Sant Esteve Sesrovires

Notícia

AL DESCOBERT, UN ALTRE NYAP DE L'ALCALDE CARBONELL

En el decurs del Ple de l’Ajuntament celebrat ahir, l’alcalde Carbonell ens va tornar a vendre fum incrementant en 374.981€ el deute del nostre poble i aquí pau, i després glòria. Així és, malgrat resulti difícil de comprendre, el PSC segueix intentant transparentar totes les seves barbaritats.

Si feu memòria recordareu que l’any 2010 els socialistes volien construir un segon pavelló on avui, passats vuit anys, seguim tenint la Pista Francesc Castellet. Amb l’argument de la necessitat d’espais que tenien les entitats municipals (necessitat que no posem en dubte, però que gràcies a la bona voluntat de totes les entitats s’ha pogut anar solucionat any rere any) s’inventaven una “fórmula meravellosa” per a fer un nou pavelló municipal tot i no tenir diners i el deute que començava a créixer. En el 2010, sense pensar-ho gaire, adjudicaven a una empresa externa la concessió per la redacció del projecte, construcció i explotació del Poliesportiu Francesc Castellet (tal i com el van anomenar en aquell moment).

Penseu que l’any 2011 era any d’eleccions. Tocava fer coses visibles i van trobar la manera, farien un Complex-Pavelló amb diners privats. Un projecte amb un cost aproximat de 4,5M€ que assumia l’empresa concessionària i que  l’ajuntament de Sant Esteve, com a usuari principal, aniria pagant mensualment. Un total de 350.295€ a l’any durant el període de vigència de la concessió. Vigència que es decidia fos de 40 anys!!!

Imagineu, 40 anys d’explotació de l’espai a canvi d’una inversió de 4,5M€. Però, que costaria aquest pavelló als veïns del poble? Feu números, 350.295€ per 40 anys. Doncs, la broma rondaria els 14M€ al final de la concessió l’any 2050.

Mentre, l’ajuntament anava acumulant deutes, 4M€ en les obres del Fòrum aturades per falta de diners, 8M€ de factures impagades a proveïdors que van requerir de la intervenció de l’Estat amb qui es signava un Pla de Proveïdors per import de 10M€ en el 2012, un deplorable intent de maquillar la situació amb un Pla d’Ajust que l’Estat no va acceptar i una política nefasta que era incapaç de gestionar la crisi d’aquell moment, entre molts altres.

A l’octubre el 2013, sense haver-se iniciat el projecte, ajuntament i empresa concessionària signaven una suspensió de la concessió, per un període de dos anys, per falta de liquiditat d’ambdues parts i es retornava l’aval que l’empresa havia dipositat en signar el contracte.

Vuit anys després d’aquella concessió seguin sense pavelló, amb una Pista Poliesportiva que requereix d’una actuació urgent per adequar vestuaris i serveis com a mínim. Actuació que no es podrà dur a terme perquè abans s’hauran de pagar els 374.981€ d’indemnització que demana l’empresa concessionària, en concepte dels costos que ha hagut de suportar, per resoldre definitivament el contracte de concessió. Indemnització  que els advocats aconsellen pagar si no volem trobar sobre la taula una reclamació dels danys i perjudicis ocasionats per l’extinció del contracte per causes imputables a l’Ajuntament que pot tenir un cost de  més de 8M€.

Davant d’aquesta situació, ens preguntem sinó hagués estat més lògic executar la cancel·lació del contracte en el moment en què aquesta empresa va demanar la suspensió, i no fer una moratòria de dos anys? El fet és que la no execució de cancel·lació de contracte, “ves a saber per quin motiu”, ens porta ara a tenir que fer front a la demanda d’indemnització de 374.981€  i a seguir gaudint d’una pista poliesportiva amb unes condicions que podem dir no son les ideals. Esperem que aquesta sigui l’única conseqüència de la mala gestió de l’alcalde Carbonell i no haguem de lamentar mals pitjors pel que fa a la Pista Francesc Castellet.

Ah, però segons l’alcalde podem estar contents perquè tenim el projecte per fer un nou poliesportiu. Fins i tot se’ns diu que potser l’ajuntament pot fer la construcció del pavelló  pel seu compte!!! Decididament s’han begut l’enteniment. Tenim un projecte? Construir l’ajuntament pel seu compte? En primer lloc el projecte, que no oblidem ens costa 374.981€, és de fa 8 anys durant els quals les normatives han canviat, per tant en cas de voler portar-lo a terme primer s’haurà d’actualitzar i això té un cost. I en segon lloc, amb quins diners pensa dur a terme el projecte l’alcalde? No creieu que ja n’hi ha prou de fer tant mal al poble de Sant Esteve Sesrovires?