Sant Esteve Sesrovires

Notícia

UN SESROVIRENC EMPRENYAT

Ens preguntem per què Sant Esteve Sesrovires ha arribat a la situació de col·lapse econòmic que fa anys que s’arrossega.  
 
Què ha implicat a nivell de serveis pel poble aquesta situació? Quin és el poble que tenim ara?
 
Quins son els punts /forats negres que tenim avui? Són aquells  que impliquen una despesa econòmica municipal continuada, que no es troben en cap via de solució, que arrosseguen contenciosos històrics i interminables i que suposen una càrrega per a qualsevol inquilí que es faci càrrec de la gestió municipal. El FORUM, la RESIDÈNCIA, el COMPLEX ESPORTIU, la LLAR D’INFANTS, el POLÍGON SESROVIRES, el POLÍGON CAN MARGARIT, el CAMP DE GOLF i el seu ENTORN INMOBILIARI.... I seguim preguntant-nos, calien pel poble aquests equipaments planificats com a serveis d’alt standing o potser calia una gestió municipal més eficient i sostenible?
 
És evident que a partir del relleu Galceran-Carbonell a l’ajuntament, i amb la caiguda poc després dels ingressos municipals provocada per la crisis econòmica, el govern municipal no va saber preveure, ni planificar, ni gestionar els recursos econòmics que hi havia a Sant Esteve  i, any rere any, els despropòsits i les decisions errònies han portat el poble a una situació de col·lapse digna d’estudi que ens ha situat en un trist llibre Guinness de les estadístiques municipals negatives a nivell fins i tot de l’estat espanyol.
 
I què podia fer Esquerra quan va entrar al govern municipal en el 2015? Malgrat les bones intencions i promeses contingudes en el programa electoral d’Esquerra en el 2015, a les quals si van agafar un nombre prou important d’electors, i davant la situació del comptes municipals que es va trobar, el nou equip de govern només podien emprendre dos camins. Esquerra podia seguir eixamplant el deute i tirar de beta com estava fent el partit socialista o assumir el deute i intentar reduir-lo amb un pla d’ajust i estalvi radical que permetés donar oxigen als comptes municipals.
 
La segona tria, segurament la més assenyada, va implicar incomprensió i desencís popular en el sentit que aquesta via implicava que no es podia invertir un sol euro en el municipi i les promeses electorals  de revifar el poble immediatament s’havien de deixar al calaix. Molts votants d’esquerra van titllar el nou equip de govern de poc valent, segurament jo mateix... i de cometre l’error de confiar amb el partit socialista com nou soci fidel per a un govern estable... fet que es va poder corroborar ben aviat i que culminar amb un desenllaç prou trist.
 
I què toca ara? Doncs ara toca aprendre dels errors que va provocar aquesta situació de falsa confiança i buscar aliances que permetin implementar un programa de recuperació econòmica obligada. Però sense deixar d’invertir ni un sol dia en aspectes bàsics del poble que han estat deixats de banda tots aquests anys. Recuperar el teixit associatiu. La cultura en tots els seus àmbits, especialment la promoció i la divulgació de la llengua catalana entre els col·lectius més febles lingüísticament. La recuperació dels espais, els oblidats, els inacabats i els que permeten que les sesrovirenques i els sesrovirencs es trobin al carrer. La reactivació i el recolzament  a les necessitats associatives dels joves, tant injustament oblidats durant dècades. L’elaboració d’un programa regular d’activitats dirigides a tot tipus d’àmbits de persones, per tal d’equiparar Sant Esteve a la resta de pobles del seu entorn...
 
I tot això només es pot aconseguir amb persones potents al capdavant de les principals àrees de govern municipals (cultura, joventut, economia, urbanisme, gestió de l’espai públic, serveis socials, educació...) i amb la necessària recuperació de recursos econòmics que permetin invertir per treure Sant Esteve de l’UVI i cal ser valents!!!!
 
Es a dir, hi ha molta feina a fer i necessitem molta gent per fer-la! COMPTEM AMB TU!!!!