els papers del Sr. Carbonell i la Sra. Brosed com Alcalde i portaveu del  PSC respectivament.

La picabaralla, menyspreu i inclús insults, no es poden permetre. Aquest dimecres s’ha faltat al respecte a tot el poble de Sant Esteve Sesrovires. Lamentable espectacle, que en cap moment el màxim responsable del Ple Municipal, el Sr.  Carbonell, va aturar.

És mes, l’únic moment en el que va intervindré el Sr. Carbonell, va estar per a interrompre la  intervenció de la regidora del grup ARA, Sra. Laura Haba. La manca de democràcia municipal, arribaria al punt de tallar la senyal del micro de tots els  regidors per a que no quedes enregistrat l’àudio.

Ja han passat mes de 48 hores, i no s’ha demanat disculpes per tot l’esperpèntic espectacle  viscut. El Sr. Carbonell segueix amagat a la seva closca. Aquest és el model d’alcalde que necessita un municipi com el de Sant Esteve Sesrovires?

Jo tinc clar que no i espero que els sesrovirencs i sesrovirenques, el proper mes de Maig  s’alliberin d’aquesta insostenible situació”.

Adrià Companys 


 
 
El passat dimecres 21 de novembre vaig assistir al ple ordinari de l’ajuntament  del meu poble. Pensava que, com sempre, trobaria els regidors debatent sobre les qüestions plantejades a l’ordre del dia. En canvi, quan vaig arribar a la sala, em vaig adonar que aquell no seria un ple normal, hi havia més gent del poble del que és habitual.

Es va iniciar el ple de manera normal però poc després va anar derivant en una espècie de circ vergonyós ple de retrets entre els regidors del grup de govern!!!!!!

Sí, he dit entre els regidors del grup de govern.... encara que sembli mentida i sigui al·lucinant va ser així, però nomes era el principi del que va passaria després.

L'Alcalde Enric, per decisió pròpia va eliminar un punt  de l’ordre del dia, sense més debat ni explicació. Poc després, a un regidor de l'oposició de govern li va treure la paraula, no el va deixar acabar el seu argument.

L'alcalde va acabar cronometrant les intervencions dels regidors deixant més temps als regidors de govern que a la resta. Aquestes actuacions són pròpies d'una dictadura!!

En aquestes intervencions el regidor de LocosxSanes donava les seves opinions i simplement, era vergonyosa la falta de respecte a tots els assistents del ple municipal.

Finalment, un cop es va donar per acabat el ple, un representant dels treballadors de l’Ajuntament van demanar la paraula per poder preguntar als regidors, en concret a l'esmentat regidor de Locos sobre uns escrits que aquest havia fet contra els treballadors de l’Ajuntament. Aquest era el veritable motiu d’una afluència massiva al ple.

El Sr Regidor, que forma part del govern es va negar a contestar als treballadors. Simplement escandalos!!!!!!

En resum, aquest va ser un ple vergonyós i ridícul, un ple que fa pensar a la gent del carrer que no es solucionen els veritables problemes del poble.

Per sort, no sempre es així, hi ha regidors que treballen per donar solucions als problemes així com proposar millores que el nostre municipi mereix.

David Sànchez
"Esperpèntic!

Quan el Sr. Ripollès va començar a utilitzar el seu torn de paraules per carregar contra els altres membres de l’equip de govern i va manifestar la seva intenció de vot en contra, les nostres cares com a regidors d’ERC eren de sorpresa i de no entendre res del que estava passant.

El Sr. Alcalde i la resta de regidors de govern actuaven com si res, com si aquell tema no els afectés.

El ple  va acabar   convenint-se   en   un   circ,   ja   que   les   intervencions   fora   de   lloc,   amb   mala educació i   sense  mesura   anaven  en   augment.  Fins   i  tot   en   un   determinat   moment  es   va autoanomenar: Pallasso!

Sr. Ripollès, per respecte als veïns del municipi NO utilitzi aquest espai per exhibir-se. Tots mereixem un respecte i tenim molta feina!”.

Maribel Mercader