Sant Esteve Sesrovires

Notícia

Recuperar l'orgull sesrovirenc

A dia d'avui, sesrovirenca des de que vaig nèixer, miro el nostre poble i sento llàstima. És una tristesa basada en l'enyorança del que tots recordem que vam gaudir i que ja no reconeixem per enlloc. Sovint, en converses espontànies amb veïns i amics, recordant tantes vivències compartides es revifa aquell sentiment d'orgull sesrovirenc, perquè el sentiment encara hi és però cal despertar-lo de nou.
 
Qui no recorda aquelles esbojarrades baixades d'andròmines? El cicle de concerts de la primavera jove, que començàvem poc després de Carnaval i gairebé enllaçàvem amb la revetlla de Sant Joan? La gincama nocturna, els diables construint la seva Pregafoc, les nits d'estiu veient el Torneig de futbol sala a la pista Francesc Castellet, els monòlegs al Casino, el curs de monitors que molts joves fèiem per treballar després als Casals d'estiu, i al saló de la infància de les vacances de Nadal...
 
Vaig tenir la sort de viure l'etapa de la joventut quan Sant Esteve destacava per tenir un gran teixit associatiu amb molta participació social, la qual cosa enriquia al poble i als seus veïns i veïnes. Des de l'Ajuntament cal tornar a fomentar aquest teixit amb un apropament real i donant el suport i les facilitats necessàries per tal que el nostre jovent també se'n senti part.
 
Pensar en els joves no fa referència únicament a l'oci i la diversió. El pas per l'adolescència és com una carrera d'obstacles, on la família i l'escola hi tenen un paper fonamental, però també la societat en general, i la representació més immediata d'aquesta «societat», és tot allò que el poble pugui oferir als nostres joves. Des d'un veritable treball en equip amb els centres educatius del municipi, i fomentant des d'aquests la implicació dels joves en la xarxa associativa, és possible conèixer quines són les seves necessitats, demandes i inquietuds. I d'aquesta manera posar facilitats en el seu procés de desenvolupament personal i, a la vegada, afavorir la satisfacció de viure a Sant Esteve.
 
Les nostres polítiques tenen en compte que el jovent necessita poder accedir a un habitatge assequible, per poder continuar vivint al poble que volen. Cal també incentivar les possibilitats que se'ls hi ofereixen a nivell laboral i formatiu (a l'hora de fer les pràctiques), aprofitant la riquesa que tenim en el nostre territori a nivell industrial i comercial. I evidentment també és primordial el foment d'una enriquidora ocupació del temps d'oci i de lleure, amb polítiques properes que transmetin el recolzament necessari perquè participin activament en aquesta planificació i en el seu posterior desenvolupament.
 
És possible un oci atractiu i a la vegada beneficiós, que contempli la diversió des d'una vessant educativa transmeten valors prosocials, fomentant hàbits saludables i potenciant la perspectiva de gènere, l'educació emocional i l'autoestima dels nostres adolescents. I aquest és el marc des del qual també podrem treballar tots aquells aspectes que afecten a la ciutadania, i sovint en especial al jovent, però tradicionalment la societat ha tractat amb tants tabús, amb les repercussions que això ha suposat. En aquest nivell, i sempre buscant la prèvia proximitat amb els adolescents, cal fomentar polítiques socials que englobin el tractament de totes aquestes àrees. Volem treballar per evitar les estigmatitzacions i prejudicis relatius a la sexualitat, a les conductes addictives o a l'ampli ventall de problemes de salut mental que poden sorgir, i sabem que facilitar espais on poder-ne parlar amb normalitat i compartir coneixements i vivències és el camí cap a l'objectiu desitjat.
 
Des d'Esquerra lamentem la situació d'abandonament que viuen els nostres joves des de fa anys per part de l'Ajuntament. Per això tenim clar que cal donar-los l'atenció i les facilitats que mereixen i acompanyar-los en aquest procés maduratiu per ser millors persones i junts fer un poble millor, on tots recuperem aquell orgull sesrovirenc ara tan enyorat. 

Anna Falguera. Candidata per Esquerra Republicana de Sant Esteve Sesrovires