Sant Esteve Sesrovires

Notícia

Les sorpreses pel proper grup de govern

Després de veure el tarannà socialista a pocs dies de les eleccions municipals 2019, tot ens indica que el nou equip de govern tindrà feina, molta feina per a posar al dia la situació real econòmica de l’ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

Només cal donar un cop d’ull al nostre entorn, s’estan duent a terme múltiples inversions no previstes ni pressupostades,  com ara l’arranjament parcial de la Plaça Doctor Tarrés amb un cost de 30.000 euros. Malauradament però, moltes altres actuacions que si estaven previstes sembla que han quedat en l’oblit. Caldria esbrinar que s’ha fet de l’ajut de 180.000€ que ens va atorgar la Diputació per legalitzar el pavelló o de les obres en matèria de seguretat pendents de realitzar a La Roureda. Altres nyaps van sorgint i ens lliguen durant mesos, com la indemnització per valor de 375.000€ que pagarem els propers anys per un projecte no realitzat a la Pista Francesc Castellet. Promeses i obligacions que l’alcalde Carbonell va  adquirir durant anys amb l’objectiu de captar vots. Promeses i obligacions que de nou, ara mateix, està tornant a adquirir. Veurem què en surt d’aquest darrer any de mandat intentant conservar la cadira de l’ajuntament!

Ara, el que és evident i de fàcil demostració son els 10M€ sol·licitats per govern del PSC i d’Entesa al “Ministerio de Economia y Hacienda”, durant la legislatura 2011-2015, per pagar les factures impagades a proveïdors i el Pla d’ajust que ells mateixos presentaren per sortir d’aquest Pla i pagar menys interessos, que va ser rebutjat per l’estat per inassolible i poc creïble. Perquè ho entengueu, la pèssima gestió del govern PSC-Entesa (En Comú) ens ha suposat durant anys pagar un 5,5% d’interessos pels 10M€ prestats per l’estat, uns 500.000€ anuals per pagar les factures pendents de l’alcalde Carbonell.

En els anys 2015-2017, amb Esquerra a l’alcaldia, es presentà a l’estat un nou Pla d’ajust que aquest cop si van creure i acceptar. Després de més de 5 anys pagant uns desorbitats interessos,  el 27 de novembre de 2017, el Pla de Proveïdors de l’alcalde Carbonell, que ofegava literalment l’economia municipal, passava a crèdit bancari amb un interès de l’1%, alliberant 350.000€ anuals del pressupost (adjuntem el quadre d’amortització). Però a més aconseguíem que en els dos primers anys d’aquest crèdit bancari sols es paguessin interessos, el que suposava una injecció d’oxigen per les malmeses comptes del municipi.

Amb tot, es decidia amortitzar part del capital aquest dos primers anys per rebaixar els diners a pagar els següents 8 anys. Malauradament l’alcalde Carbonell decideix no amortitzar aquests diners, prioritzant la recerca de vots. Per tant, podem assegurar sense por a cometre cap errada,  què al proper govern de Sant Esteve li esperen algunes sorpreses no massa agradables. Oi alcalde Carbonell?
 
Adrià Companys. Candidat per Esquerra Republicana de Sant Esteve Sesrovires