Sant Esteve Sesrovires

Notícia

El judici de la vergonya

Ja ha començat el judici als líders polítics i socials de l’independentisme. Un judici que posa de manifest les vergonyes de l’Estat espanyol, clarament als antípodes de la democràcia i el progrés.

La sala barroca del Tribunal Suprem, amb el tuf resclosit dels arguments de l’acusació, imperials i autocràtics, serveix per explicar al món sencer que els poders fàctics del Regne d’Espanya no admeten cap altra sobirania que l’espanyola.  Fins i tot s’atreveixen a negar la violència i la força de repressió de l’1 d’octubre.

Esquerra Sant Esteve, que vam viure de primera mà la fúria de l’unionisme durant el referèndum, com tants altres municipis, rebutgem categòricament aquest judici, perquè suposa una burla a la democràcia i perquè és un instrument bàsicament al servei  dels que defensen la “unidad indisoluble de la patria”. S’hi està jutjant, doncs, la gosadia de pensar diferent o de posar en dubte el que ells consideren principis inalterables.

Això no obstant, som conscients que aquestes sessions seran una finestra al món que permetrà fer sentir la veu dels nostres representants polítics i socials, i farà evident la dignitat i la legitimitat de cadascuna de les seves actuacions.

Estem convençuts que l’única sentència justa és l’absolució dels acusats, perquè no s’ha comès cap delicte que justifiqui aquest despropòsit.