Sant Esteve Sesrovires

Notícia

SUBVENCIONS I AJUTS A 24 HORES DEL FINAL DE LA CAMPANYA

Des del primer minut en el que Esquerra va entrar a l'alcaldia de Sant Esteve Sesrovires a finals del maig de 2015, va endegar diferents processos de transparència política i bon govern.
 
Una de les coses que ens tenia capficats eren les fórmules de com s’havien entregat o d’adjudicat les subvencions o els ajuts a les activitats, entitats i associacions, fins aquell moment.
 
Ràpidament i amb la col·laboració dels tècnics de la casa, endegaven un estudi i un treball per disposar ho abans possible d'unes bases reguladores de subvencions a programes esportius, culturals i de barri.
 
Mesos desprès, aconseguíem recuperar les partides pressupostàries per les subvencions i ajuts, i es feia la convocatòria per atorgar-les però de forma transparent, clara i èticament repartides segons els barems i les condicions fixades.
 
Va estar una tasca enriquidora i útil. Mai abans l'ajuntament de Sant Esteve Sesrovires havia atorgat ajuts i subvencions de forma transparent. A partir d’aquell moment ja existien les bases necessàries per a fer el procés de forma anual i correcte.
 
Normalment les subvencions s'acostumen a atorgar entre els mesos de març o abril, però aquest any, ha estat diferent. Malgrat tenir tota la maquinària organitzada i el procés fet des de feia mesos, les subvencions no arribaven. I ves per on, que s'ha fet un miracle.
 
Avui, ara fa una estona, s'ha alliberat el pagament. A vint-i-quatre hores del final de campanya s'ha enviat a les entitats el comunicat de les subvencions. Que els diners encara no. De moment fem sonar el plateret.
 
Lamentem l’endarreriment del pagament de les subvencions per fer-lo coincidir amb els darrers dies de la campanya electoral. Però ens sentim orgullosos què amb la creació de les Bases Reguladores de subvencions tinguem un repartiment molt més just i equitatiu.