Sant Esteve Sesrovires

Documents

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L'AJUNTAMENT SOBRE ELS FETS OCURREGUTS EL DIA 1 D’OCTUBRE A SANT ESTEVE SESROVIRES
Davant la convocatòria del Referèndum de l’1 d’octubre per part de la Generalitat de Catalunya, més de 2.000 persones van presentar-se als col·legis electorals de Sant Esteve Sesrovires per expressar-se lliure, voluntàriament i de manera pacífica amb el seu vot.

Destaquem i agraïm l’esperit cívic de totes aquelles persones que van fer possible el seu desenvolupament, a La Roureda, al Casino, al Casal de Vallserrat i al Casal de Ca n’Amat. També destaquem la conducta pacífica de totes aquelles persones que restaren durant hores en els diversos espais electorals.

En tots aquest espais, i durant tot el dia, es respirà un ambient festiu, de llibertat i solidaritat. A mesura que transcorregué la jornada, votants d’altres localitats es traslladaren a Sant Esteve per exercir el seu dret. Com sempre, la nostra localitat els donà acollida amb un somriure.

Malauradament, el govern de l’Estat va enviar la Guàrdia Civil a Sant Esteve Sesrovires per actuar de manera repressiva a la nostra escola La Roureda. La policia estatal va actuar amb una brutal violència i desmesura contra els nostres veïns i veïnes, seguint les instruccions del Govern Espanyol. La conducta dels nostres veïns i veïnes, joves i grans va ser, en tot moment pacífica, fent crides a la tranquil·litat i a la resposta no violenta malgrat la desmesurada agressió policial. Una agressió que va ocasionar diversos ferits veïns nostres que només pretenien una cosa: votar en llibertat i pau.

La Guàrdia Civil, manada per govern de l’Estat, va actuar desmesuradament contra el propi equipament on hi ocasionà nombrosos desperfectes. Amb un clar acte de brutalitat salvatge contra el bé públic, no va tenir mesura ni contemplacions.

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires es mostra especialment orgullós per l’actitud cívica dels organitzadors, dels acompanyants i dels votants, dels seus veïns i veïnes. L’Ajuntament també reconeix especialment, l’actitud pacífica i activa dels nostres joves que amb coratge defensaren les llibertats i aquets país de pau que tots volem. Sant Esteve Sesrovires és un poble de pau, de llibertats, de participació i especialment actiu. Ningú ens obligarà per la força a renunciar a les nostres voluntats.

Malgrat la brutalitat de l’atac al nostre centre educatiu, Sant Esteve Sesrovires va saber defensar i protegir els vots dipositats en les sis urnes dels nostres col·legis electorals. Vots que van ser poder comptats un a un en el moment del recompte.

Davant el brutal atac ocorregut, l’Ajuntament manifesta:
- L’agraïment per l’actitud responsable i cívica dels seus veïns i veïnes que, més que mai, units amb un sol clam.
- El reconeixement a la Policia Local i al cos del Mossos d’Esquadra que en tot moment van prioritzar i preservar la seguretat de la ciutadania.
- Que presentarà denúncia contra el Govern Espanyol pels desperfectes en el bé públic.
- Que exigirà responsabilitats al Govern d’Espanya i als responsables de l’atac a l’escola La Roureda per la brutalitat i desmesura en la càrrega policial.
- Que oferirà assessorament a tots els veïns agredits i que hagin sofert danys com a conseqüència d’aquest atac.
- Traslladar aquesta Declaració Institucional al Parlament i Generalitat de Catalunya, al President i al Vicepresident de la Generalitat de Catalunya, al Ministerio de Interior i a la Delegación del Gobierno de Catalunya.


M. del Carme Rallo Casanovas
Alcaldessa Sant Esteve Sesrovires