Sant Esteve Sesrovires

Documents

MOCIÓ AMB MOTIU DEL 4 DE JUNY, DIA DE L’ASSOCIACIONISME CULTURAL (DASC)
El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar  el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de les associacions que actuen de l’àmbit de la Cultura del país. Enguany, des de Cultura de la Diputació de Barcelona, s’ha impulsat un reconeixement explícit a tota la xarxa d’associacions culturals de la demarcació de Barcelona, posant en valor la transcendència que han tingut i tenen per a tota la ciutadania, així com també per a la construcció i creixement social i identitari dels pobles i ciutats del país.  
La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart festival organitzat per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció de Josep Anselm Clavé i Camps, qui va ser president de la Diputació de Barcelona entre 1871 i 1872. Aquell certamen de tres dies va representar el moment de màxima esplendor per als cors catalans.
Aquest 2016 serà el segon any en què es faran als equipaments associatius de Catalunya, unes jornades de portes obertes. Les dates d’enguany seran del divendres 3 de juny fins el diumenge 5. L’objectiu és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, esbarts, locals castellers, centres d'estudis, cases regionals, o a qualsevol tipus de seu gestionada per associats, i fer-los partícips de les diverses activitats culturals que s’hi desenvolupen.
El DASC, que se celebrarà anualment cada 4 de juny, ens brinda una magnífica oportunitat en pro del reconeixement, la visualització i la reivindicació de la tasca cívica de totes les entitats que, arreu del territori, fan una immensa labor de cohesió social, de promoció i de difusió de la Cultura.
 
Per tot l’exposat, es proposa al ple de l’ajuntament el següents acords:
PRIMER. Reconèixer la trajectòria i a la gran tasca que fan les entitats cíviques i culturals, que suposen un dels principals valors i símbols del nostre municipi i de Catalunya. Això ha permès a molts ciutadans participar en la millora de la nostra societat fen-la més democràtica i més madura i implicar-se en la construcció social i nacional d’aquest país.
SEGON. L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, com a màxima institució pública del municipi, s’afegeix a la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural el proper 4 de juny de 2016, i es compromet a impulsar-lo per tal que a partir d’ara sigui anualment la data de referència per a visualitzar públicament el conjunt d’entitats i associacions, i de l’ampli ventall d’activitats que ofereixen, així com promoure llur creixement i consolidació.
TERCER. Comunicar aquest acord al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i a la matèria de Cultura de la Diputació de Barcelona (Àrea d’Educació, Cultura i Esports) i al conjunt d’entitats culturals del municipi.
 
 
Moció que ha estat aprovada per onze vots a favor ( 3 d’ERC-AM, 5 del PSCCP, 1 d’EpSE-E i 2 d’ARAses) i dues abstencions (1 de CiU i 1 de LXS).