Sant Esteve Sesrovires

Documents

Declaració institucional del Grup Municipal d’ERC (AM) a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.
Les persones que composen el  Grup Municipal  D’ERC ( AM)  a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires d’acord amb la seva condició d’electes, i en exercici del mandat popular que els ha estat delegat, fan la següent Declaració:
 
A la vista dels  requeriments fets els darrers mesos per la justícia espanyola a càrrecs electes de país per haver expressat el seu suport al dret a l’autodeterminació dels catalans i, per tant,  al dret a decidir democràticament el futur polític del país:
 
  • Mostrem el nostre suport a:
  • El president Artur Mas i els membres del seu govern Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau davant les causes judicials obertes arran del procés participatiu del 9 de novembre de 2014.
  • La presidenta i la Mesa del Parlament en l’exercici de les funcions respectives.
  • La companya Montse Venturós, el company Joan Coma i tots els càrrecs electes i ajuntaments perseguits per haver aprovat mocions de suport al procés polític català, per exhibir l’estelada o per altres votacions produïdes democràticament en el ple municipal.
  • Els companys i companyes regidors de Badalona investigats per desobediència per haver obert l'Ajuntament el 12 d'octubre en exercici del dret a la representació i a l’autonomia organitzativa local amb tota normalitat, en un intent intolerable de judicialitzar de la política.
 
  • Manifestem  que en una societat democràtica no és concebible la persecució de càrrecs electes pel simple fet d’exercir el dret a representar, assistir i informar la ciutadania que els ha delegat la sobirania.
 
  • Manifestem que la persecució judicial  de càrrecs electes,  en exercici de la seva llibertat d’expressió i de pensament i en virtut de l’acompliment d’aquells mandats pels que han estat escollits, és una pràctica que va en contra del principi de la divisió de poders i  de la necessària neutralitat de la Justícia.
 
  • Afirmem que les amenaces  i el fet de no ser persones aforades no impediran que, com persones regidores, expressem sempre i en tot moment  la nostra opinió, dins dels límits del respecte a la llibertat i dignitat dels altres, però amb la valentia i la fermesa que exigeixen el mandat rebut i el moment polític que viu el país. En aquest sentit, la por no és una opció. No tenim por.
 
  • Expressem el  nostre més ferm compromís de defensar tots els càrrecs electes que estiguin amenaçats per les institucions jurídiques i policials de l’Estat espanyol pel fet d’haver expressat o haver permès que s‘expressi qualsevol opció política democràtica en llibertat i amb plena normalitat. 
Maria del Carme Rallo i Casanovas
Alcaldessa Sant Esteve Sesrovires
 
Adrià Companys i Arcusa
Regidor Sant Esteve Sesrovires
 
Maria Isabel Mercader Aullè
Regidora Sant Esteve Sesrovires
 
Sant Esteve Sesrovires, 3 de novembre de 2016